I sommeren 2021 tog vi på vores første rigtige ø-hop i Grækenland. Tidligere har besøgene i Grækenland været 1-2 ugers ophold med samme base på samme ø og hotel. Det gør det bestemt ikke dårligere og er en rigtig god måde at opleve med helt små børn. Meen.. der er nu noget over at skifte ø undervejs og mærke forskellighederne stederne imellem, befolkningen og de små samfund. De Ioniske øer er måske ikke det oplagte valgt til et græsk øhop, men uden tvivl det smukkeste Grækenland vi har oplevet so far. Der er fine forbindelser imellem de 3 øer hvilket gør det nemt at ø-hoppe imellem dem. Takket være god inspiration fra 5fodspor.dk, fik vi strikket årets skønneste sommerferie med ø-hop i Grækenland sammen.
Rejseplan
Vi var på ø-hop i Grækenland i 3,5 uge. Vi godt kan lide at have tid til at opleve de steder vi besøger og når man rejser med børn skal der være tid til stranddage. Det var meget passende også selvom mer’ jo ofte vil have mere. Vi kom aldrig til at kede os og kunne da også godt have brugt lidt mere tid på at udforske Korfu da vi brugte de første dage på at blive klimatiseret i de 4o graders varme og lige lande ude i verdenen igen. samtidig er det en stor ø, så der er meget at se og opleve.
Vi brugte den første uge på Korfu hvorefter vi tog til Paxos i en lille uge. Hoppede derefter videre til naboøen Antipaxos kun et kvarters sejlads derfra i 4 overnatninger og vendte til slut retur og havde 1 uge mere på Korfu.
Korfu som udgangspunkt
Korfu er den nordligste af de Ioniske øer som også ligger tæt på fastlandet, grænsen til Albanien og ikke langt fra Italien på den modsatte side. Det er en større græsk ø, så selvom vi havde 2 hele uger på Korfu sammenlagt, kan vi stadig finde på ting der kunne have været værd at se. Det var primært på Korfu hvor vi var ude at opleve, vandre og var på skønne roadtrips. Korfu i sig selv er en virkelig skøn ø, men også meget anderledes end Paxos og Antipaxos. Vi havde aldrig i vores vildeste fantasi troet at vi skulle bade i Europa i så smukt et vand som på Paxos og Antipaxos, (selvom Korfu altså også harnogle fantastiske strande).
Hvor langt er der imellem øerne og hvor lang er transporttiden?
Vores udgangspunkt for rejsen blev Korfu idet Ryanair havde billige flybilletter direkte fra Aarhus lufthavn. De tog godt 3 timer at flyve hvilket jo er piece of cake og vupti så var vi landet på smukke Korfu. Vi havde lejet egen bil ved firmaet Value Plus (som var billigst begge gange) og udlejningsfirmaet stod klar til at hente os i lufthavnen og bringe os til vores bil. Efter et par underskrifter og et bagagetwist, svingede vi mod Nordkorfu hvor vi brugte den første uge.
Transport fra lufthavnen til Sidari i nord
Fra Korfu til Sidari hvor vi skulle bo var der knap 1 times kørsel. Her blev vi indlogeret i den lækreste lejlighed på The Wave med direkte havudsigt, en god restaurant og stranden med kun en lille sidevej imellem. Alle værelser var booket selv midt i epidemien, så sørg for at reservere dit værelse i god tid. Der er 2 store lejligheder som er de eneste med havudsigt, 2 terrasser og 2 soveværelser. Herudover er der 1 lejlighed i stueplan med udsigt til poolen.
>>> Læs også: Bo lækkert på The Wawe i udkanten af Sidari på Korfu
Transport fra nordkorfu til Paxos
Chaufføren fra biludlejningen der kørte os fra lufthavnen til vores bil havde en ekstra passager med. Det viste sig at være den ansvarlige for transfer til en mindre færge fra Korfu til Paxos. Vi skrev derfor til hende og bookede billetter til færgen, hvilket jo ikke kunne have været nemmere. Hun hedder Elena og arbejdede for Kamelia Lines.
På afrejsedagen tjekkede vi ud, afleverede bilen i Korfu og blev kørt i lufthavnen hvor transferbussen til færgelejet ventede. Super nemt og gnidningsfrit. (lige udover at vi var liidt sent på den, men det var jo selvforskyldt).
Fra Korfu lufthavn kørte bussen os til det sydlige Korfu hvor rutebåden som stod klar til at tage imod os. Busturen tog ca. 1 time og det samme med bådturen. Der var næsten ingen med båden så vi havde 3 rækker for os selv. En fin lille båd hvor der kan købes en flaske vand/sodavand og en pose chips, men forvent ikke mere end det.
Transfer og generel transport på Paxos
Det er svært at få en taxa på Paxos og endnu sværere i normal sommertravlhed. Derfor er mit største råd til din planlægning at bestille taxa hjemmefra hvis du ved hvornår du ankommer. Færgelejet ligger ca 1 km fra Gaios by men da vi havde lidt for meget habengut og det i øvrigt var 40 grader ventede vi i skyggen indtil Stamatis kom og hentede os. Ham og hans kone har en af licenserne. Han var sød, hjælpsom og god til at give besked om hvornår han kunne presse os ind i programmet. Da der kun er 5 taxalicenser på Paxos er det vigtigt at gøre sig rigtig gode venner med en af dem og få det direkte nummer. hvis du ikke selv har planer om at leje en bil eller scooter.
