Fordele og ulemper ved at leje bil på Mauritius & Reunion

Fordele og ulemper ved at leje bil på Mauritius & Reunion

Reunion

På Reunion lejer du nærmest kun flotte lejebiler, ingen skrammelkasser her. Det er luksus! 
Da bilen skulle lejes oplevede vi at det ikke rigtig var en fordel at leje bilen på stedet, tværdigmod var særligt de større biler enten udsolgt eller i samme prisleje som nettet, på deres skarpeste tilbud. Hvis du er på udkig efter en rummelig familiebil kan du derfor roligt sætte dig til rette i sofaen derhjemme og klikke en dejlige cruiser i indkøbskurven uden at være bange for at blive snydt. Kan du nøjes med en minibil er der derimod penge at hente ved at dukke op når du lander.

 

Babysæde

Babysæderne er super velholdte og ligner meget dem vi har herhjemme med høj sikkerhed og god støtte. Perfekt til at hele familien kan opleve øen.

 

Vejnettet på Reunion 

Reunion er en Fransk koloni hvilket også ses på dets veje som holder en høj standard. Det er ikke bumpyroads som i Asien, men mere den Europæriske høje standard med lækre asfalterede veje. Bjergpassene sniger sig ad det ene nålesving efter det andet og her kan det trods øen størrelse godt tage lang tid at passere selv korte strækninger. Planlægger du en tur til vulkanen Piton de la fornaise eller lignende kan det også godt betale sig at have en hævet bil med gode hestekræfter. Flere steder på øen er der meget stejlt.

Den største udfordring når du lejer bil på Reunion er nok cykelister på motorvejen og scootere der gerne køre slalom mellem bilerne for at komme hurtigere frem. Derudover kan det være svært at holde ind i vejkanten for at nyde udsigten, tage billeder eller redde verdens situationen på bagsædet, da der er utrolig høje kanter på vejene som let kan beskadige bilen – så pas på inden du svinger ind til siden!

Reunion

Mauritius

Efter 1 uge på Reunion er det lidt et skridt tilbage i tiden at sætte sig bag rattet på Mauritius. For det første kører de i venstre side, hvilket vi lige skulle vænne os til. (Det tog Kenneth heldigvis i stiv arm efter et par vellykkede rundkørsler). Dernæst er der mere turistet, flere køer og trafikerede knudepunkter. Asfaltvejene er mere ujævne og der kan være mange huller i vejene.Biludlejning og GPS

Ligesom på Reunion blev vi ikke belønnet voldsomt af at forhandle os frem til en god bil i lufthavnen og med et træt barn på armen er det altså ikke de par hundrede kroner værd. Det siges at der er mange penge at hente ved at leje bil inde på øen i stedet for i lufthavnen, måske værd at overveje.

Bilen var ikke af lige så høj standard og noget ældre dato, men fungerede ganske fint. Babysædet fungerede upåklageligt og det samme med air condition.

Med i bilprisen fik vi forhandlet GPS. Denne GPS viste sig at være Appen Maps.me (som i øvrigt er gratis at hente på WIFI). Den kom aldrig rigtigt til at fungere og da vi ankom til vores Air bnb sted gik vi på jagt efter et lokalt SIM kort som noget af det første så vi kunne finde vej rundt på øen. Googlemaps virker bestemt ikke optimalt på Mauritius og ledte os flere gange på afveje. Så hvis du på nogen måde kan få et lokalt vejkort på din GPS vil det nok være lykken. Dansk data på mobilen koster knaster og det er derfor ikke en holdbar løsning.

Roadtrip Mauritius

Roadtrip på Mascarenerne

Fælles set er roadtrip en helt fantastisk måde at opleve Mauritius og Reunion på. Der er ikke vilde 5-sporede motorveje og de lokale billister kører typisk ikke voldsomt hasarderet, hvilket gav en tryg oplevelse for hele familien. Parkering ved alle naturoplevelser var gratis, og vi sparede her penge der kunne bruges et andet sted. I storbyerne kan det godt være svært at finde parkering og det kan anbefales at finde et p-hus eller lignende på kort, før afgang. Disse koster et beskedent beløb.

Egen lejet bil er en nem og bekvem måde at komme rundt og se noget på samtidig med at tilgodese barnets behov. Klimaet var varmt i februar og på denne måde kunne Filippa få en god lur i en behagelig sovetemperatur mens vi flyttede os til nye oplevelser eller kørte tilbage til lejligheden.

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?