Verdens bedste Zoologiske have

Verdens bedste zoologiske have Singapore

Beliggenhed: Ca 25 km nord for Singapore centrum. Omkring 30 min i taxa eller 75-90 min med offentlig transport.

Åbningstider: Åbent alle dage 10-18 (tjek evt. hjemmeside da de jo kan ændre sig)

Pris: Entre for voksne: 32 S$/150 kr. Børn: 21 S$/100 kr. (Vi købte et 3 dages city pass gennem City Tours hvilket godt kunne betale sig hvis du også ønsker at besøge Universal studio)
Pris for at spise morgenmad med orangutanger: Voksne: 33 S$/150 kr. Børn: 22 S$/100 kr. Åbent fra 9.00-10.30 (Det er en god ide at bestille bord, da det er populært. Orangutangerne er der fra 9.30-10.00).

 

Om haven:

Singapore Zoo er placeret på ca 25 km nord for Singapore centrum. Vi tog kombineret metro og bus dertil og det tog ca 90 min med et enkelt skift at nå frem. Singapore Zoo åbnede i 1996 og er kåret til verdens bedste zoologiske have.
Det er den bla. fordi den er lavet så naturlig som overhovedet muligt for dyrene. Der er gjort utroligt meget ud af dyrene skal føle sig hjemme og den er indrettet som en regnskov. Der er flotte stier som fører dig rundt til de forskellige zoner og der er alligevel et stykke rundt i den fugtige varme. Bliver du træt af at gå eller har du nogle med små ben med, kan du tage det lille safari tog rundt.

[columns] [span6]

Singapore Zoo

[/span6][span6]

Singapore Zoo

[/span6][/columns]

Du kan bla. tage en tur med til Wild Afrika, Australian Zone hvor kænguruerne hopper frit rundt eller hilse på den største koloni i verden, af orangutanger i fangeskab som Singapore Zoo også kan bryste sig af.

[columns] [span6]

Singapore Zoo

[/span6][span6]

Singapore Zoo

[/span6][/columns]


Anmeldelse:

Singapore zoo er det eneste sted i verden du kan spise morgenmad med en orangutang og dette måtte vi da ikke gå glip af, og oven i købet med virkelig lækker morgenmadsbuffet med alt hvad hjertet kunne begære, som vi havde hungret efter noget tid i Singapore.

Vi havde ikke booket hjemmefra, men tog chancen og mødte op da de åbnede. Heldigvis var der et bord ledigt til os 🙂
Denne buffet har virkelig ALT. Altså lækker europæisk/asiatisk morgenmad med alt ligefra godt brød til pandekager og æg til lune wok retter i alle afskygninger.
Vi nåede lige at spise det meste af vores mad da aberne så småt kom svingende mellem træerne og ned på den platform blot få meter fra vores bord. Guider fortalte om hele abefamilien, hvorefter de fodrede dem og man kunne få taget billeder både med deres og sit eget kamera. Da der er mange i kø går det hurtigt og man må bare håbe på det bliver godt. Vi nøjedes med billed med vores eget kamera, da det faktisk blev det bedste.
Det var en ret unik oplevelse, hvor man kommer helt tæt på dyrere. De hopper frit omkring, gør ingen fortræd og kommer i deres eget tempo når der bliver kaldt.

[columns] [span6]

Morgenmad med orangutang Singapore Zoo

[/span6][span6]

Morgenmad med Orangutangs, Singapore zoo

[/span6][/columns] [columns] [span6]

DSC_0268

[/span6][span6]

Morgenmad med Orangutangs, Singapore zoo

[/span6][/columns]

Parken er lavet så naturlig for dyrene som overhovedet muligt. Det er tydeligt de har det godt og der bliver passet godt på dem.
Vi nød meget bare at gå rundt i haven. Ingen dyr er i bure (foruden fugle selvfølgelig). Dyrene er adskilt af voldgrave hvilket gør det til en rigtig park hvor det føles som om dyrene nærmest går frit og som samtidig gør det nemt at tage gode billeder 😉

[columns] [span6]

Morgenmad med Orangutangs, Singapore zoo

[/span6][span6]

Morgenmad med Orangutangs, Singapore zoo

[/span6][/columns] Det er en rigtig sjov oplevelse at være med til at fodre dyrene, som du ikke må snyde dig selv for. Hvad med at fodre en giraf eller næsehorn?
Derudover er der masser af underholdende shows dagen igennem som er sjove for både børn som voksne. Trænger du til at hvile eller noget at spise eller drikke er der flere gode spots også i skyggen 😛
Det var begrænset hvad der var af mennesker, kun nogle få skoleklasser og vi kunne ellers gå i fred og ro og opleve dyrene på nærmeste hold.
Det er en dyr park at leve i, forstået på den måde at mad og drikke er ret pricy. Hvor vi normalt gav 1-1,5 SD for en sodavand fra automat kostede den her 5 SD.

[columns] [span6]

Singapore zoo

[/span6][span6]

Singapore zoo

[/span6][/columns]


Aktiviteter:

– Vær med til at fodre dyrene
– Kom med det lille safari tog rundt i parken (det var gratis med i vores billet)
– Splash Safari Show
– Animal Friends Show
– Elephants at Work & Play Show
 Rainforest Fights Back Show
– Dyre karusel (for børn)
– Vandland for børn
– Ridetur på pony eller i hestevogn
– Restauranter og cafeer
– Kiosk og souvenir butik
– Morgenmad med orangutanger
– Hold din fødselsdag eller andet arrangement derude
– De laver forskellige events i løbet af året. Se deres kalender her
– De laver forskellige uddannelsesprogrammer hvor man kommer tæt på dyrene og lærer dem at kende, hjælper med at bevare det naturlige zoologiskehave og sørger for dyrene har det godt.

[columns] [span6]

Singapore zoo

[/span6][span6]

Singapore zoo

[/span6][/columns]


De andre parker under samme “tag”:

– River Safari
– Night Safari
– Jurong Bird Park

 

Et lille tip:

– Vær forberedt på der er meget fugtigt, som i en jungle. Drik derfor masser af vand 😉
– Husk solcreme og myggespray
– Husk paraply da der kan komme nogle heftige regnskyl!
– Det er nemt og billigt at tage offentlig transport. Vi tog kombineret metro og bus og det kostede os ca 50 DKK tur/retur pr persen.
– Afsæt min. 3 timer og gerne mere (1 hel dag hvis du vil se de andre parker også)

 

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?