5 specialiteter du SKAL smage på en tur til Italien

Italiensk mad
Den italienske køkken:

Det italienske køkken er meget kendt og elsket verden over. Deres køkken er blevet meget udbredt og man kan vel efterhånden ikke rejse nogen steder uden at støde på det italienske køkken. Italienerne nyder hverdagens små øjeblikke og har en særlig lyst til at kræse om maden. De ser det som højdepunktet på dagen, og håndhæver at alle generationer samles om maden.

Italienerne er meget kvalitetsbevidste og bruger kun de bedste råvarer. Maden er enkel og med masser af smag.

 

Det italienske menukort er ofte deles ofte op i disse kategorier:

Antipasti

Betyder før maden. Det er små appetitvækkere, der skal gøre dig klar til det store måltid. Det er meget forskelligt hvad disse retter indeholder. Tit er det her du kan finde de lokale specialiteter som moder i køkkenet har kræset om og som smager så himlen synger.
Er man ikke så sulten kan det sagtens gøre det ud for en forret, og ellers kan man vælge mere end 1 ret og evt. dele.

 

Primi:

Er det vi vil betragte som forretter. Her er retter som vi danskere ofte vil betragte som hovedretter som f.eks. pasta,  risotto eller suppe ofte med revet parmesanost. Er man ude efter en frokost eller en let ret er Primi ofte en passende portion.

 

Secondi:

Er hovedretter af kød og fisk. Bestiller du f.eks. en bøf skal du være opmærksom på der ikke kommer andet.
Du skal altså bestille tilbehør (Contorni) ved siden af 😉

 

Contorni:

Betyder tilbehør, og er ofte en tallerken man bestiller til sin secondi. Der er tale om tilbehør af grønsager, salat eller pommes frites.

 

Dolci:

Betyder sød og dækker over dessert eller kage.

 

Formaggi:

Betyder oste.

 

 

5 specialiteter du SKAL smage på en tur til Italien:

Pastaret:

Oprindeligt var pasta fattigmands mad, men nu er det næsten altid med i en eller anden form når italienerne spiser aftensmad.
Det specielle ved at få pasta lige præcis i Italien er at ingen laver det som Italienerne selv. Alle steder fås det frisklavet og på tradititionel vis, eller på deres helt egen måde med masse af smag uanset valg. Personligt har jeg svært ved at besøge Italien uden at skal have en eller anden form for pasta med trøffel.

Hvad skal jeg spise i Italien

Stenovnpizza

Italien laver de lækreste pizza’er med tynd bund og lækkert fyld, bagt i stenovnen. Det er et MUST at smage på din tur til Italien, og kan ikke sammenlignes med hvad de danske pizzariaer langer over disken herhjemme

pizza i Italien

Carpaccio

Retten består af ultra tynde skiver rå oksefilet, med vinaigrette af vineddike og god olivenolie.
Serveres ofte med rucolasalat og flager af parmesan.
En simpel og lækker ret med kvaliteten af råvarer i centrum. Et rigtig godt bud på en lækker frokost 😉

 Italiensk mad

Tiramisu

Tiramisu er en italiensk kaffedessert.
Den er lavet af ladyfingers som er vædet med stærk kaffe og f.eks. Amaretto, lagt i lag med en creme lavet af mascarpone og æg, tilsat sukker og vanilje. På toppen drysses kakaopulver eller mørk chokolade i flager.
Utrolig lækker italiensk dessert som findes i et utal af varianter.

Italiensk mad

Italiensk is

Skal selvfølgelig spises i Italien.
Den italienske er blandt verdens bedste. Isen er mælkebasseret, let og cremet. Det vrimler med små isbutikker hvorend du befinder dig, det handler bare om at finde det rigtige sted 😉

Længes du efter Italien og italiensk is vil jeg varmt anbefale dig at tage et smut forbi Okkels is i Silkeborg eller Risskov, Århus. De får deres grundbase til isen fra Livigno i norditalien og laver den frisklavet hver dag. Den bedste italienske is du kan få i Danmark!

italiensk is

Lignende indlæg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.