5 must see i Marrakesh

Djemaa el-Fna Marrakesh

Djemaa el-Fna markedsplads

Djemaa el-Fna-pladsen

Marrakesh pulserende hjerte. Den store markedsplads er på UNESCOs verdenarvs liste og over 1000 år gammelt. Den benyttes af både de lokale såvel som turister og er et kæmpe trækplaster. Døgnet rundt summer det af liv, men særligt om aftenen syder gryderne i de mange madboder og markedet lyser op fra flere kilometers afstand. Det er en kæmpe markedsplads med alt fra slangetæmmere til gøglere, historiefortællere, berberiske musikanter, krydderisælgere og utallige souvenir shops. Det er altid muligt at gøre en god handel, men husk at de starter priserne på det dobbelte eller tredobbelte. Ønsker du at spise som de lokale eller er du på udkig efter et billigt måltid mad er det også stedet. De sælgende stod i kø for at sælge os en friskpresset juice, som vi gav sølle 4 MAD/2,5 kr. for. I kanten af markedet ligger mange gode cafeer hvor man kan betragte det travle marked lidt på afstand.
Djemaa el-Fna ligger centralt og vi endte helt naturligt her flere gange dagligt. Besøget på markedet var en fantastisk oplevelse som bragte os tilbage til 1001 nat. Intet besøg i Marrakesh uden et besøg på Djemaa el-Fna.

5 must see i Marrakesh

Badi paladset

Badi paladset

Betyder det uforlignelige palads. Det blev bygget af den Arabiske sultan Ahmad al-Mansur kort efter hans tiltrædelse i 1578. Finansieringen kom fra portugiserne efter de tre kongers slag. Det tog intet mindre end 25 år at bygge paladset. Den oprindelige bygning bestod af 360 værelser opført i  sudanesisk guld, elfenben, italiensk marmor, halvædelsten og cedertræ. Udenfor var en smuk gårdhave og en stor pool i midten. Efter Saadernes fald gik paladset hurtigt i forfald og den nye sultan Ismail Ibn Sharif brugte bygningernes værdifulde materialer til at bygge sit nye palæ i Meknes.
I dag står derfor kun ruinerne tilbage, som troværdigt vidner om hvor storslået paladset i sin tid har været. Paladset plejede i sin tid at huse kongelige og adelige. I dag bruges det stadig til hestlige lejligheder fx. ved festivallen The National Festival of Popular Arts. Det er muligt at tilkøbe sig adgang til museet hvor man kan gå i dybden med ruinernes mange års historie. I en af de tidligere værelser kører desuden en film som er værd at se. (Den er på Fransk så vi fik desværre ikke det optimale ud af det).

Jardin Majorelle

Jardin Majorelle

Jardin Majorelle

Er en yderst smuk have fyldt med mere end 300 plantearter og blomster fra hele 5 kontinenter. Haven var ejet af den franske designer Yves Saint Laurent fra 1980 indtil han døde i 2008, hvorefter haven blev doneret til Marrakesh. I hjørnet af haven findes derfor nu også hans mindesmærke.
Haven rummer trods den beliggenhed i den nye bydel en utrolig ro. Den er ekstremt frodig og utroligt charmerende indrettet. De mange fine stier som fører dig rundt i haven er omringet af kæmpe kaktusser, bambus og palmer som gør at man føler sig taget ud af tid og sted. Haven er fyldt med kæmpe planter, smukke vandløb og dekoreret med de flotteste store krukker i alverdens farver. Vi nød rigtig meget at sidde på en bænk og mærke stilheden og summen fra de mange dyr som nyder godt af planterne. Det er en ægte grøn oase udover det sædvanlige. Tilstødende ligger en cafe som efter sigende skulle være et besøg værd.

Tip: Det koster ca. 35 kr. i entre og det kan anbefales at komme først på dagen for at undgå kø ved indgangen.

Bahia paladset Marrakech

Bahia paladset

Bahia paladset

Bahia betyder smuk og det er netop hvad der beskriver paladset bedst. Det er ikke et typisk Marokkansk palads bygget i de klassiske rød mursten. De mange farver og små fine detaljer og mønstre er derimod det der springer i øjnene. Det virkeligt smukt dekoreret.
Paladset blev bygget til Ahmed Ben Moussa af de bedste håndværkere i området. Det skulle bruges til hans ærede gæster og store harem. Bag dørene gemmer sig 160 værelser og som om det ikke var nok er der tilstødende 8 hektar have hvor kvinderne efter sigende kunne vaske sig og få ladet op. Det tog ialt 15 år at bygge hele herligheden, som stod færdig i år 1900.
Et meget smukt palads som skiller sig ud.

La Koutoubia moske Marrakesh

La Koutoubia moske

La Koutoubia moske

Navnet betyder moskeen af boghandlerne. Det kommer sig af at det tidligere var omgivet af handlende, der forsøgte at sælge manuskripter. Det er Marrakesh største moske og et vartegn for byen. Det 77 meter høje tårn stikker da også godt op i bybilledet, og kan ses fra 25 km. afstand. Tårnets indre består af seks værelser, placeret oven over hinanden  Konstruktionen af ​​minareten blev afsluttet under regeringstiden for Yacoub el Mansour som regerede fra 1184 til 1199. Det oprindelige design af moskeen havde kun 3 glober. Den 4. er blevet doneret af Yacoubs kone der spiste 3 druer i ramadanens faste periode. Hun følte sig derfor så skyldig at hun valgte at smelte sine guldsmykker for at skabe den sidste kuppel som hun donerede til Koutoubia.

I dag er Koutoubia et tilbedelsessted for islam. Tilbederne kommer 5 gange om dagen for bede. Den store moske kan rumme op til 25.000 mennesker. Det bliver kaldt for et arkiteknotisk mesterværk som sidenhen er blevet kopieret flere steder.

Tip: Bagved moskeen ligger en skøn grøn have hvor det er dejligt at få et pust eller gå en tur.

 

Del:

2 Comments

  1. 4. juli 2017 / 12:27

    Jeg er helt enig! Udover at drikke te, sidde på rooftop og ellers nyde deres gode mad, så synes jeg du har valgt nogle gode sights. Marrakesh er fantastisk!! 🙂

    • 5. juli 2017 / 9:12

      Tak 😊
      Ja det må man endelig ikke glemme. Elsker virkelig deres tagterasser!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.


Looking for Something?