7 oplevelser på Kreta

Vi havde egentlig ikke planer om at skulle ud og rejse denne sommer (2012). Men da priserne gik i sort hos Star Tours fandt vi et godt tilbud, og samtidig var vi så heldige at komme først.
Nu er vi ikke af typen der er ret gode til at ligge stille ret lang tid ad gangen så vi skulle da se hvad denne græske ø havde at byde på. Og det er ikke så lidt 😉
Denne charterrejse blev til så meget mere end badeferie og en ferie vi husker tilbage på med stor glæde. Her er 7 ting vi oplevede på Kreta, som er meget anbefalelsesværdige. (Oplevelserne var med base fra Platanias hvor vi boede).

 

Samaria kløften

Er du til natur og vandring er det et KÆMPE must at tage turen gennen Samaria kløften. Det er en udfordrende tur på 18 km. Usikker grund, men det hele værd. Vandet fra bjergene er så rent at du bare kan fylde flasken.
Vi bookede en tur således at der var transport ud til kløften, hvilket vi var godt tilfredse med. Vi blev hentet kl. 5.30 om morgenen og kørte 2-3 timer, hvorefter turen gennem kløften begyndte.
Læs mere om Samaria kløften her.
[columns] [span4]

Attraktioner på Kreta

 

Attraktioner på Kreta

[/span4][/columns]

 

En bådtur til Balos og Gramvousa. Eller tag afsted på egen hånd.

Det er en super smuk tur med de smukkeste strande og udsigts punkter mm. og på en varm dag er det ligeledes skønt med en brise på bådturen.
Tag snorkeludstyr med ! 😉

En bådtur til Balos og Gramvousa

 

Græsk aften

Hyggelig oplevelse hvor man får en rundvisning på gården, smager alle de lokale råvarer, får masser af Raki og danser Zorba 🙂

Græsk aften Kreta

 

Togtur op i bjergene

Der er 7 forskellige ruter. Vi valgte en eftermiddagstur med det lille tog hvor vi bla. kom forbi de lokale landsbyer, lokal producenter, en grotte, samt oliven- og frugtplantager hvor vi gjorde stop. Dertil kommer nogle flotte udkigspunkter ud over byen. Rigtig fin halvdags tur 🙂

 

Marked

Som mange andre steder er det en hyggelig oplevelse at tage på marked, hvis man er til det. Man kan gøre mange billige fund og købe nogle græske specialiteter, eller bare mærke stemningen.
Jeg synes personligt det bedste marked er i Chania om lørdagen.

 

Chania

Rigtig hyggelig og atmosfære fyldt by. Specielt den gamle bydel er utrolig hyggelig. Derudover vil jeg varmt anbefale at nyde en tapas til solnedgangen på promenaden.

[columns] [span6]

Chania by

[/span6][span6]

Chania by

[/span6][/columns]

 

Lej en scooter og kør rundt på øen

Det er en oplevelse i sig selv og skaber en masse frihed. Derudover ser du områder og ting du ikke ellers ville have set.

 

Del:

2 Comments

 1. 8. august 2016 / 17:49

  Sikke en god ide, med den Top-7 liste. Den kan vi sagtens bruge hvis vi tager til Grækenland igen.
  Venligst Rikke

  • 10. august 2016 / 20:02

   Hej Rikke
   Det er dejligt at høre 🙂
   Grækenland er skøn. Jeg kunne virkelig godt tænke mig at besøge endnu flere græske ø’er, men et besøg til fastlandet står bestemt også højt på listen 🙂
   Der er ofte virkelige billige rejser til Grækenland så mon ikke der opstår en chance i bliver nød til at gribe 😉
   //Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?