Helles Univers har modtaget The Liebster Award

The Liebster Award

Der tikkede den anden dag en besked ind fra Inger-Marie som står bag bloggen Dagbogfrajapan, om at Helles Univers har modtaget The Liebster Award.
Dagbogfrajapan er en blog om livet i Japan, oplevelser herfra og andre steder Inger-Marie besøger på sin vej. En skøn blog jeg har fulgt i noget tid som rummer masser af gode insider tips og virkelig sætter gang i drømmene om en rejse til Japan.

 

Det var med stor glæde at Helles Univers har modtaget The Liebster Award. Egentlig må jeg indrømme at det ikke er noget jeg har hørt om før, men efter at have undersøgt det er jeg meget beæret og glad over at det lige netop er min blog der er blevet valgt ud.

 

Der er mange regler for The Liebster Award, men i korte træk går det ud på at give andre gode blogs indenfor ens egen kategori en “High Five” med på vejen. Det er en måde at anerkende blogs for deres gode arbejde og samtidig gøre hele verden opmærksom på den er der. Man skal svare på 11 relateret spørgsmål, hvorefter man selv finder på 11 nye og sender stafetten videre til andre blogs man synes fortjener et skulderklap.

 

Ærlig talt er jeg helt vildt med ideen, for der er så mange gode rejse og oplevelses blogs der bare venter på at blive læst. Fra mit synspunkt er blogs den bedste måde at få et indblik i det sted man ønsker at besøge og få en masse insidertips med på vejen. Jeg elsker at læse blogs og søge viden på den måde, hvilket jeg naturligvis gerne vil være med til at give videre.

Endnu engang mange tak til Inger-Marie og Dagbogfrajapan for at have valgt at nominere Helles Univers.dk.

Lindos, Rhodos

Lindos by på Rhodos

Her er de 11 spørgsmål Dagbogfrajapan har stillet:

 

1) Hvad er det første land du nogensinde besøgte (1-dags ture gælder ikke ) ?

Det var Zell am Ziller i Østrig med familien.

 

2) Har du nogensinde besøgt et sted der ikke levede op til dine forventninger, hvorfor ?

Jeg har ikke som sådan besøgt en destination der ikke levede op til forventningerne. Men da vi var på Bali besøgte vi deres modertempel ”Besakih”. Jeg havde glædet mig rigtig meget til at se det, da jeg håbede på en meget storslået og autentisk oplevelse i det hvad der lød til at være det vigtigste tempel for Balineserne.
Det skuffede desværre fælt. Alle skal have en guide og ikke nok med at man betaler kassen for at komme ind og se templet , så føltes det bare så opstillet og som en ren pengemaskine. Selv inde i templet sad de og solgte mad og drikkevare i deres små boder. Guiderne gik uengageret rundt og gjorde sig ikke specielt umage for at snakke Engelsk. Det var desværre også begrænset hvad vi så af lokale/munker derinde.
En ret ærgerlig oplevelse, ikke mindst for at give penge til noget man måske ikke har lyst til at støtte?

Besakih templet på Bali

Besakih templet på Bali

 

3) Hvilket land har du besøgt flest gange?

Østrig. Her var vi stort set hver sommer da jeg var barn. Det sjove er at jeg faktisk ikke har været der som voksen, en ting jeg snart håber at få lavet om på 😉

  

4) Hvad er den værste fly tur du nogensinde har oplevet ?

Jeg har faktisk været forholdsvis heldig min mine flyture “7,9,13”. Men da vi fløj til Lombok fra Singapore havde vi en mellemlanding i Jakarta. Vi fik ret hurtigt tjekket ind og ventede ellers i 3 timer. Når først man har tjekket ind kan man ikke engang købe sig en flaske vand eller lign. så det var nogle lange timer. Da de åbnede til gaten gik vi naturligvis derind. Her sad vi og holdt øje med det hele og ventede på det blev vores tur. Vi henvendte os til personalet og fik at vide at vi bare skulle vente. Noget tid senere henvendte vi os igen da vi nærmede os den tid der skulle være afgang for vores fly. Der fik vi mod alt forventning at vide at vores fly var fløjet??! Virkelig dårlig information, for vi havde endda siddet der hele tiden. Der stod en mand ved siden af os ved skranken for hvem der var sket samme historie. Det var virkelig nedtur og vi blev taget med ud i informationen for at købe nye flybilletter. Mens vi står der kommer en mand løbende at hvis vi skynder os kan vi nå flyet fordi de ikke kan få vores bagage ud. Vi løber ud til en lille bus der tager os alle 3 med derud. Her sidder vi så med kæmpe lettelse over alligevel at have nået flyet og også lidt rundforvirret over hvad der egentlig gik galt ?!

 

5) Hvilket land vil du anbefale til en der skal ud og rejse for aller første gang og hvorfor?

