Singapore- et mekka for madelskere!

Mad i Singapore

Allerede da vi planlagde rejsen hertil blev jeg klar over at Singapore er et paradis for madelskere som jeg selv.

Maden i Singapore er, ligesom befolkningen, multikulturel. De forskellige bydele repræsenterer hver deres mad. Du kan finde alt fra Kinesisk og Indisk, til Malaysisk, Arabisk, Tamilsk og international mad.
Gadekøkkenerne fylder vidt og bredt, og her får du rigtig meget for dine penge!
De lokale spiser selv i Hawker centres og div. food courts hvor de mødes tidligt som sent aften.

Street food i Singapore

Men Singapore byder i den grad også på flotte gourmetrestauranter med udsigt til skylinen. Er du til de lidt mindre små hyggelige restauranter er der også masser af dem.
Singapore byder altså madmæssigt efter min mening på lidt af det hele, og det vil helt naturligt også blive en stor del af at opleve byen.

Flere steder kan man komme på guidede madrundture i alle prisklasser, men du kan også bare lade dig forføre af dufte på de mange markeder, centre og små bydele. Vi tog den sidste da vi synes det var lige pricy nok for guidede ture, og vi egentlig bare gerne ville kunne gå stille og roligt rundt i vores eget tempo og selv bestemmer hvad vi skulle sætte tænderne i.
Et tegn på at mad har stor betydning i Singapore er deres årlige foodfestival i Juli måned. Vi opdagede det desværre for sent til at deltage, hvilket vi ærgrede os rigtig meget over.
Da 75 % af befolkningen er kinesere er ris en vigtig del af deres daglige kost. Der spises ligeledes med pinde i de fleste steder i byen. Kun i Little India oplevede vi at få bestik til at spise vores mad med.

Indisk mad Singapore

På vores cykeltur fik vi fortalt at Singaporeanerne ikke spiser varmt mad til morgenmad, men mere søde brød. (som for os vil gå ind under kategorien kage)
Det var derfor en kæmpe udfordring at finde noget morgenmad da alt brød er helt hvidt og luftigt som en “hvede” i Danmark, hvis ikke det mere mindede om wienerbrød. Det lykkedes os dog enkelte steder at finde en ganske udmærket sandwich i en baguette, men ellers stod den på smoothies, frugt eller hvad vi nu lige kunne finde.
Aftensmåltidet var en anden sag. Her var problemet omvendt at vi gerne ville smage på det hele, helst samme aften.
Lige udenfor vores hotel var de mest lækre små gade restauranter hvor man sammen kunne dele en ret mad over ild. Det var meget autentisk, der var god stemning, maden var vildt lækkert og bestemt også til at betale sig fra taget i betragtning at Singapore er en dyr asiatisk by at leve i. (vi betalte ca. 50 SGD/ 250 DKK for et måltid med drikkevarer til os begge)

Mad i Singapore

Mad i Singapore

Vores frokost måltid indtog vi derimod helst på food courts, små madbutikker eller hvad vi nu ellers lige kom forbi under vores sightseeing i løbet af dagen.
Vi nød de mange smage, underlige påfund og sammensætninger og blev gang på gang forundret over hvor fantastisk det alligevel smagte.

Singapore

Gademad SIngapore

Mad i Singapore

Singapores køkken er en oplevelse i sig selv som jeg varmt vil anbefale at gå på opdagelse i, hvis du er så heldig at komme forbi 😉

 

 

Lignende indlæg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.