6 grunde til at vælge skiferien

Det kan godt dele vandene lidt hvis valget står mellem solferie eller skiferie. Jeg elsker sol og varme, men må sige at jeg er blevet ret forelsket i det med at stå på ski. Det er der mange grunde til, og hvis du overvejer om skiferie er noget for dig får du her 6 grunde til at prøve skiferien:

6 grunde til at vælge skiferien

1. Sjov for alle aldre og niveauer

Uanset om man er nybegynder, øvet, ung eller gammel indbyder sneen lidt sjov for alle. Man kan deltage på det niveau man nu er på. Og har man helt små børn med er der flere steder også kælkebakke hvor man kan have det sjovt med børnene.

Tip: Det er vigtigt at vælge en destination der har noget for alle hvis man er afsted med en gruppe. Generelt kan det siges at alpepister er stejlere end pisterne i Norge og Sverige. Tit og ofte er pisterne dog også bredere sydpå, så det er lidt en smagssag hvad man er mest til.


Hvorfor tage på skiferie

2. Aktiv ferie

Det er en skøn måde at holde ferie på. Der er masser af fællesskab og sjove oplevelser, man får røde kinder og opnår en naturlig træthed.

 

3. God motion

Du er aktiv hele dagen og forbrænder mange kalorier. Man kan derfor velfortjent nyde en god bøf og et glas rødvin om aftenen, da man har været aktiv hele dagen.

 

4. Smukke omgivelser

At stå på ski er mange ting. Jeg synes personlige at noget af det fantastisk ved skiløb er det smukke sneklædte landskab man ser på sin vej.
Husk at nyd det 😉

Skiferie

5. Hyggeligt samvær/afterski

Er man på familieferie er det hyggeligt at bo i de klassiske hytter. Her har man mulighed for selv at lave noget nemt mad, tulle rundt i et par joggingbukser eller evt. tage en tur i saunaen. Aftenhygge er en del af det særlige ved skiferie, hvor man kan få en kop varm kakao, spille eller spil eller se en film sammen. Find pakkelisten til skiferie i hytte her.

Skiferie i Hafjell
Er man afsted med vennerne skal man selvfølgelig ikke snyde sig selv for en tur på en af de klassiske afterski barer. Her er en helt speciel hyggelig stemning og folk fester rundt i deres skitøj.

Tip: Er man til afterski og gang i den også om aftenen er det klart at foretrække en destination i alperne såsom Frankrig eller Østrig. Skal man derimod på tur med familien hvor hygge og samvær er i højsæde kan det anbefales at tage til Norge eller Sverige, da der er mange lækre hytter og det kan anbefales at give lidt ekstra for at få en som ligger tæt på pisten for det gør bare alting meget nemmere.

 

6. Det er hurtigt at komme i gang

Det er nemt at komme i gang. Start med et par dage på skiskole. Dette vil hjælpe dig til at få de helt basale teknikker på plads. Herefter er det bare at kaste sig ud i det og øve sig.
Det gode ved ski er at man efter kort tid er i stand til at stå sammen med nogle af dem man er på ferie med, selvom man aldrig har prøvet det før.

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?