På tur til savannen i Søndervig

Sandskulptur festival i Søndervig

For 2 uger siden besluttede vi at køre en rigtig søndagstur. Turen gik til Søndervig der i øjeblikket er sandskulpturfestival, hvilket i år er åben fra 24 maj- 25 Oktober. Samtidig kunne det kombineres med lidt frisk luft ved stranden og familiebesøg, helt perfekt!

 

Sandskulpturfestival

Det er den 14 udgave af sin slags og som noget særligt er der i år fokus på Afrikas vilde dyr og deres truede eksistens. I den lille folder vi fik udleveret sammen med billetten skriver de “Publikum inviteres med på en safari i Afrika, hvor det bjergtagende landskab og savannens vilde dyreliv opleveles i sit rette element”. Der er til formålet hentet 12.000 tons sand og 38 af verdens bedste sandskulptører til at kreere Afrika på den danske vestkyst. Udstillingen består af en 200 meter lang og 7 meter høj skulpturvæg som indrammer hele pladsen. Undervejs er der fine beskrivelser af værkerne og kunstnerne der står bag. I midten gemmer sig endnu flere skulpturer og Afrikanske scenarier fra livet på savannen. Imellem linjerne er der nærmest skrevet med stort “PAS PÅ AFRIKA”! Det er godt nok også skræmmende statistikker for krybskytteri som bare stiger og stiger. Helt forfærdeligt for de stakkels dyr.

Sandskulptur festival

Sandskulptur

Sådan oplevede vi de mange flotte sandskulpturer

Vi havde egentlig ikke de store forventninger til oplevelsen, da det er ganske lidt vi har hørt om festivallen. Måske det var derfor det slog benene fuldstændig væk under os?
Vi var begge virkeligt imponerede over hvad kunstnerne har kunne præstere og kunne bruge ganske lang tid på at beundre værkerne. Det hele er bare skabt så virkeligt og med alle små detaljer for øje. Det er ikke svært at forestille sig hvordan den barske virkelighed for dyrene i Afrika ser ud. Udstillingen tager en til en anden verden, AFRIKA ♥
Til at holde de små beskæftiget er der en stor sandkasse stillet op og borde og stole hvor man gerne på spise medbragt mad. Hvis solen skinner som vi var så heldige at den gjorde er der en lille kiosk hvor man kan købe en is eller en toast samt drikkevarer.

Læs også: Familieweekend i ferieparken Landal Seawest

Sandskulptur festival 2016

Det var et rigtig dejligt besøg i det vestjyske hvor der i øvrigt hvor godt fyldt med danske og tyske turister selv på en søndag uden for skolernes ferie. Vi sluttede besøget af med en tur på stranden som viste sig fra sin flotteste side, inden den stod på ren familiehygge.

Søndervig strand

Lidt fakta:

Du finder den årlige sandskulpturfestival midt i Søndervig by. Entre koster 50 kr. pr. voksen og 25 kr. for børn over 11 år. Det er tilladt at medbringe egen madpakke og nyde nogle hyggelige timer på pladsen.

 

Del:

2 Comments

  1. 26. juni 2016 / 23:32

    Fantastisk! Jeg har flere ganger sett at det har vært en sandskulpturutstilling lenger nord på vestkysten, ved Blokhus, men den er alltid inngjerdet, og jeg har aldri besøkt den. Tenk at man kan lage slike kunstverk av sand!

    • 27. juni 2016 / 22:10

      Ja det er virkelig imponerende hvad man kan bygge i sand 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?