Anders & Anita fortæller- Hvorfor betyder mad så meget for rejsen?

Anders & Anita - Hvorfor betyder mad så meget for rejsen?

En godt delt slikpose

At kunne dele en slikpose uden skænderier, er en af de små glæder i vores forhold. Anders tager alle labralarverne, æggene og de bløde lakridser, hvilket efterlader bolcher, chokolader og ikke mindst de sure vingummibamser. Mmmmm. Fantastisk!

At kunne lide forskellige ting er dog ikke altid en direkte positiv ting, især når det kommer til valg af restauranter. Nogle gange er der kompromisser for begge sider, når den ene parts yndlingsmad er gourmet og den anden part er ”kjötboller” fra Ikea. Ikke at dømme nogle af delene.

For hvad er det som gør Gourmet restauranter attraktive? Nogle gange er det helt i top, og følelsen af at blive forkælet er med fra start til slut. Andre gange er det bare en masse små retter, hvor man går sulten derfra og hvor pengepungen er blevet rippet. Anders disker selv op med vilde sager i et køkken, hvor der både bruges kemi, kærlighed og mikro-værktøjer. Han er altid nysgerrig på hvordan andre anretter maden og hvilke koblinger af smage og konsistenser de laver. Jeg interesserer mig til gengæld mere for, at der lige nikkes et venlig ”halløj” når vi kommer ind, og så elsker jeg at hyggelige, fine, plantehængende, grotte steder med smukke møbler og dus belysning (måske ikke det hele på en gang, men I forstår). Så når vi skal ud og spise på vores rejser, bliver det ofte et godt sammensurium af det hele.

Det bedste spisested

Det gode spisested

Jagten efter det gode spisested, har længe været en del af vores yndlingsaktiviteter på rejser. For os, varierer det fra molekylær gastronomi til helgrillet svin, fra det vietnamesiske gadekøkken. Hvem drømmer ikke om at runde et hjørne, gå op en smal gyde og på magisk vis finde stedet alle de lokale har holdt hemmelig for os turister? Faktum er bare, at det er utrolig sjældent, det faktisk sker. Vi har efter et X antal besøg, hos steder vi troede var sande uopdagede perler, befundet os i turistfælder. Slatne pommes fritter, lunken lysebrun sovs og sejt kød. Det er vores ferier simpelthen for værdifulde til. Derfor går vi ofte i arbejdstøjet før rejsen og gennemsøger Google, for at finde gode restauranter, caféer og barer.

Gæsteblogger

Gourmet på budget

Vi prøver, som så mange andre, at rejse så meget pengepungen giver lov til. Derfor er der ikke nødvendigvis mulighed for at bruge 3-4 tusind kroner på et enkelt restaurantbesøg. Heldigvis kan du i flere europæiske byer komme til at spise på Michelin restaurant, uden at hele feriebudgettet sprænges. Prøv f.eks. Borkonyha Winekitchen i Budapest, Nectari i Barcelona og Barrafina i London. Alle de tre steder kan du snildt få en god oplevelse for under 500 DKK. Og er du i Hong Kong kan du hos Michelin restauranten Tim Ho Wan, spise 5 retter for lige omkring 60 DKK. Alternativt, har vi haft stor glæde af Michelins mindre kendte Bib Gourmand – en super guide til at finde gode steder. I Bib Gourmand samler Michelin inspektørerne deres yndlingsrestauranter der kan servere 2 retter og et glas vin for under 40 dollars.

Gourmet på budget

Hvad gør en god spiseoplevelse for os?

Det behøver ikke at være gourmet. Det kan faktisk være at maden ikke er værd at skrive hjem om, men at hyggen og autenciteten er helt speciel. En af de mere bizarre spiseoplevelser, var i en suspekt gyde i Lissabons China Town, oppe i en privat lejlighed, som havde åbnet en lille ulovlig kinesisk restaurant. Udenfor lignede det en helt almindelig lejlighedsbygning og det var først da vi var oppe af trappen på anden sal og igennem køkkenet, at vi så at der var stillet stole og borde frem. Det var ikke en ”fine dining” oplevelse, men var dét en fantastisk spiseoplevelse.

Spisesteder i Berlin

Vi har været heldige at have en masse helt specielle spiseoplevelser, som føles helt basal, men har dét vi leder efter. Som en ærkeægte italiensk restaurant i en baggård ved Lake Como. Som at sidde i en grim kantinelignende restaurant og stege dit eget rå kød på en brandvarm stenplade. Som hjemmelavet mad fra vores Italienske vært på en italiensk olivengård (husk at kigge efter denne mulighed når du booker via AirBnB, nogle værter tilbyder det som en ekstra service). Som en simpel taco fra en foodtruck i Budapest. Thai mad lavet over åben ild i Berlin. Ja, Berlin er en af de steder du vil kunne hente en masse gode spiseoplevelser fra. Vi har lavet en Berlin Guide som er fuld af disse typer steder.

RamenRamen, ramen, ramen – åh, ramen

Gourmet mad er en ting, men Anders har også en helt særlig forkærlighed for den japanske ret Ramen. Derfor plejer vi at bladre Google igennem for samtlige ramen steder, med reviews, for at finde de bedste Ramen steder, i de byer vi besøger. Nogen ser en skål suppe med nudler og et æg, mens andre ser en gudenektar. Gæt selv hvem der ser hvad.

 

Vores top Ramen steder:

  • Ramenka i Budapest. Et mindre sted, med store træbænke, et simplet køkken og en fantastisk smag. Velkommen til Ramenka i Budapest.
  • Cocolo Ramen X-berg Berlin: Autentisk, japansk ramen-sted med åbent køkken, hviskende betjening og stilfuldt interiør.
  • Pho C&P i Århus. Vi bliver nødt at have den med på listen, selv om det er her hjemme i DK, bare fordi den er så god.

 

Hvordan finder du de bedste spisesteder når du er ude og rejse?

Vi vil være utroligt glade for nogle idéer og måske høre omkring din helt specielle spiseoplevelse. Var du så heldig at finde noget ud over det sædvanlige? Skriv en kommentar nedenunder og del din oplevelse med os – vi vil så gerne høre om det!

Gourmet i Budapest

Artiklen er skrevet af Anders og Anita fra rejsebloggen, Gemmesteder.dk . De skriver og drømmer om specielle overnatningssteder, som f.eks. trætophytter i Sverige, arkitekttegnede lader i Tyskland og restaurerede møller i Italien. Udover at søge Google tyndt for overnatningssteder, så er de også glade for gode spiseoplevelser når de rejser. På Instagram (@gemmesteder) deler de nogle af de bedste oplevelser og tips til hvordan man nemt kan finde de gode steder.

 

Lignende indlæg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.