Rejsetanker om Venedig

Venedig

Flyvetid: Ca. 2 timer

Tidsforskel: Ingen

Valuta: Euro

Sæson: Hele året. Undgå højsommeren hvis muligt, her er sort af mennesker.

 

Fakta:

Venedig er kendt som en af verdens mest romantiske byer i verden, hvilket jeg synes den også er 🙂
Den er beliggende i det nordøstlige Italien og er hovedby i regionen Veneto. Den ligger ved Adriaterhavet og er spredt over 118 ø’er. Byen er bygget på træpæle og den eneste måde at komme rundt på er til fods, på cykel eller med båd.
Byen besøges årligt af ca. 20 mio. turister, så man skal forvente mange mennesker. Hvis muligt er det en stor fordel at komme udenfor ferierne og weekenderne.
Det er en utrolig hyggelig by med masser af stemning og historie. Bare det at gå rundt i de små gader, over broer er en oplevelse i sig selv.
Vi valgte at bo i Mestre som ligger 10 min. buskørsel fra ø’en. Det koster ca. det dobbelte at bo i selve Venedig og til tider kan det også være rart at få lidt ro på. Du kan læse mere om vores hotel her.

 

Et kort er rart at have ved hånden. Venedig er lidt som en labyrint. Men hvis man som os kommer for at se byen, opleve en masse stemning og se noget af det historiske byen har at byde på, så handler det bare om at lade sig forføre og tulle lidt rundt i gaderne eller flyde ned af floderne i en gondol.
Når man synes man vil hjemad er det bare at søge mod vandet og hoppe på en båd.

 

Gondolerne synes jeg personligt er en ren turistfælde. Det kan være vildt romantisk, men man betaler også dyre domme for en tur.
Det er blevet så turistet at du kan risikere og ligge side om side med mange andre både, og så går charmen jo lidt af det.

 

Der er masser af små cafe’er og vinbarer mm. at slå sig ned på, og bare nyde stemningen.
Derudover vil jeg anbefale at man tager på ø hop til Murano og Burano. Det er 2 ø’er placeret i samme lagune og bringer en helt anderledes stemning.
Venedig er en af de dyreste steder jeg nogensinde har holdt ferie, men det må man jo tage med. Det er ikke en oplevelse jeg vil have været foruden.

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?