Danmarks smukkeste solnedgange – vores 8 favoritsteder

Solnedgang i Danmark

Dagen har været fuld af oplevelser og roen sænker sig alt imens alle indtrykkene summer rundt i kroppen. Aftenen runder af og solens sidste stråler forsvinder i horisonten. Solnedgang er en magisk tid på dagen hvis du spørger mig. Jeg har en særlig kærlighed for de mange smukke farver himlen farves i og de flotte lys formationer der kan skabes på himlen i løbet af ingen tid. Ingen solnedgang er ens og du er ikke garanteret hverken stille vejr eller lilla himmel. Naturen er sin helt egen og selv på den mest overskyede dag kan himlen åbne sig op og slutte af på bedste vis, mens en flot sommerdag kan ende bag en sky. Solnedgang i Danmark kan være mindste lige så flot som på rejsen ud i verden, du skal bare huske at tage dig tid til at opleve den.

Da jeg sætter mig for at udpege vores 8 danske favoritsteder hvor solnedgangen har været helt særlig gik det op for mig hvor mange smukke steder vi allerede har set solen gå ned sammen. Der har været mange smukke ude i verdenen, men Danmark kan bestemt også være med. Sikke mange dejlige minder fra skønne Danmark. Det har været virkeligt svært at vælge og jeg beklager hvis listen her er blevet halvlang, men det var virkeligt svært at vælge!

 

Almind sø

Vores hjemby, Silkeborg er plastret med masser af fine badesøer. Den mest populære og min personlige favorit er Almind sø. Alle årstiderne ses så tydeligt og fint ved den lille sø. Udover at se solnedgang er det et af de smukkeste steder når skoven i foråret springer ud eller i efterårets når skoven går over i sine rød-brune nuancer. Solnedgangen ses ofte bedst fra Østre søbad, men kan også fanges i nogle af de mange fine åbninger. Der er ca. 4,5 km. rundt og en aften badetur kan varmt anbefales. Det er desuden en af Danmarks reneste badesøer med et rigt undervandsliv med mere end 450 vandlevende smådyr.

Alminde sø Silkeborg


Himmelbjerget

Himmelbjerget er et dejligt udflugtsmål og som du måske har bemærket bruger vi ofte vores weekender der, med en dejlig stor madpakke og nogle gange forkæler vi endda os selv med en is. Der er en skøn udsigt, masser af plads til picnic (både på græs og ved borde), samt en alletiders legeplads. Der er ikke mindre smukt på Himmelbjerget når solen sender dagens sidste lys henover Silkeborgsøerne og det 147 meter høje tårn, der troner så fint og hvor man har det mest fantastiske view. På denne tid af døgnet er der ikke mange mennesker udenfor industriferien og du vil typisk opleve at få den fulde oplevelse nærmest for dig selv.

 

Samsø

For nogle år tilbage tilbragte vi mere eller mindre 3 somre på vidunderlige Samsø. Det er måske et af de steder, vi har oplevet allerflest lyserøde aftener idet vi boede lige ned til vandet i Sælvigbugten og ofte tog et tæppe og en flaske vin under armen og nød hinandens selskab til solnedgang. Nogle helt fantastiske øjeblikke i stilhed og tosomhed. Der er ofte en særlig flot solnedgang i Sælvig bugten, Mårup vig og Vesterløkken.

Solnedgang på Samsø

Kelstrup strand

I Maj 2020 havde vi lejet et sommerhus ned til Kelstrup Strand, ikke så langt fra Haderslev. En dejlig stille bugt hvor vandet de første par dage var helt blikstille. Det var ret fortryllende særligt i de sene aftentimer. Selvom solen faktisk går ned i modsatte retning, er det uden tvivl et af de mest fantastiske steder at se solnedgang i Danmark. Flere aftner blev himlen helt lyserød og fra de fine badebroer kan man nemt dyppe tæerne eller få en aften dukkert. Næste gang vi kommer på de kanter skal vi bo ved Hejlsminde, som rejsebloggen 5fodspor.com sælger virkeligt godt. Et af de få steder i Danmark hvor man både kan opleve solen stå og gå ned fra næsten samme sted.

Solnedgang i Sønderjylland

Landal Ebeltoft

I pinsen besøgte vi Landal Maritime Øer i Ebeltoft. Nok det mest fantastiske feriecenter vi endnu har været på. Der er en god blanding af aktiviteter og omgivelser for både børn og voksne. Der er en dejlig afslappet atmosfære som vi blev helt forelskede i. Udsigt til havnelivet da alle bor på ø direkte ned til vandet, badeland, legepladser, en flot minigolfbane, tennisbaner og med stranden på spidsen. Ej at forglemme at Mols bjerge ligger lige om hjørnet.

Landal Ebeltoft

Og, og, og så er det uden tvivl et af de smukkeste steder vi har set solen gå ned i år. Wauw sikke nogle solnedgange foråret i Ebeltoft brillerede med. Så uanset om du leder efter det perfekte sted at stikke af og drikke vin sammen med kæresten eller veninderne med de smukkeste solnedgange på terrassen. Eller I trænger til kvalitetstid som familie, så kan vi altså varme anbefale Landal Ebeltoft som kan det hele.. i særdeleshed smukke solnedgange!

