3 Græske tavernaer i Hersonissos

3 Græske tavernaer i Hersonissos

Hersonissos er en turistby beliggende 20 km. øst for hovedstaden Heraklion. Byen har lidt af det hele og ser du dig ikke for, lidt for mange restauranter fyldt med dårlig moussaka og alt for mange pommes frites.
Mad er en stor del af vores rejser og vi vil gerne smage det lokale fremfor det gængse turistmad. Mad der er lavet med masser af kærlighed og stolthed. Er du i Grækenland er det et must at mæske sig i lækker Meze. Masser af små lækkerier serveret med godt brød og tzaziki. Derudover er der naturligvis deres traditionelle gryderetter som smelter på tungen. Ved disse 3 spisesteder går du ikke galt i byen.

 

Zacho taverna

Er beliggende på det hyggelige torv i den gamle bydel. Havde vi ikke bestemt os på forhånd kunne vi let være gået i fingrene på værten som på charmerende vis skovler kunder i butikken. Han er fuld af løjer og altid klar med en kæk bemærkning. Der er plads til alle og det var ikke noget problem at have Filippa stående i klapvognen, ved siden af mens vi spiste. (Der er dog en anelse larm når torvet bliver fyldt op).
Zacho er berømt for deres lækre meze som var helt fantastisk, men der kom nu også mange andre lækkerier ud af køkkenet, som vi snildt kunne have sat tænderne i. Samtidig skal det nævnes at deres drikkevare er overraskende billige. Mens vi gav 28 Euro for en fælles fiske meze, kostede en stor fadøl kun 3 euro.

Zacho taverna

Taverna Harakas

Siges at være blandt de bedste i byen og derfor kunne vi da heller ikke besøge Hersonissos uden at teste selv. Harakas er kendt for både meze, men også særligt deres traditionelle kretanske retter. Jeg selv fik på anbefaling af tjeneren, en sølvpapirspakke fyldt med en lille simreret direkte fra ovnen. Lammekød, kartofler, grøntsager og naturligvis lækker feta. Der var så meget smag og kraft i. På Kenneths tallerken var den klasiske Stiffado. Endnu en Kretansk gryderet med oksekød, kartofler og løg. Retterne var ikke de smukkeste i verden, men til gengæld var der utrolig meget stolthed og smag i dem. Et dejligt sted, hvis du er på jagt efter den lokale gryderet.

Taverna Harakas

El Greco restaurant

Er modsat de andre to beliggende i den nye bydel lige ned til vandet. Et vildt charmerende sted med masser af græsk stemning og en blændende udsigt med lyden af bølgens brusen.

Spisesteder i Hersonissos

De har meze på menukortet, men da den ikke lød specielt tiltrækkende med pommes frites og andre ting, der efter min mening ikke hører til på en græsk meze, sammensatte vi vores egen med 5 retter til deling. En rigtig god beslutning. Ind kom der både tzaziki, fyldte vinblade, rejer og zuccinipandekager. Vildt lækkert!

Meze på Kreta

Velbekomme ♥

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?