Hvordan vælger jeg rejsemål?

Hvor skal rejsen gå hen?

Der er flere ting der spiller ind når man skal vælge rejsemål.
Det er alt ligefra rejselængde, tidspunkt, økonomi, et godt tilbud på flybillet eller andet, til en drøm om at se et bestemt rejsemål eller opleve noget bestemt.

 

Flybilletten:


Flybilletten er ofte den største udgift til rejsen og derfor en afgørende faktor til hvor rejsen går hen. Jeg modtager dagligt masser af tilbud på alt fra flybilletter til pakkerejser mm.  Hvilket kan have stor indflydelse på hvor rejsen kommer til at gå hen, specielt ved rejser af 1 uges varighed eller mindre. Læs mere om hvordan du får sammensat den billigste rejse her.


Flybilletter

Rejselængden:


Rejselængden er også en betydelig faktor. Hvis vi har mindre end 1 uge til rådighed er det hovedsageligt storbyferie vi foretrækker. Her skal flyvetiden helst ikke være mere end 3 timer.
Til interkontinentale rejsemål som Asien, USA mm. rejser vi ikke mindre end 14 dage da udbyttet ellers bliver for lille da der går tid med transport og jetlag.
Det samme gælder kør selv ferie til Sydeuropa som Italien og Frankrig. Her er køretiden ca. 16-20 timer, og man bruger derfor ligeledes tid på at komme ovenpå igen.
Alternativt har vi før valgt at flyve og tage offentlig transport eller leje en bil.
Har vi mere end 14 dage til rådighed planlægger vi gerne turen som en rundrejse, hvor vi får mulighed for at se flere rejsemål på samme rejse.

 

Økonomi:

Økonomi er en afgørende faktor for hvor rejsen går hen og hvordan den bliver stykket sammen.
Jeg har masser af drømme om ting jeg gerne vil se og opleve, og min kæreste ligeledes. Livet er heldigvis langt og der opstår også nye drømme og muligheder, så det handler om at forene dette og kigge på hvor man står nu, og vurdere hvor mange penge man har til rådighed.
Det er meget forskelligt hvor langt man kommer for sine penge i de forskellige lande. F.eks. kan prisen på flybilletten til Asien være høj, men til gengæld er leveomkostninger meget lave og det opvejer derfor meget, specielt under ophold af længere varighed.
14 dage i Asien kan derfor tit være billigere end 1 uge i syd Europa.
Anderledes er det i f.eks. Australien og New Zealand, hvor flybilletten ligeledes er forholdsvis høj pga. den lange distance, men leveomkostninger ligger på højde med det danske niveau prismæssigt.

Det er derfor vigtigt at have økonomien for øje ved udvælgelse af rejsemål, og gøre op med sig selv om der skal spares op nogle måneder ekstra og man så kan udleve den store drøm, eller om man har andre drømme der måske passer bedre ind på det pågældende tidspunkt.


Tidspunkt:


I den forbindelse har det stor indflydelse på hvilket tidspunkt af året man har mulighed for at rejse. Det er vigtigt at undersøge hvornår der er højsæson på rejsemålet, regntid og ikke mindst hvornår risikoen er størst for tyfoner mm.
Samtidig er der mange penge at spare ved at ligge sin rejse lidt udenfor sæson og udenfor helligdage hvis man har mulighed for det. På den måde er priserne tit betydelig lavere, og der er samtidig færre turister.
Vi har været heldige at have mulighed for at rejse udenfor de ordinære ferier og helligdage. Dette har givet mange fordele og besparelser.

Hvornår er det bedst at rejse?

At vælge:


Jeg rejser helst steder jeg ikke har været før. Dog er specielt storbyer en undtagelse. F.eks. London er jeg ret tosset med og har derfor været her nogle gange. At jeg har været et sted i et land, udelukker ikke at jeg godt kunne finde på at tage til et andet område af samme land en anden gang.
For at finde inspiration modtager jeg diverse nyhedsbreve og gode tilbud. Derudover læser jeg bøger og blade, indlæg og blogs på nettet mm.
Jeg starter ofte med at finde ud af på hvilken tid af året vi har mulighed for at rejse og hvor lang tid vi kan rive ud af kalenderen, samt hvilket budget vi har til rådighed:
På det måde får vi skærpet lidt ind.
Herefter går researchen i gang. Ruten bliver tit sammensat i forhold til hvilke oplevelser kunne vi godt tænke os, hvilke dyr vi har mulighed for at opleve, hvilke områder der har særlig stor interesse eller hvis der er natur vi er særligt interesseret i. Vi elsker at vandre og se dyr i naturen. Vi undersøger derfor tit spændende oplevelser til fods. F.eks. bjerg-, vulkan- eller jungletrek.

Det kræver en masse arbejde at planlægge sin tur selv. Der skal bla. findes information om flybilletter, hoteller, oplevelser og transport.
Men personligt nyder jeg at sætte mig ind i alle disse ting. Somme tider finder jeg lige så store oplevelser under research, som dem der afgjorde valget af rejsemål. Planlægningen giver en stor forventningsglæde og derudover bliver det præcis som jeg gerne vil have det, og jeg kan slappe af på turen og bare suge alle indtryk og oplevelser til mig.

Thailand

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?