10 tips til en billigere skiferie

Tips til en billig skiferie

1. Arranger rejsen selv

Der kan være mange penge at spare ved at arrangere din skiferie selv, dog kræver det en del research og at man slår til på rette tidspunkt.
Fordelene ved at booke selv er at du ofte kan booke billigere da du springer mellemleddet over, du får mere fleksibilitet og kan tilpasse din skiferie præcist efter dine behov.
Specielt hvis du i forvejen har planer om at køre i egen bil, kræver det ikke så meget ekstra at stå for resten selv idet internettet har gjort det dejligt nemt at booke overnatning mv.

 

2. Rejs udenfor sæsonen

Har du mulighed for at rejse når alle andre ikke gør det, vil udbuddet være større og priserne mindre. Priserne får lige et ordentligt hak op når vi skriver vinterferie i uge 7 & 8 og falder påsken tidligt hvor sneforholdene stadig er gode skal du også lige have det i mente. Fra uge 6-11 holder de andre europæiske lande skiftevis ferie, hvilket priserne også kan blive påvirket af. Du finder derfor den billigste rejse i uge 2-5 og aller sidst på sæsonen. Foruden prisen er lavere opnår du også fordele som fx. færre mennesker på pisterne, samt mindre kø ved lifterne og restauranter.

 

3. Book tidligt eller vent til sidste øjeblik

Rejsebureauerne har stor interesse i at få solgt så mange skirejser som muligt på forhånd. På den måde undgår de at brænde inde med fly og bussæder og indkvartering, omvendt at de også nå at skaffe mere indkvartering hvis der er efterspørgsel til det. De kører derfor ofte nogle attraktive kampagner allerede i sommeren, som kan være værd at holde øje med.
Er der ikke lige styr på ferieugerne eller har man ikke nogen specifikke ønsker om destination og indkvartering, kan der være flere tusinde kroner at hente ved at vente til sidste øjeblik.

 

4. Vælg en billig destination

Der er stor forskel på udgifterne til fx. overnatning, liftkort, mad og drikke, i de forskellige skiområder og er du ude efter en budgetferie skal dette selvfølgelig med i overvejelserne.
Er du klar på at prøve noget nyt og spare tusindvis af kroner er det måske værd at overveje en tur til Polen, Tjekkiet eller Bulgarien. Pisterne og især lifterne har de seneste år fået et ordentligt løft, men priserne er stadig lave. Liftkortet i sig selv er typisk halv pris af hvad de koster i Østrig, Frankrig eller Italien. Derudover kan du stadig få øl til 12 kr. i Tjekkiet selv på pisten.

 

5. Kør selv

Der kan være mange penge at spare ved at køre selv, og specielt hvis bilen bliver fyldt op. Derudover giver det en kæmpe frihed til selv at kunne booke et billigt hotel/lejlighed eller hytte, samt gør det muligt at bo lidt udenfor byen uden problemer og dermed spare endnu flere penge.

 

6. Rejs flere sammen 

Er man villig til at dele lejlighed med flere end blot sin partner er der store besparelser at hente, jo flere personer i hver lejlighed/hytte, jo billigere er det oftest per person. Er man 10 personer eller flere kan man typisk få god grupperabat og så er der virkelig noget at hente.

 

7. Rejs med ligesindede

Det er vigtigt at snakke om budgettet med rejsekammeraterne inden afrejse. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse hvis mad og drikke foregår på restauranter og barer hver aften, fremfor i lejligheden og det er derfor vigtigt at have afstemt forventningerne hjemmefra.

 

8. Bo væk fra liften

På de fleste destinationer kører der gratis ski busser og er man villig til at hoppe på sådan en blot 5-10 min.for at komme til liften, er der mange penge at spare. Overnatningerne er betydeligt billigere hvis man rykker bare lidt udenfor byen og væk fra liften. Og hvis man alligevel har halvpension og måske ikke det store behov for at feste natten igennem kan det være mindst lige så godt at rykke lidt væk hvor man oftest får mere for sine penge.

 

9. Bo i lejlighed og lav mad selv

Overnatning i lejlighed eller hytte er generelt den billigste overnatnings form, specielt hvis alle sengepladser er besat. For at spare yderligere på budgettet giver det samtidig mulighed for selv at lave mad eller varme noget forberedt hjemmefra. Det giver derudover mulighed for at smøre en god madpakke og undgå dyre frokostregninger på restauranterne på toppen.

 

10. Lej ski hjemmefra

Hvis du alligevel har planer om at leje ski og støvler på destinationen, så bestil dem på forhånd. Der kan være op til 30 procent at spare!

 

Tips til en billig skiferie

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?