Babymoon er bestilt

Babymoon er bestilt

For sådan et par rejsetosser som os ligger det helt naturligt at vi selvfølgelig lige skal have den sidste rejse inden vi bliver forældre til sommer. Den ide er vi ikke ene om og tendensen bliver bare større og større. Det har sågar fået sit eget fine navn babymoon. Maj måned er proppet med eksamener for mit vedkommende og derefter nærmer terminen sig hastigt, så vores babymoon finder sted i påsken og vi glæder os helt vildt!
Som gravid er der en del ting at tage højde for når man planlægger den sidste kærestetur. For det første ved man jo altså ikke hvordan man har det, så det har været vigtigt for os at der var nogenlunde solgaranti og samtidig mulighed for at opleve lidt. Det var også værd at overveje flyvetiden og hvilke vaccinationer der krævedes. Den hastigt udviklende zika virus var det der voldte os størst problemer, da vi ikke ser nogen grund til at udfordre skæbnen og vores lille barn unødigt. Så selvom vi virkelig længes efter Asien må det eventyr vente lidt endnu. Det giver til gengæld plads til at udleve andre store drømme.

Marrakech

Her skal vi bo

I januar skrev jeg et indlæg om 6 storbyer der står øverst på listen, heriblandt magiske Marrakesh. Og det er netop skønne Marokko vi har valgt at holde vores babymoon i. Denne gang planlægger vi et lidt lavere tempo med knapt så pakket program, og masser af tid til hinanden og til bare at være os. Turen starter i Marrakesh hvor vi har lejet os ind på en lækker 4 stjernet Riad med swimmingpool og skøn tagterasse med udsigt over byen. En by jeg faktisk har halvstore forventninger til. 1001 nats eventyr er en lille pigedrøm jeg håber på går i opfyldelse og indfriet til fulde. Marrakech skulle være ret så sprudlende og summe af liv ikke mindst når solen går på hæld og markedspladsen Djemaa El-Fnaa lyser op. Derudover skal vi selvfølgelig ud og lade os forføre lidt rundt i de snørlede gader og smage nogle af de mange dufte vi ikke kan stå for.

 

Fra Marrakech planlægger vi derefter et par dage ud i Atlasbjergene og Sahara inden turen slutter med badeferie i vandkanten på den store sandstrand i Agadir. En ny by under stadig genopbygning og udvikling, efter det store jordskælv i 1960. Her håber jeg at kunne få kæmpet mig og baby op af bjerget så vi kan nyde udsigten fra fæstningen.

Marokkos ørken

Vi glæder os til at blive fortryllet, forkælet, til at komme på varmere breddegrader og til vores sidste rejse som par inden vi bliver en familie. Det bliver desuden min første rejse til det Afrikanske kontinent og det i sig selv er jo stort.

 

Som du kan læse har vi allerede skrevet et par spændende ting bag øret vi gerne vil se og opleve i Marokko, men derfor kunne det stadig være fantastisk med et par insider tips hvis du allerede har besøgt Marokko og har et par gode erfaringer at give videre. Så smid den endelig i kommentarfeltet 😉

Del:

10 Comments

 1. 3. april 2017 / 20:16

  Kære Helle,
  Det er første gang jeg hører ordet babymoon, hvor lyder det sødt 😍
  Rigtig god idé at pleje forholdet med en tur til Marokko i Påsken, inden baby kommer.
  Jeg var i Marokko for første gang i november sidste år og selvom jeg kun har nået at skrive om Essaouira på bloggen, var jeg også i magiske Marrakech.

  I Marrakech spiste vi på den mest romantiske restaurant, Ksar El Hamra, som jeg virkelig kan anbefale. Ud over at den virkelig er sødt og meget Marokkansk indrettet i en lille gårdhave, var maden også rigtig god.

  Den ligger i medinaen, med en meget diskret facade udadtil.
  Vores guide fortalte, diskretionen var af respekt for folk der ikke havde råd til at spise der. Derfor er det nok en god idé at google den og udskrive kortet, for den vil nok være svær at finde uden.

