5 strande på Istrien

Mont Perin Kroatien

Badestranden ved Mont Perin

Istrien er fyldt med lækre strande. Fælles er, at det ofte er klippestrande og badesko er derfor et must. Istrien var en del af vores roadtrip som tidligere havde ført os gennem Østrig og Slovenien. Bagagen var blevet fyldt op med store naturoplevelser og storbyferie, og vi glædede os nu til rigtig badeferie med lækre strande og god mad. Kroatien er ofte kendt for sit krystalklare badevand som vi håbede ikke kun fandtes på google og pinterest. (Det var heldigvis ikke fotoshoppet alt sammen, og strandene levede fuldt ud op til vores forventninger hvis ikke mere). Da Istrien er en halvø er der nok strande at tage fat på, og det skal derfor ikke være nogen hemmelighed at vi ikke har været inde i hvert et strandhjørne. Vores besøg gik hovedsageligt til den vestlige del af Istrien samt sydspidsen ved Pula og Medulin. Det er derfor også her du finder vores 5 favoritter som er beskrevet her.

 

Mont Perin campingplads (ved Bale)

Bale var vores første stop i Kroatien. Sikke en hyggelig lille landsby.
I Bale er der offentlig adgang til campingpladsens skønne badestrand. Vi fik fra vores overnatningssted en voucher som vi skulle vise, således at vi og bilen kunne komme gratis med ind. Den gav adgang 1 dag under vores ophold. Det er en helt fantastisk strand med det klareste badevand. Stranden er af småsten og ikke klipper som mange andre steder på Istrien. Desuden er stranden indhegnet og der ligger en alletiders restaurant lige opad samt en lille kiosk, når sulten og tørst melder sig. Tiltrods for at det er en campingplads var der utroligt roligt midt i højsæsonen.

Strande i Kroatien

Cape Kamenjak

Er en del af en fredet naturpark. Et mekka for dyreelskere og aktivt rejsende, der ynder en tur på cykel eller med vandreskoene på. Det kunne lige så godt have været os. Denne gang nøjedes vi med at beundre de smukke badestrande og naturen vi kørte forbi på vejen gennem parken. Kamenjak blev vores klare strand favorit. Der var et stykke kørsel fra de byer vi var bosat i, men vi var så vilde med stedet at vi kom igen 2 gange. Ved første besøg skulle vi lige finde ud af at man altså købte indgangsbilletter på den sidste parkeringsplads inden indgangen, for derefter at få udleveret et kort med de forskellige parkeringpoints. Vi havde læst diverse anmeldelser og der var ingen tvivl om at vi skulle ud på sydspidsen også kaldet Cape Kamenjak, som udover en strand af vilde klippeformationer også har den kendte Safaribar. En lille jungle bygget af bambus og palmer med en skurvogn i midten hvor maden tilberedes. Rundt i junglen gemmer sig private hjørner at slå sig ned til frokost i skyggen. Desværre var alt optaget og køen laang. Heldigvis var det ventetiden værd og en alletiders frokostsandwich vi fik. Alt er hjemmelavet og af gode råvarer, og drikkevarerne er kolde. Det siges at være et af de bedste snorklingssteder på Istrien fra bredden og vi havde naturligvis også pakket gearet. Snakken går stadig på denne fantastiske strand som vi må tilbage til!

5 strande på Istrien

Fazana

Dagens sidst lys efter en skøn dag på Brujini tilbragte vi her. Der ligger en hyggelig bar med gode smoothies og drinks. Perfekt spot til en god solnedgang. Udover det var det en virkelig fin strand. Der er både omklædningsfaciliteter og restauranter lige om hjørnet.
Som du kan læse fra tidligere gik vi faktisk hen og blev lidt lune på byen Fazana. Der er virkelig hyggeligt med en afslappet stemning.

Badestrand i Fazana Kroatien

Barbariga

Sydvest fra Bale og 25 km. nordvest fra Pula finder du Barbariga. En lille landsby med et lille indkøbcenter som samlingspunkt, hvor du finder supermarked og souvenirshops. Kun en kilometer eller to derfra finder du stranden. En blanding af sten og klippestrand. Det var en halvwindy dag og den største udfordring var at få parasollen til at stå oprejst. En dejlig afslappet strand hvor man kan finde god skygge mellem træerne og børnene kan lege på en vandborg der er sat op mod betaling.
Går man lidt væk fra parasoludlejning og den lille kiosk kan man nemt finde et spot for sig selv. En rigtig dejlig strand i en lille bugt med roligt og klart badevand. Perfekt for familier.

