Lanzarote, måske den smukkeste af de kanariske øer?

Lanzarote

Lanzarote, 100 vulkaners ø er den østligste af de kanariske øer. Den er cirka 800 km2. stor og har omkring 120.000 indbyggere. Den er speciel med sin vulkanske oprindelse og heraf de mange flotte farver i naturen. Nogle siger at det er den smukkeste af de kanariske øer, jeg er tilbøjelig til at give dem ret.
Kunsteren César Manrique har haft en stor finger med i spillet når vi snakker øens turisme, som har fået den til at gå sin egen vej. Den oprindelige arkitektur var uden højhuse og store bygninger. Denne er bibeholdt og gør Lanzarote til en stadig enormt hyggelig ø med hvidkalkede huse med blå skodder for vinduerne, frodig beplantning og vinmarker med smukke stensætninger. Der findes ingen bjerge på Lanzarote og de mange forhøjninger store som små er vulkaner. Den råder desuden over intet mindre end 320 vulkankrater. Den specielle undergrund har skabt et forunderligt landskab af grotter, tunneller og vulkaner man kan gå på opdagelse i.

Med 300 årlige solskinsdage var det det perfekte rejsemål da vi i Februar 2017 blev inviteret på familieferie med Kenneths familie. Det var ikke verdens heldigste ferie da vejret var noget ustabilt og vi blev ramt af lidt for meget sygdom. Det gjorde at vi ikke kom så meget ud af hotellet som vi havde forestillet os. Det endte dog med et par gode solskinsdage, masser af tid til familiehygge og en dag med lejet bil.

Feriens base var placeret i Playa Blanca på den sydlige del af øen. En tidligere fiskerby er nu forvandlet til en ferieby med flotte udsigtspunkter og en skøn strandpromenade. Vi boede på Hotel Rio Playa Blanca. Et dejligt bungalow hotel 10 min. gang fra stranden og 20 min. til centrum. Dejlig opvarmet pool og skønne lejligheder. Lidt slidt i kanterne og en smule ensformig all inclusive buffet, men så er det godt der er masser af lækre restauranter og egne køkkenfaciliteter hvis det skulle være.

Hotellets lækre pool

Sådan oplevede vi øen

Søndag havde vi planlagt at besøge Costa Teguise som er kendt for det store søndagsmarked som er det største udendørs marked på de kanariske øer. Den er derudover kendt som en meget charmerende og hyggelig lille by. Markedet var desværre aflyst den pågældende uge da det blæste for meget og vi besluttede derfor at besøge Puerto Del Carmen i stedet. En ægte ferieby med noget mere drøn på. Den råder over den længste sandstrand på øen, masser af gode restauranter , shoppingcenter og gå i byen steder. Vi overvejede at køre til hovedstaden Arrecife, men blev anbefalet af de lokale at vælge et andet sted at bruge tiden da det efter sigende skulle være en stor beton by uden ret megen charme eller andet at komme efter.
Det lykkedes ikke at få alle i familien på benene på en gang, men vi besluttede alligevel sidst på ugen at leje en bil og tage ud til Timanfaya nationalpark som skulle være noget helt særligt. En stor oplevelse.

Lanzarote

Øen er meget smukkere og mindre turistet end jeg havde turde forestillet mig. De mange klippestrande er gudesmukke og dramatiske med nogle til tider ret så vilde bølger. Sandstrandene er smukke i solskin og væsentlig mere badevenlige. Naturen over hele øen er gold, men med smukke palmer der pryder landskabet sammen med vinmarker. Vulkaner stikker op over hele øen og gør den til noget helt specielt. Jeg var helt vild med naturen og den rolige ø. Jeg håber vi en dag kan komme tilbage og opleve øen lidt mere. En tur på La Santa ville ikke være helt tosset.

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?