Læs også: PINSE VED VANDET PÅ MARITIME LANDAL EBELTOFT

 

Vesterhavet

Jeg tror ikke vi er de eneste som synes der er noget særligt over det brusende Vesterhav?
Måske er det fordi det er så anderledes end Søhøjlandets stille søer, men selv på en kold vinterdag elsker vi at gå i vandkanten og samle sten, bygge sandslotte, gå på opdagelse i bunkers og blive blæst godt og grundigt igennem.

Solnedgang i Danmark

For første gang i den tid vi har været kærester, har vi holdt hele sommeren hjemme. Vi plejer altid at have som minimum 1 uge i Danmark + en masse gode og helst lange weekender, hvor vi udforsker vores hjemland. Pga. corona blev vores Europæiske rundrejse aflyst og vi var så heldige at kunne låne et skønt sommerhus ved Vesterhavet og derudover få fingrene i et billigt lille feriehus inde midt i Skagen. Nogen har holdt hånden over os, for netop de 2 uger vi havde ferie var der hedebølge i Danmark og så findes der altså ikke noget bedre sted at være end ved havet.

Sommerhuset ligger et stedkast fra klitterne og fra terrassen kunne vi når vinden vendte rigtigt, høre bølgernes brusen og fra terrassen kunne vi næsten se solen gå ned og klitterne. Hvis du har set en tosse der ikke helt kunne dy sig, kom løbende, så var det bare mig Helle der greb kameraet fordi jeg blev drevet ned til vandet for tænk nu hvis det lige var i aften at den mest magiske solnedgang fandt sted. Hver aften er speciel og jeg bliver aldrig træt af at se solnedgang ved Vesterhavet.

Selv i foråret oplevede vi de smukkeste solnedgange i Saltum. Og for at det ikke skal være løgn tager vi sidst på måneden i sommerhus med familien i næsten samme fantastiske område. Det klager vi bestemt ikke over. Se lige hvor smukt der er ved vesterhavet.

Solnedgang ved Vesterhavet

 

Skagen

Selvom der er godt fyldt med mennesker henover sommeren og helligsdagsweekender i Skagen, er det på ingen måde umuligt at få en stille stund med sin udkårne mens solen dykker ned over havet. Det mest populære sted er ved solnedgangskiosken i Gl. Skagen. Jeg sendte Kenneth på mission og alenetid mens jeg puttede Filippa hjemme i feriehytten. Status blev at selv 2 timer før måtte han parkere i udkanten af byen i et stort trafikkaos. På trods af corona var der stævnet noget der ligner 1000 mennesker sammen på den lille plet og det sværeste var at komme forbi dem for at komme ned til stranden, hvor der få hundrede meter væk selvfølgelig var masser af plads. Jeg har aldrig forstået hvorfor man klapper når flyet lander på jorden? Så tænker du måske hvor jeg vil hen med det. Jo de her mange mennesker ved solnedgangspladsen de klappede da solen gik ned. Jeg forstår det ærligt talt ikke, de klapper vel heller ikke når de møder en blomst der er ved at springe ud ude i skoven i foråret?

Solnedgang i Skagen

Der kan være noget hyggeligt i stemningen og det er da også dejligt at slentre langs stranden med en stor gammeldags isvaffel, men ellers vil jeg mene at du med fordel kan søge lidt væk. Der findes masser af steder længere nede ad kysten hvor du kan få den mere for dig selv.

Solnedgang i Danmark

For eksempel tog jeg en anden dag selv ned og så solen gik ned ude ved genbrugspladsen. Det er et virkeligt flot solnedgangsspot, hvor der var plads til at lade tankerne vandre. I stedet for 1000 andre, var der kun 10 andre.

 

Ærø

Ærø åhh Ærø. Ærø er som mit andet hjem og det er ligefør jeg vil vove og påstå at jeg ikke har set flottere solnedgange end på den sydfynske ø. Der findes utallige små afkroge, strande, marker og fine bugter hvor naturen indkranser stemningen og leverer de flotteste solnedgange. Af gode steder til solnedgang vil jeg nævne Erik Hale i Marstal, Vester strand, Skjoldnæs fyr, Sjoen, Kleven bugt, Urehoved, Voderup klint og strandbyen havn i Ommel.

Læs også: Guide til Ærø

Solnedgang på Ærø

Solnedgang i Danmark

Der er så mange smukke steder at se solnedgang i Danmark. Jeg håber at denne artikel har bragt lidt ny inspiration til at du har fået lyst til at opdage nye flotte solnedgange ude i det danske land. Som du måske har bemærket er der på listen ingen nævnte steder fra Sjælland og heller ej det fynske fastland. Simpelthen bare fordi vi er jyder og for sjældent krydser broen på vores weekendture. Det må vi se at få lavet om på. Selv er vi også altid på jagt efter nye spændende rejsemål så tip os endelig med dit personlige favoritspot hvor du har set den flotteste solnedgang i Danmark, i kommentarfeltet nedenfor ↓

 

 

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?