  Håber at I får en dejlig rejse og bliver helt klar til at blive forældre.
  Kh Trine – http://www.Miss-World.dk

  • 3. april 2017 / 21:26

   Hej Trine
   Ja jeg synes faktisk også det er en lidt kær betegnelse :). Der var en del snakken frem og tilbage herhjemme om det skulle være Agadir eller Essaouira til de sidste dage med ren afslapning, netop fordi jeg blev inspireret af bla. dine skønne indlæg og billeder. Vi var lidt bange for det ville blive for blæsende i Essaouira da vi elsker at gå en aftentur langs stranden. Tror du det vil være tilfældet?
   Tak for dit tip, det vil vi tjekke ud 😉 – det lyder som det helt perfekte lille sted!
   Mange tak. Vi har hørt og set så meget godt, så medmindre vi har fået sat forventninger for højt så skal det nok blive alle tiders.
   Kh. Helle

   • 3. april 2017 / 21:48

    Hej igen,
    Det bliver helt sikkert alle tiders. Marokko kan noget med at få det hele til at se fint og indbydende ud, og når man tilsætter lidt mynte-the bliver det helt perfekt.
    Det luftede lidt ved stranden i Essaouira i november og der var mange der brugte vinden til at kitesurfe, men det var slet ikke for blæsende til at gå en tur på stranden. Tænker at det nok bliver dejligt lunt forårsvejr i påsken.
    Desværre har jeg ikke Agadir at sammenligne med, så kan ikke sige hvilket sted der er det bedste.

    Når jeg skriver blogindlæg og deler mine billeder, tænker jeg ofte på om det overhovedet gør en forskel, så tak for at gøre mig opmærksom på at du er blevet inspireret 🙂
    Kh Trine

    • 4. april 2017 / 11:19

     Det lyder som en god opskrift. Mynthe the er heldigvis lige mig hehe 😉
     Vi har netop læst at det skulle være det mest windy sted på kysten og især kendt til surfere. Byen og havn ser virkelig charmerende ud med de mange blå huse, markedet og den lille fiskerhavn, og det trak da også helt vildt den anden vej. Nu prøver vi Agadir og hvis det ellers kan passe ind håber jeg vi kan komme på en dagstur til smukke Essaouira.
     Kender jeg godt og præcis derfor jeg elsker interaktionen med mine læsere, så tusinde tak for at dele din viden og for at læse med.
     Kh. Helle

 2. 4. april 2017 / 8:43

  Hej, Marrakesh er en flott by med mye god mat. Markedet om aftenen har blant annet ormer….så vær forberedt om du er litt engstelig som meg 😉 Det er også kvinner der som vil begynne å tegne henna på armene dine, men dette kan hurtig koste mer enn det smaker. Bortsett fra det var det en herlig stemning der.

  God mat: Dar Moha og Bo Zin, den første en slags marrokansk tapas hvor du kan sitte både ute og inne og Bo Zin med en miks av asia, afrika og europa. Ta taxa hit, ellers finner du ikke frem.

  Et madkursus vil jeg også anbefale.

  http://alltidreiseklar.no/category/marokko/marrakesh/

  • 4. april 2017 / 11:25

   Hej Ann Mari
   Sikke mange fine indlæg du har skrevet om Marokko. Hehe det lyder som en oplevelse 😀 vi glæder os til at opleve atmosfæren og er heldigvis vant til at tackle de til tider skøre gadesælgere. Tak for de mange gode madanbefalinger, de er guld værd.
   /Helle

   • 4. april 2017 / 22:20

    Ha en fin reise, gleder meg til å lese hva dere opplever 🙂

    • 5. april 2017 / 7:16

     Mange tak 😊
     Vi glæder os til at gå på opdagelse og vise jer lidt rundt

 3. 4. april 2017 / 21:13

  Hej Helle

  Så fik jeg lige lært et nyt ord at kende BABYMOON. Det var ikke opfundet i begyndelsen af 0’erne, hvor jeg fik mine 2 skønne unger. Så jeg må have været på BABYMOON i Bergamo med min yngste. Med min ældste havde vi lige fået nøglerne til vores hus i Aarhus og prioriterne var derfor lidt anderledes.

  Glæd jer til Marokko – det er et sjovt og anderledes land. Jeg arbejde der i 1/2 som rejseleder i 1995, hvor jeg fejrede jul, 25 års fødselsdag og nytår og jeg savner det ofte. Derfor bliver jeg glad, når jeg ser hvilken come back det har fået, fordi det er virkelig så spændende.

  Rigtig dejlig ferie og held og lykke.

  De bedste hilsner
  Bettina

  • 5. april 2017 / 7:25

   Hej Bettina
   Dejligt at kunne bidrage lidt på den front også. Det er et meget sjovt lille udtryk, så kunne ikke lade være at bruge det 😊. Bergamo lyder spænende, måske det skulle undersøges lidt nærmere 😉
   Ja det er nok et lidt andet Marokko vi ser i dag og med den kæmpe turismestrategi de har gang i, er det igen nok noget helt andet om 10 år. Vi er ihvertfald rigtig spændt på det og siden du endnu ikke er blevet træt af det må det jo kunne noget 😊- vi må med egne øjne finde ud af hvad 😉
   Har du nogle gode tips?
   Kh. Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?