Backpacker eller flashpacker?

Backpacker eller flashpacker?

Backpacker:

En backpacker er en person der rejser med rygsæk ud i verden, tit for en længere periode.
Typisk er det unge der tager et sabbat år eller har nogle måneder til fri disposition. De lever på billigst muligt vis, spiser mad fra gadekøkkener og rejser med lokaltransport. De vælger altid den billigste løsning og ser det som en oplevelse.
De gør meget i at komme ud til områder andre ikke ser, og mænge sig med de lokale.
Derudover er det en rejsende uden fast plan, der ser verden på egen hånd, og ofte har god tid til det.

 

Flashpacker:

Er en backpacker der foretrækker bare lidt mere komfort. En der værdsætter en ren seng og eneværelse, fremfor en sovesal med 10 andre. En person der foretrækker fly mellem destinationerne, fremfor lokalbus i flere dage. Nyder at spise på restaurant engang imellem  og have sin Iphone eller computer med sig.
Flashpackeren kan finde på at tage flere guidede ture hvor man når mere på kortere tid, men også må betale for den service.
Det er typisk lidt ældre rejsende, mellem 20-35 år.

 

Og hvad er jeg så?

Jeg vil vurdere mig selv som flashpacker.
Jeg vil gerne have mine penge til at strække længst muligt, men jeg prioritere også at have eneværelse da jeg oftest rejser med min kæreste og værdsætter lidt alenetid af og til 😛
Pga. en kronisk dårlig skulder har jeg ikke mulighed for at bære rygsæk og ligge i telt i flere dage, men jeg ser ingen problemer i at det i stedet er kufferten der følger mig 🙂
Derudover har jeg ikke mulighed for at trække et halvt år ud af kalenderen økonomisk, hvorfor jeg gerne vil opleve mest muligt på den tid jeg har til rådighed det pågældende sted. Det betyder man nogen gange bliver nødt til at tage en lidt dyrere løsning og betale sig til nogle ture, og evt. en indenrigsflyvning i stedet for 10-20 timer i bus.
Jeg elsker stadig at bo simpelt, spise lokalt, få en god snak med de lokale og se uspolerede steder af verdenen. Dog er jeg en livsnyder og et par dage med luksus er heller ikke ad vejen.

Lignende indlæg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *