Rejsetanker om Chiang Mai

Chiang Mai Thailand

Rejsetid: 11-13 timer

Tidsforskel: +6 timer

Sprog: Thai

Religion: 95 % er buddhister, 4 % muslimer, og 1 % øvrige

Valuta: Thailandske Bath (Det er altid en god ide at have lidt USD med)

 

Kilma

Chiang Mai er generelt køligere end resten af Thailand.

  • I december til januar ligger temperaturen lige under 30 grader, og om natten ned til 15 grader (Hvis du skal i bjergene er der koldere, husk derfor varmt tøj)
  • Regntiden ligger fra maj til oktober, hvor temperaturen ligger på mellem 30-35 grader. (Regnen kommer typisk i byger i Thailand og hovedsagligt om natten)

Transport: Du skal over Bangkok eller Singapore for at komme hertil. Du kan enten vælge at tage nattoget fra Bangkok om aftenen og være fremme om morgenen eller tage en indenrigsflyvning til billige penge med f.eks. Airasia.

 

Bemærk der er 2 lufthavne i Bangkok:  Don Mueang og Suvarnabhumi.

(Hvis du har en flybillet videre fra den anden lufthavn kører der gratis busser mellem de 2 lufthavne ca. 2 gange i timen og det tager ca. 1 time)

Transport videre i det nordlige/sydlige Thailand: Der kører både tog og busser videre. Det er en god ide at booke på forhånd især hvis du skal videre til det sydlige Thailand.

 

Transport rundt i byen

Den nemmeste måde at komme rundt er at tage en tuk tuk eller taxa. Der kører også røde bybusser (pick up’s/songthaew)
Husk at aftale en pris inden afgang eller at bruge taxameter!

 

Fakta

Chiang Mai betyder ”Ny by”.
Chiang Mai er Thailands næststørste by beliggende ca. 700 km. nord for Bangkok. Byen var hovedstad for det gamle ”Lanna” rige, efter at et par tidligere hovedstader var blevet oversvømmet.
Byen var under burmesisk herredømme indtil 1774, og blev i 1939 officielt en del af Thailand.

Chiang Mai er hovedstad for det nordlige Thailand og har med sit store opland omkring 1 mio. indbyggere. Den er en by i stor udvikling men den har stadig med masser af charme og kultur.

Byen er opdelt i 4 områder:

  • Nakhon Ping
  • Srivijaya
  • Mengrai
  • Kavila

Nakhon Ping , Srivijaya og Mengrai ligger ved vestbredden, mens Kavila er beliggende i den østlige ende af Pingfloden.

 

Chiang Mai by

Det er en religiøs by med med et helt specielt kulturelt liv. Byen er kendt for sin silke, smykker, og mange flotte templer.
Her hersker en hyggelig og rolig stemning med et vælg af muligheder for aktiviteter.

Byen har en fin størrelse, er nem at komme rundt i og summer af stemning.
Lige fra vi ankom følte jeg mig rigtig godt tilpas her. Det er muligt at gå rundt til de fleste ting hvilket også er en kæmpe fordel.
Deres natmarked er enormt hyggeligt og der er masser af små rigtig gode restauranter og barer fyldt med stemning, musik og shows.
Der er hyggelige ruter på Pingfloden, madlavningskurser, massage og spa, shoppingsmuligheder og ikke mindst mange små tema parker som f.eks. Tiger Kingdom, Monkey show, Natsafari og orkidefarm mm. som man også kan give sig i kast med.

Chiang Mai Thailand

Tiger Kingdom

Chiang Mai Thailand

Pingfloden by night

 

Tuk Tuk ThailandChiang Mai er også backpackernes mekka. Byen er omgivet af bjerge, der giver mulighed for trekking, mountainbike, ATV, rafting, klatring, zipline og meget meget mere. Det er muligt at tage på halve, hele, eller flerdags ture ud i naturen, eller ud og se mere af det nordlige Thailand som byder på fantastisk natur, mere af det oprindelige Thailand, og masser af historie.

Der er masser af steder hvor du kan købe dig til disse ture, men du kan selvfølgelig også vælge at tage afsted på egen hånd.

 

Tips:

Jeg vil varmt anbefale at du tager ud og ser rismarkerne, the- og kaffeplantager, dyrkelse af diverse afgrøder, besøger bjergstammer mm.
Som beskrevet er det koldere i det nordlige Thailand og det er derfor her en stor del af deres produktion foregår da det giver mulighed for at dyrke flere forskellige slags afgrøder.

Vil man ud og se noget uden for byen er det nemt og billigt at få en Tuk Tuk. Vi lejede en tuk tuk med chauffør til en fast pris for 1 hel dag til 400 Bath. (Ca. 80 kr.)
Han kørte os hvorhen vi ville og var samtidig rigtig god til at fortælle om byen.

Ønsker du at få syet dit eget jakkesæt, skjorte, kjole eller andet kan det anbefales at gøre det i Chiang Mai. Priserne er lavere her og det vi fik syet i rigtig god kvalitet.
Du kan læse om vores oplevelse med ATV og Rafting her, samt vores 2 dags tur rundt i det nordlige Thailand og til den gyldne trekant her.

Mangler du et sted at bo i Chiang Mai vil jeg varmt anbefale Sakorn Recidence.

riverrafting

Byens historie og templer:

Selve byen Chiang Mai bærer præg af en lang historie. Der er bla. en voldgrav rundt om hele byen, og rester af fæstningen flere steder i byen. Den mest velbevarede del af fæstningen finder du ved den gamle byport ”Tha Pae”.

Chiang Mai er en meget hellig by og der findes mere end 30 templer i byen, så vælg dem du vil se med omhu 😉 Har du friske ben skal du tage de 11 km./306 trappetrin op til Chiang Mai’s vigtigste tempel  ”Wat Phrathat Doi Suthep”. Templet ligger på toppen af bjerget og blev bygget for over 600 år siden. Det er et flot tempel med en imponerende udsigt.
Vi havde en udflugt til Thailand’s højest bjerg ”Doi Inthanon” som er 2565 meter højt, og som også indeholdte et besøg ved de nærliggende Chedi / Pagoda’er der er lavet til ære for kongen og dronningen på deres 60 års fødselsdage i hhv. 1987 og 1993. Det er et smukt syn at stå at kigge på de 2 lange trapper til hver sin side omgivet af Rhododendronparken. Disse Pagoda’er er anbefalelsesværdige hvis du er i området.
Du kan læse mere om turen på www.infochiangmai.dk

DSC_0404

Thailands højeste bjerg

Min mening om byen:

Jeg elsker denne by. Den er fuld af charme, søde mennesker og giver mulighed for masser af oplevelser. Oveni dette fik vi her tilmed det bedste mad på vores vej rundt i Thailand.
Læs mere om restauranten Sala Italia som du simpelthen bliver nødt til at lægge vejen forbi hvis du kommer til Chiang Mai.

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?