Thailand og egentlig Asien generelt. Det havde for mig været en kæmpe drøm i mange år at komme hertil, og det skuffede bestemt ikke. Samtidig var det her jeg for alvor fik startet rejselysten til rundrejser.
Det er en utroligt nemt land at rejse i, der er god mad, billigt, smukt og alle muligheder for spændende oplevelser.
Pga. den stigende turisme bør du gøre op med dig selv hvad du søger. Vælg område efter om det er aktiviteter, natteliv, storbyliv eller øde ø’er du kommer efter. Jeg mener helt sikkert at Thailand kan opfylde behovet for enhver førstegangsrejsende.

Chiang Mai Thailand

På ATV i Chiang Mai, Thailand

 

6) Hvilken destination står øverst på din ønskeliste og hvorfor?- (Det skal være et sted du ikke allerede har besøgt)

Det gør Australien & New Zealand. Ja jeg tillader mig at nævne to, da jeg drømmer om at besøge dem på samme rejse. Det er uden tvivl naturen der trækker. Jeg tror det er virkeligt smukt og meget unikt.
Det skulle foregå som et roadtrip med et par indenrigsflyvninger da der særligt i Australien er meget store afstande mellem byer og attraktioner.

 

 7) Hvor går din/jeres næste rejse hen ?

Jeg drager til sommer på roadtrip i 3 uger til hhv. Østrig, Slovenien & Kroatien. De 2 sidstnævnte er steder jeg ikke har været før, men ser meget frem til at besøge. Jeg har researchet lidt og forventningerne bliver kun større og større.  Håber ikke jeg bliver skuffet inden tiden er inde.

 

8) Hvilken by kunne du tænke dig at bo og leve i i længere tid og hvorfor?

Uhh den er svær. Lige i øjeblikket drømmer jeg om at flytte til et sted hvor alting foregår i et roligere tempo og hvor solen varmer min skulder hver dag. Til gengæld tror jeg at jeg vil få svært ved at undvære familie og venner omkring mig.
Asien har en særlig plads i mit hjerte og er et kontinent jeg godt kunne tænke mig at dykke lidt mere ned i. Kulturen er noget anderledes så det vil muligvis bare være for en periode (1 år eller lign).

 

9) Hvilket land har efter din mening verdens bedste mad?

Uhh den var svær. Jeg elsker mad og bliver tit fascineret af de mange smage og synsindtryk.
Hvis jeg skal vælge 1 må det nok være Italien. Deres køkken er bare i særklasse.
Hvis jeg må tillade mig lige at nævne et andet må det være Thailand. Det er en helt anden slags mad, men det smager virkelig fantastisk, og så er det ofte ret sundt og med masser af smag.

 

10) Hvilken seværdighed er det flotteste du har oplevet?

Grand Canyon i USA. Jeg tror sjældent jeg har været så blown away. Det er virkeligt et vildt et naturfænomen som tog mig med storm. Et sted jeg håber at kunne vise Kenneth en skønne dag, da han aldrig har været der.

Grand Canyon USA

Grand Canyon, USA

 11) Hvilket land/sted er efter din mening meget overset og fortjener flere besøgende?

Lombok i Indonesien. Jeg var der som en del af en rundrejse sidste sommer (2015). Der var stille og roligt, meget lokalt og få turister. De har masser af smuk natur og attraktioner og tilbyde, og så ligger prisniveauet betydeligt lavere end  f.eks. naboø’en Bali.
Vi var begge vildt imponeret over de smukke strande og deres lækre mad!

Strande på Lombok

Selong beach på Lombok

Det var de 11 spørgsmål fra Dagbogfrajapan. Jeg håber du blev lidt klogere på Helles Univers og fik nogle gode tips til din næste rejse. Hvis der er andet du kunne have lyst til at få svar på, så smid endelig en besked eller kommentar.
Som en del af reglerne for The Liebster Awards skal stafetten gives videre til 5-11 andre gode blogs der fortjener at blive opdaget. Der er mange der fortjener et skulderklap, men jeg har valgt nogle jeg selv følger og gerne vil opfordre dig til at kigge nærmere på.
Det er alle blogs der skriver med indlevelse og hvor der er masser af gode fifs at hente.

 

Jeg vil gerne nominere:

 

Spørgsmål til de nominerede:

 1. Hvordan opstod din/jeres lyst til at se verden?
 2. Hvor i verden har du fået dit bedste måltid mad til dags dato?- hvad var det?
 3. Hvilke 3 naturoplevelser vil du anbefale andre at se?- Hvorfor?
 4. Hvad er din værste rejseoplevelse?
 5. Hvilken er din favorit storby- og hvorfor?
 6. Hvilken oplevelse har gjort størst indtryk på dig?
 7. Har du nogensinde følt dig utryg som rejsende?- hvor og hvorfor?
 8. Har du et sted du drømmer om at komme tilbage til?- hvorfor lige netop dette?
 9. Har du eller kunne du tænke dig at arbejde som frivillig under din rejse? (hvis ja, hvad gav det dig?)
 10. Har du nogle planlagte rejser?
 11. Har du et tip til et sted der for dig er helt specielt?
Venedig

Venedig

Jeg håber at de nominerede vil tage imod stafetten, så vi kan blive lidt klogere på hvem der gemmer sig bag bloggen og opdage endnu flere spændende rejseblogs 🙂

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?