Top 8 på Rhodos

Lindos, Rhodos

Jeg elsker denne græske perle. Den har så meget historie, skønne sandstrande, lækker mad og ikke mindst masser af græsk charme. Store dele af ø’en så vi da vi lejede en bil for en enkelt dag (det var desværre for koldt til scooter). Jeg har indtil nu besøgt ø’en 2 gange og lur mig om jeg ikke vender tilbage. Se her min top 8 på Rhodos:

Rhodos

Lindos by

1. Lindos – Den hvide by

Følelse af ægte Grækenland rammer en når man kommer til denne by. Der er masser af små specialbutikker, lækre restauranter hvor man kan sidde på tagterrassen og nyde udsigten udover byen mens man får en lækker frokost. På toppen troner det smukke Akropolis som helt klart er et besøg værd. Der er en lille tur op til toppen som kræver gode ben og sko. Husk småpenge til entre.
Hvis man ønsker det kan man købe sig til en æseltur derop. Synes dog personligt det er synd da de ikke ser ud til at have det specielt godt 🙁

 

Hvis man lyster kan man tage badetøjet med og springe i vandet ved en af de skønne strande. Eller køre lidt væk og få lidt mere fred og ro.

Tip: Det kan anbefales at leje en scooter eller bil og tage det som en del af turen rundt på øen, da byen ligger 55 km. syd for Rhodos by.

Rhodos

Akropolis Lindos

2. Lej Scooter eller bil rundt på ø’en

Den absolutte bedste måde at se øen på og komme til uberørte strande og små landsbyer. Derudover kan det varmt anbefales at køre ind i landet hvor der er meget frodigt som giver et helt andet billede af ø’en. Her vil man også kunne se diverse  produktion af frugter, olivenprodukter og Raki mm.

Vandretur på Rhodos

Udsigten på vej op ad Filerimos

3. Vandretur til Ialyssoss Akropolis /Filerimos

Vi var bosat på Forum Beach som ligger i Ialyssos. Herfra kunne vi vandre ud til bjerget Filerimos og op på toppen. Bjerget er 260 meter højt. Det er en god mellemlang tur.
En fantastisk udsigt møder en undervejs og på toppen.
På toppen ligger Akropolis og det 16 meter høje kors som det også er muligt at komme op i. Der kan godt være lidt køligt på toppen 😉
Derudover er masser af påfugle der render frit rundt i området ved Akropolis.

Rhodos

Påfugle der går rundt i området

4. Rhodos By og Akropolis

Rhodos er den ældste, beboede middelalderby i Europa.
Den består af den nye og den gamle bydel med hver sin charme. Det er super hyggeligt at gå en tur i byen og se forskellene på de to bydele efterfulgt af et stop på havnen. Kommer man lidt udenfor sæson vil der være ekstra god chance for følge med i de lokales liv, og få en lille snak.
Akropolis i Rhodos by skal selvfølgelig også tjekkes ud 😉 Her så vi i øvrigt også mange fine blomster.

[columns] [span6]
Rhodos

Rhodos by

Rhodos

Akropolis Rhodos by

5. Sommerfugle dalen

I perioden juni til august finder man hunredevis sommerfugle af arten Panaxia Quadripunctaria. Dette er en forholdsvis sjælden art, der kan kendes på de mørke vinger med hvid-gule striber. Når vingerne åbnes ses vingesektioner, der er røde med sorte prikker.

Tip: Husk penge til entre ca. 5 Euro pr. person.

 

6. De syv kilder (Epta Piges)

[columns] [span6]
 De syv kilder Rhodos

Kærlighedstunellen

[/span6][span6]
 De syv kilder Rhodos

De syv kilder

[/span6][/columns]

Charmerende sted. I sommeren er det begrænset hvad der render af vand fra mange af kilderne, men de er bestemt et besøg værd.
Vi gik igennem kærlighedstunellen. Man går i koldt vand gennem tunnellen. Vi fik at vide at det kun var til anklerne, men på et tidspunkt havde vi vand til knæerne. Og dem foran os havde drivvåde bukser 😛
Man skal ikke være for bredskuldret eller høj da man godt kan få problemer 😛
For enden af tunellen er venter et flot vandfald.

Tip: Ligger ikke langt fra Lindos

 De syv kilder Rhodos

Vandfaldet for enden af tunnellen

7. Strande og vandland

Generelt er de bedste strande placeret på østkysten.
Der er jo utallige strande. Og hvis man køre ud i det blå kan man finde sine helt egne perler. Her er de 4 strande jeg synes er de bedste.

 

Tsambika
Tsambika Beach, der ligger ca. 26 km. Fra Rhodos by, siges at være Rhodos bedste strand. Og her er virkeligt også skønt. Den blødeste sandbund og helt klart vand. Derudover er der gode faciliteter i form af solsenge, toiletter, restauranter og minimarked.

 

Lindos
Ved Lindos ligger strandene Megali Paralia og Lindos Pallas.

Det er begge lækre sandstrande med klart vand. Der kan til tider godt være rigtig mange mennesker som synes de skal have en dukkert efter at have set Lindos by.

 

St. Pauls Bay
En lille bugt syd for Lindos by på sydøst kysten.
Her er oftes ikke så mange mennesker og en lille strandperle hvis du spørger mig. Her er stadig faciliteter som solsenge og toiletter.

 

Kamiros strand
Ligger på nordvestkysten af Rhodos, cirka 30 km fra Rhodos by og 20 km. fra Ialyssos og Ixia.
Det er en af de bedste på denne side af ø’en. Det er sandstrand blandet med lidt grus. Den ligger lidt afsides og der er derfor ofte ikke så mange turister.

 

Faliraki Water Park.
Hvis man har børn med eller ønsker at slippe den indre vandhund løs skal man tage til Faliraki Water Park. Det siges at være Europas største vandpark.
Jeg har desværre ikke selv været her, da temperaturerne ikke helt var høje nok på det tidspunkt jeg har besøgt Rhodos. Men har kun hørt godt om det, og det ser sjovt ud 😉

 

8. Shopping

[columns] [span6]
Rhodos

Lindos by

Rhodos by har det største og bedste udvalg for shopping. Ved Cyprus Square findes den største shoppinggade.
Ellers synes jeg det er super hyggeligt at gå rundt i Lindos by, som også har mange fine ting. Der er dog primært souvenirs, men der er meget blandet. Det føles lidt som at gå rundt i et kæmpe marked. Og da alt ligner hinanden kan det godt være lidt som en labyrint at finde rundt.
Derudover er der forskellige markeder, i løbet af ugen. Bla. i Rhodos by hver onsdag og fredag. Markedet hedder Agios Dimitris.

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?