Kroatiens strande

Brijuni

Bevæger man sig bare 5-10 min. gang væk fra færgelejet og Titos museum, er Brujini som en øde ø. Stranden havde vi for os selv sammen med en enkelt andet familie. Hvorfor er ikke til at forstå for i den lille bugt er vandet fuldstændigt klart og helt stille. Man kan se de små fisk svømme om fødderne på sig. Det var så lækkert med en dukkert efter en varm dag.
(En dag som desuden var overskyet og regnfuld på fastlandet hvor vi kom fra, men med fuld solskin på den lille ø).

De bedste strande på Istrien

Jeg håber du er blevet inspireret til at tage til Kroatien og springe i bølgen blå. Strandene er simpelthen så lækre og atmosfæren behagelig.
Hvis du har lyst til at læse mere om lækre strande i Kroatien, har smagenafkroatien skrevet lidt om Europas bedste strand som i 2017 blev kåret til at ligge i Kroatien.

Del:

9 Comments

 1. Kristina
  10. oktober 2017 / 22:43

  Kære Helle

  Hvor er det bare nogle super lækre billeder og vild god beskrivelse af jeres oplevelser. Jeg venter spændt på det kommende indlæg fra jeres seneste tur 🙂

  • 11. oktober 2017 / 7:36

   Hej Kristina
   Mange tak skal du have.
   Det var nogle vildt dejlige steder vi kom forbi, så de taler sit eget sprog 😉 om nogen ved du jo hvor skønne strande der er på Istrien og i Kroatien.
   Uhh dejligt, jeg glæder mig også meget til at fortælle om Portugal ❤️
   Mvh. Helle

 2. 13. oktober 2017 / 9:21

  Hvor ser det skønt ud! Vi tænker at tage til Kroatien til sommer – dog lidt længere sydpå. Hvordan oplevede I det var at køre bil i landet? Vi overvejer at leje en, for at gøre alting lidt nemmere ☺️

  • 13. oktober 2017 / 21:48

   Det lyder da alletiders 😉
   Vej forholdene var rigtig gode og bestemt ikke noget at være nervøs for. Kan varmt anbefale Kroatien 😉

   • 14. oktober 2017 / 9:57

    Dejligt at høre ☺️👍🏻 Så glæder vi os bare endnu mere! >

 3. Gitte
  20. juni 2018 / 12:19

  Hej Helle
  Tak for god inspiration. Vi skal til Kroatien/Istrien/Pula for første gang.
  Vi har læst, at der er meget lavvandet mange steder på strandene.
  Er det noget du kan genkende? Samtidig står der at der er gode
  dykning- og snorkelmuligheder.
  Kan du skrive et par ord om det`?
  På forhånd tak.
  Hilsen Gitte

  • 21. juni 2018 / 21:28

   Hej Gitte
   Det lyder da alletiders med en tur til Istrien, det er virkelig et dejligt sted.
   Ja nogle steder er der lavvande, men det var nu ikke sådan at vi følte at vi aldrig nåede ud hvor vi kunne blive ordentlig dyppet. På Cape Kamenjak som jeg beskriver i indlægget var det lidt omvendt. Der blev det hurtigt dybt og vi var glade for vores svømmefødder og snorkel. Det er i øvrigt et godt sted at snorkle. Vi kiggede også på en Cave ude på spidsen, men det kræver at man dykker. Vandet er utroligt klart til snorkling i Kroatien og der er mange gode steder til formålet. Husk badesko hvis i vil bade fra strand 😉
   Mvh. Helle

 4. caroline klem
  15. juni 2019 / 21:47

  Kære Helle
  Jeg er i tvivl om hvor Cape Kamenjak stranden ligger, kan du hjælpe?
  Tak.
  God sommer.
  Kh. Caroline

  • 15. juni 2019 / 22:20

   Hej Caroline
   Den ligger helt ude på spidsen af Istrien. Mod Pula videre til Medulin og Premantura.. og så bare lige lidt længere ud. Selve stranden ligger helt ude på spidsen. Der er skiltning når først du er kommet ind i nationalpark området. Det er køreturen værd 😉
   Rigtig god tur til skønne Kroatien og sig endelig til hvis du har yderligere spørgsmål.
   Mvh. Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?