Rejsetanker om Amsterdam

I am Amsterdam

Amsterdam:

Er Hollands største by og samtidig landets hovedstad.
Amsterdam har 800.000 indbyggere og er en del af Randstadområdet.  Byens navn stammer fra 1100-tallet, da en dæmning blev bygget i floden Amstel. Amsterdam er en kanalby med over 100 kanaler. Byen beliggende 25 km. fra stranden samt badebyen Zandvoort hvor man hurtigt og nemt kan komme til og fra med tog eller bil.
Hovedstaden besøges årligt af 4,5 mio. overnattende gæster fra hele verden og er dermed også en af Europas mest populære turistmål.

 

Generelt er jeg ret vild med byen. For det første er den bare utrolig nem at komme rundt i. Den er ikke specielt stor så det er dejligt nemt at komme rundt både til fods, til cykel, sporvogn eller med båd.
Det for alvor cyklernes by, der er cykler overalt og det er en fin måde at komme rundt i byen på. Dog kan det til tider godt være ret udfordrende, ikke mindst som gående da det ikke er alle der er nationaliteter der er lige vante på en cykel.
Derudover er bådrundfarterne en unik måde at se byen på og noget du ikke må snyde dig selv for.

 

Byen er en pudsig blanding af ”Red Light District” med letpåklædte damer, de berømte coffeeshop’s hvor man kan ryge cannabis og samtidig byder den på smukke kanaler, museer, bygninger og flotte grønne områder.
Du kan læse mere om hvad du skal se og opleve Her.
Red Light District er et kendetegn og verdenskendt og har da sin charme, men for mit vedkommende så er det nok ikke lige det jeg vil komme tilbage efter. Særligt lugten og rusen fra de mange coffeeshop’s gør ikke noget godt for mig.  Til gengæld synes jeg byen er skøn om dagen.

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?