3 hyggelige Andalusiske byer

3 hyggelige andalusiske byer

Andalusien er specielt kendt for de mange små byer med hvide kalkhuse og smalle gader. Som altid er der nogle der er mere anbefalelsesværdige end andre. Vi besøgte naturligvis ikke alle byer på hele kysten, for ikke at tale om dem inden i landet, men vi nåede alligevel at besøge en del på vores korte tid. Her er mine 3 favoritter:

 

Marbella 

Marbella betyder smukt hav. Det siges da også at det er her de smukkeste strande på Costa del Sol befinder sig. Byen ligger gudesmukt med Sierre Blanca bjergene i baggrunden og har mindre end 50 nedbørsdage om året. En virkelig autentisk og rolig by med dens charmerende hvide huse med blomsterne altaner og små finurlige gader. Flere steder sad bedstemor på trappestenen og da vi gik forbi den lokale skole var der liv og glade dage i skolegården. Der er flere flotte kirker som bestemt er et besøg værd, deriblandt byens hovedkirke Iglesia de nuestra senora de la encarnacion hvor der gemmer sig værker af bla. Picasso. På det lokale mandagsmarkedet fik vi da også handlet et par gode ting med hjem. I centrum mødes de lokale ved det berømte appelsintorv under træernes skygge mens de nyder en lækker tapasanretning og et glas vin. Hvem vil ikke gerne være en del af alt dette?
Marbella

Puerto Banus

Er den luksuriøse havneby hvor de rige holder til. Både min far og bror er meget interesseret i bådlivet, så med hotellets beliggenhed kun 3 km. tog vi bussen (en smule for langt), men nød gåturen langs strandpromonaden indtil vi igen nåede marinaen. Det var helt perfekt til en hyggelig formiddagstur.
Havnen er imponerende og prangende. Der er fyldt med kæmpe store yachts og alle de dyre designer butikker som Gucci og D&G ligger side om side langs promenaden. Der er desuden et væld af hyggelige cafeer og restauranter som byder på lækre forfriskninger, for ikke at tale om udsigten du får med i købet. En fantastisk havneby der er et besøg værd.

Puerto Banus Costa del sol

Ronda

Ligger modsat de andre to inde i landet, oppe i bjergene. Vi besøgte byen på vores roadtrip efter at have gået Caminito Del Rey. Det er et af landets ældste byer og den er især kendt for at huse Spaniens ældste tyrefægtnings arena. Selve arkitekturen i bygningen er ret imponerende, men skal jeg være helt ærlig synes jeg det er lidt dyrplageri og vi var derfor heller ikke inde at se tyrefægtning.
Byen i sig selv er derimod værd at komme efter. Den er virkelig hyggelig og meget charmerende med de hvide kalkhuse, og så ligger den bare gudesmukt!
Den 120 meter dybe kløft El Tajo deler den nye og gamle bydel. Broen blev bygget i 1700 tallet og det tog hele 42 år at bygge den, da den går fra kløftens breddeste til smalleste punkt. Fra broen har man et fantastisk udsyn udover byen og hele det omkringliggende landskabet. Du kan desuden kigge ned i kløftens dyb 90 meter nedenunder dig. (Her er gået mange menneskeliv tabt). Det er en spændende by med utrolig meget historie som du flere steder har mulighed for at dykke ned i. Er du mere til at slå dig ned og få en frokost på en af de mange taverner er der rig mulighed for det. Byen emmer af god stemning som man hurtigt bliver omfavnet af.

Ronda

Del:

2 Comments

 1. 23. marts 2017 / 18:40

  Åh kommer helt til at savne Andalusien … der er så mange små perler i det kæmpe store område! Kh. Lise

  • 25. marts 2017 / 22:24

   Du har så evigt ret Lise 🙂
   Det er virkeligt et skønt område. Dejligt at kunne vække lidt gode minder hos dig. Har du nogle særlige favoritter?
   Mvh. Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?