5 spisesteder i Marrakesh

5 spisesteder i Marrakesh

Marrakesh er som en labyrint også når det gælder gode spisesteder. Tripadvisor blev derfor igen igen vores bedste ven. Den gjorde det da også ganske udemærket. Efter at være faldet i med begge ben gjorde vores hjemmearbejde det godt, og vi fik os nogle sublime madoplevelser med hjem i kufferten. Her er vores favoritter. Det var alt fra den lokale riad til tagterasse servering og en tur på cafe.

 

Dar Anika Kitchen

Taxachaufføren prøvede at snyde os. Heldigvis var vi vågne og fulgte med på vores offline app. Det sparede os for 3 km. til bens og formentlig også en tur i vildrede blandt souks, scootere og hestevogne. Denne lille riad ligger nemlig for enden af de mange souks, tæt ved Bahia paladset. Den har en dejlig tagterasse med en skøn udsigt over byen. Restauranten er hyggeligt  indrettet med mange kroge og grønt beplantning.
Middagen i sig selv var ikke pragende taget prisen i betragtning. Alt smagte fint, men var noget tørt og uinspirerende at se på. De har fået mange gode anmeldelser (ligger nr. 2 på tripadvisor), så jeg tænker at vi godt kan have været uheldige? Det er store portioner så vi gik ikke sultne fra bords, og den lille musikant gjorde det nu også til en særlig aften sammen med den flotte udsigt. Et dejligt sted for et måltid mad med en skøn udsigt.

restauranter Marrakesh

Dar Moha

Skulle efter sigende være et af byens bedste spisesteder. Vi ville gerne have haft deres aftens menu, men måtte erkende at budgettet simpelthen ikke rakte. Så vi nøjedes med en lækker frokost i stedet. Dar Moha ligger kun få skridt fra vores lille oase af en riad at være, hvilket jo er helt perfekt når man er stopmæt og mest af alt trænger til en lur.

Restauranten ligger i en lille have i baggården. Den er virkelig hyggelig og charmerende lavet med poolen i midten og deres lille skildpadde, der stille trisser rundt og spreder smil blandt gæsterne. (Kenneth troede ikke rigtig på mig da jeg sagde der var en skildpadde, men han fik øje for sagen).

Dar Moha Marrakech

På menuen finder man alt fra tagine til bøf og marokkansk tapas. Vi delte en omgang tapas til forret, hvilket var virkelig lækkert både for smags- og syns sanserne. Til hovedret havde vi bestilt lam og grillmix. Efterfølgende blev vi hurtigt enige om at vi skulle have taget den vegetariske tapas forret med også, og så have sprunget hovedretterne over for det havde været rigeligt til at udfylde det lille hul i maven på en varm sommerdag.

Oplevelsen var noget særligt og alle pengene værd. Et dejligt sted der er meget anbefalelsesværdigt.

Marrokansk tapas

Terrasse de pisces

Er beliggende inde midt i souken. Der er flere skilte til restauranten (usædvanligt for Marrakesh som normalt kun viser vej til Djemaa el fna) og jeg har også fået flere gode tips til at spise der. Jeg må indrømme jeg gloede lidt da vi skulle gennem et mindre security check før vi gik op ad trappen til restauranten, men fair nok det er vel også et form for kvalitets stempel?

Jeg blev glad da jeg så menukortet gemte på masser af skønne juicer og andet lækkert drikkelse uden alkohol. Det kan nemlig godt blive lidt trivielt med en sodavand hvis man nu gerne vil have noget med lidt smag og uden alkohol. Samtidig kan jeg hurtigt afsløre at det var her vi fik den absolut bedste tagine. Simpelthen så mørt og fuld af smag.

Jeg er ret tosset med de der tagterasser, de kan bare noget. Terrasse de pisces var ikke nogen undtagelse. Der var en meget afslappet stemning og altid sød betjening. Nok faktisk min favorit blandt de spisesteder vi besøgte i Marrakesh 🙂

Mad i Marrakesh

Lattitude 31

Bag restauranten står en Ukrainsk kvinde. Restauranten bærer da også et Europæisk præg. Vi drømte om en stor rød bøf til forandring inden vi pakkede sammen og tog turen videre ud i Atlas bjergene, hvor der formentlig ville vente os masser af simremad.
2 dage forinden havde vi taget chancen uden held.- alt optaget! Så vi havde denne gang taget vores forholdsregler og fået bestilt bord.

Restauranten ligger gemt væk i en lille udendørs have. På højtalerne kører alle de gode 80’er/90’er klassikere som vi kender dem hjemmefra. Det kan man vel ikke andet end at blive i godt humør af?

Maden er præcis som den skal være og som vi havde håbet. Det var en fantastisk aften og vi var uden tvivl kommet igen hvis der havde været flere dage til rådighed i byen. Den søde ejer fortalte os lidt om skikke fra hendes hjemland og der er det en kæmpe gave at gro et lille menneske inde i maven. Hun insisterede derfor på at give en dessert eller drink på husets regning for at fejre det lille kærligheds væsen. Det gav en hyggelig snak og en alletiders drink på huset.

Hvis du trænger til lidt luftforandring til overkommelige priser er Lattitude 31 stedet.

Gode restauranter Marrakech

Cafe 16

Ligger på torvet i den nye bydel Gueliz. Udefra ligner det en klassisk cafe som vi kender det hjemmefra, og vi overvejede da også et kort sekund at gå videre fordi der var helt tomt. Heldigvis var vi sultne og tog chancen. Hvis du spørger mig er det måske ikke det mest charmerende sted, men maden var god. Igen et lidt mere vestligt sted, men med høj kvalitet. Der er ude servering med kølende dampe, som gør det behageligt at betragte travlheden på det prangende torv, som deler sig i adskillige sidegader.
Frokosten var helt klassisk med cæsar salat (denne gang med laks) og en clubsandwich. De laver desuden lækre milkshakes og indefor gemmer sig et orgie af lækre kager. Heldigt jeg havde fyldt mavsen inden jeg opdagede det.

God frokost i Marrakesh

Har du et favorit spisested i Marrakesh vi har misset?

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?