Trøffelbyen Motovun

Trøffelbyen Motovun

Middelalderbyen Motovun ligger i den centrale del af Istrien kun en times kørsel fra kysten. Området er kendt som det grønne område med masser af frodighed, bjerge og ikke mindst TRØFLER. For sådan nogle madelskere som os og suckere for trøfler måtte vi bare besøge denne også smukke by.

Motovun
Byen troner flot på sin 277 meter høje bakketop omringet af oliven- og vinmarker. Det er kun overnattende gæster og lokale der får lov at få bilen med til tops, resten må tage turen til gåben eller med bussen. Vi valgte at gå. Vejen derop er stejl og snor sig af små brostensbelagte gader. Man bliver belønnet med smukke stenhuse med faverige vinduer. På toppen venter den flotteste 360 graders panoramaudsigt. Nyd udsigten på toppen mens du bliver forkælet med en lækker frokost fyldt med trøfler.

Motovun Kroatien

I Mirna skoven mellem Motovun og Livade blev verdens største hvide trøffel fundet. Millenium som den blev døbt vejede 1,3 kg. Beviset hænger i delikatesse shoppen zigange med et indrammet bevis fra Guinness Rekordbog.
De hvide trøfler er kongen over alle trøfler og findes kun i det nordlige Italien og på Istrien, i området omkring Motovun. Trøffelknoldene ligger 10-20 cm under jorden og findes ved hjælp af såkaldte trøffelhunde. De hvide trøfler har en kilo pris på 20.000 og dermed den vigtigste indtægtskilde sammen med turismen for de godt 500 indbyggere i den lille by.

trøffeljagt

Overalt i byen er der trøfler. Trøffel souvenirs i form af trøffelolie, trøffelsalt, trøffelsmør, honning med trøfler, marmelade med trøfler.. groft sagt det er trøffelheaven! Alt hvad der blev serveret til vores frokost på hotel Kästel havde fået et pift af trøfler. Forret, hovedret og sågar dessert. Det var sjovt, anderledes og vi fik trøffellysten styret.

 Hotel Kästel Kroatien

Vores besøg var 14 dage for tidligt til at kunne komme med på en af de eftertragtede trøffeljagte. Disse starter i September og slutter i foråret. Du kan finde en lokal trøffeljæger eller tage med på en guidet tur. Vi ærgrede os både gule og grønne da det kunne være en kæmpe oplevelse at være med til.

Mad med trøfler

Det er en skøn lille by som uden tvivl er et besøg værd. Det er som at træde tilbage i tiden, væk fra larm og en hektisk hverdag. Alt hvad man har behov for på sin ferie. Byen er fyldt med små hyggelige gader, lækre shops, historiske fund og gallerier. Vi var overraskede over at det ikke var mere turistet og nød virkelig stilheden mens vi kiggede udover det smukke landskab. En perfekt dagstur til lidt kulturelt afveksling fra din badeferie på Istrien. På vejen hjem kørte vi forbi lækre vingårde og fik lidt godt til ganen med hjem.

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?