Mozaic Restaurant, Bali
Med en forkærlighed til mad og især gourmetmad var besøget på Mozaic det gastronomiske højdepunktet på turen til Indonesien, som vi havde set meget frem til.
Stedet har modtaget mange priser, de fik bla. en award for at være blandt de 50 bedste restauranter i Asien i 2013. Udfra den viden havde vi så spurgt os selv hvad det så lige betød når man snakker Asien? De har jo altså et lidt anden syn af hvad mad på højt niveau er.
Til gengæld er priserne jo også langt lavere ift. det hvad man vil betale for mad på samme niveau i Danmark. Sammenlignet med hvad et gennemsnitlig måltid mad koster på Bali var vi da også nødt til at have høje forventninger.
Da vi skulle have pænt tøj på og det som mand er påbudt at skal have bukser på tog vi en taxa derud. Det kan være en gåde i sig selv fordi der ikke findes decideret taxa’er med taxameter i Ubud. Vi var nu så heldige at have en god og sød receptionist der fortalte os hvad han synes vi skulle give for sådan en tur, og han arrangerede en vogn til os.
Stedet ligger i udkanten af Ubud og personligt vil jeg mene at det ikke er et sted man lige kommer forbi hvis ikke man går efter det.
Vi havde bestilt bord et par måneder før og da det ikke var weekend, var det ikke noget problem.
Allerede da taxa’en stopper står der flere klar til at åbne døren og hjælpe os ud af bilen og hen til resturanten.
Vi bliver ført ind i loungen hvor vi bestiller en lille glas bobler til at starte på. Hertil får vi en lækker lille appetizer mens vi kigger menu og vinkort igennem.
Restauranten/haven som vi bliver placeret i er virkelig hyggelig og hvis du planlægger at besøge Mozaic så sig at du vil sidde her.
Det er så romantisk som noget kan være og der er en meget unik og afslappet stemning. Så snart man gør antræk til at rejse sig står en tjener klar til at trække stolen ud, følge dig på toilettet og folde servietten pænt udover dig igen når du kommer tilbage. Det var bestemt ikke service vi gik ned på denne aften. Vi følte os meget specielle og godt taget af, det var en fornøjelse.
Maden var generelt velsmagende og flot præsenteret.
En ting der var specielt godt var at de kom ind med et aflangt fad med et udsnit af alle de grøntsager og krydderurter der bliver brugt. På den måde kunne tjeneren bedre fortælle hvad det var vi spiste, og det fungerede super godt.
Nu til maden..
Den først lille ret var en appetizer der bestod af 3 små “horn”. 1 med laks og kaviar, 1 med confit og svampe, og 1 med fois gras med lime gele på toppen. – nøj de smagte godt og så så det bare vildt godt ud på tallerkenen!
1. Forret var en variation af fisk og skalddyr
2. Forret bestod af Boston hummer med sort trøffel. Dertil ginger flower pure og vandmelons stykker. Let og lækker lille ret
1. Hovedret Australsk due og foie gras med nutmeg pure, ristede krydderier, palmesukker og perleløg
2. Hovedret var lammerack i skum med spinat, tomerik og lemon gras, dertil kartoffelpure.
1. Dessert variation af kokos
2. Dessert var chokoladehimlen med mousse med brownie, chokoladecreme med pomelo og chokolade fondant
Og til slut fik vi lidt søde lækkerier. Der manglede ikke noget og vi var godt mætte.
[columns] [span4]
[/span4][span4]
[/span4][span4]
[/span4][/columns] [columns] [span4] [/span4][span4] [/span4][span4] [/span4][/columns]
Alle retter var flotte anrettede, og meget velsmagende. Det eneste vi var lidt skuffede over var at der var et par rettet som var de samme som man ville have fået hvis vi havde bestilt den “almindelig menu”. Det synes jeg er lidt skuffende når man betaler for at få det bedste.
Tjenerne var gode til at give en god præsentation og tage sig tid til at svare på de spørgsmål vi havde til maden og vinen ikke mindst.
Det var en helt fantastisk aften med mad og drikke i topklasse. Der er dog et stykke vej endnu hvis de skal hamle op med den mad- og serviceoplevelse vi fik på Restaurant Gordon Ramsay i London, men prisen er også en anden 😉