Øen har nogle meget smalle veje og de lokale kender vejnettet lidt for godt nogle gange, så vi valgte udelukkende at bruge taxa. Vi prøvede at leje bil til en enkelt dag, men alt var udsolgt for hele den periode vi skulle være på øen. Det er billigt at køre med taxa så det er ikke det er er problemet. Vi gav 10 Euro for at komme fra Gaios til Lakka hvilket nogenlunde er den længste distance på øen. Scooter er den klart bedste måde at komme rundt på hvis du har muligheden da du på den måde har din frihed og den ikke fylder ret meget. Der kører også en lokal bus imellem de 3 største byer Gaios, Lakka og Longos.
Læs også: Her boede vi på Paxos
Transfer fra Paxos til Antipaxos
Da vi skulle bo i vores egen villa på Antipaxos var der transfer inkluderet. Hvad vi ikke var blevet oplyst om var at den type transfer foregår fra færgehavnen (der hvor vi bliver sat af når du ankommer fra Korfu). Så sikre dig lige hvor du bliver samlet op når du bestiller. De øvrige daglige ruteafgange til Antipaxos (dem er der mange af) ligger til og afgår fra Gaios by. Vil du på en skøn dagstur til Antipaxos fra Paxos sælges der bådbilletter alle vegne.
Transfer på Antipaxos
På Antipaxos er der ikke biler udover de lokales transportmiddel som oftest er en firhjulstrækker hvilket er det eneste der kan komme omkring på de ujævne veje. Så sådan en blev vi også hente i og bragt til vores private villa i. Der er ganske få overnatningssteder på Antipaxos og dem der er, er ofte i den pebrede ende. Det vigtigste når du vælger overnatningssted er at det ligger centralt. Det tager lidt tid at komme rundt på øen da det hele foregår til fods ad enten grusveje eller noget der minder mest om en markvej. Jeg fortrød i hvert fald den dag jeg gik turen til stranden i slippers!
Valget om at bo på Antipaxos også selvom det kostede lidt mere, har vi aldrig fortrudt. Det var fuldstændig unikt at kunne mærke den stille ø om morgenen før turistbådene kom og igen når de var taget hjem. Midt på dagen kunne vi så nyde vores villa og bade i den private swimmingpool.
Transfer fra Antipaxos til Korfu
Vores tur tilbage til Korfu var den længste rejsedag, men faktisk gik det virkelig fint og super gnidningsfrit. Vi skulle tjekke ud inden kl 11 så der kom chaufføren og sejlede os til Paxos. Der snuppede vi en lækker frokost inden turen gik mod færgen til Korfu. Returbilletten havde vi booket sammen med turen derover så det skulle vi ikke bekymre os om at få styr på.
Vi ventede heller ikke lang tid før den kom og sejlede os til Korfu hvor bussen ventede. Tilbage i lufthavnen blev vi igen kørt til biludlejningen hvor vi havde booket bil til at udforske lidt mere af Korfu og tilbringe den sidste del af ferien på den sydlige del. Denne gang boede vi i Gouvia som er en lille badeby ikke så langt fra Korfu by. Selve hotellet var ikke noget at skrive hjem om, men byen ganske hyggelig.
Disse overvejelser gjorde vi os om indkvartering
Da Filippa er gluten intolerant foretrækker vi at have eget køkken så vi selv kan lave madpakken og holde drikkevarerne kolde. Dernæst er det vigtigt for os at bo godt da man som børnefamilie tilbringer lidt mere tid i boligen fremfor da vi var uafhængige og i stedet var ude og få en drink til solnedgangen sidst på aftenen.
Beliggenheden var alfaomega og lige bortset fra Gouvia synes vi at stederne ramte fuldstændig plet. På Paxos boede vi lige midt i Gois hvilket er en by der skal opleves om aftenen hvor der summer af stemning. Vi var inde i Korfu by en enkelt aften som virkelig også er en charmerende by, men generelt elsker vi at kunne vælge bylivet til og ikke omvendt. Så det er meget vigtigt at du kigger på dig og evt. dine medrejsende og afgør hvad der er af vigtigst betydning for dig/jer. Vil du gerne bo midt i byen uden at skulle bekymre dig om transport eller foretrækker du ro, bjerge eller evt. en strandbred at vågne op til?
Er det nemt nok at booke ø-hop i Grækenland selv?
Vi sammensatte selv vores ø-hop i Grækenland, hvilket viste sig at være super nemt da vi først lige kom i gang. Det vigtigste er at du får booket fly, overnatning og lejebil da det er nogle meget populære destinationer om sommeren. Vi blev lidt udfordret på at vi ikke havde fået bestilt bil i tide, så priserne var steget gevaldigt. Da vi skulle give det samme for en lille minibil og en cabriolet faldt valget naturligvis på sidstenævnte og det var altså også lækkert (især om aftenen hvor man ikke blev grillet i panden), selvom det var lidt en streg i regningen at der skulle budgetteres med 1000 kr ekstra til billeje.
Jeg håber du kan bruge mine tips og selv har fået mod på selv at tage på ø-hop i Grækenland. Du er velkommen til at skrive en kommentar hvis du har brug for hjælp til planlægningen eller har spørgsmål til vores tur. Det kunne jo være at det også kan hjælpe andre i planlægningen af deres rejse med dit spørgsmål.