Guide til Bukarest

Guide til Bukarest

Fakta om Bukarest

Bukarest har siden 1862 været Rumæniens hovedstad. En til stadig noget grå by sådan en marts måned hvor buske og træer endnu ikke er sprunget ud. Facaderne er slidte og man kunne ønske de ville få en kærlig hånd da de med lidt kærlighed uden tvivl kunne blive smukke at se på igen. Det er generelt en noget grå by at kigge på og færdes i. Fortovene findes i alle højder og drøjder og det gælder om at kigge sig for, for flere steder hænger også gamle el ledninger i menneskehøjde. Det er tydeligt at kommunisttiden i en lang årrække har haft stor indflydelse på byen selvom den flere steder blomstre af kulturelle og kunstneriske udtryk. Bukarest har gennemgået en utrolig udvikling det sidste årti ikke mindst pga. den hastigt stigende turisme. Det har været med til at skabe stor vækst og en økonomi som langsomt giver byen og levestandarden et gevaldigt løft. Der er det tiltrods endnu stadig mange fattige, som bor i små skurvogne, faldefærdige bygninger eller på gaden. På flere gadehjørner og stræder mødte vi også folk der tiggede som manglede et ben, arm eller øje. Trist syn som giver stof til eftertanke.

 

Generelt en anderledes, men dermed også meget interessant by. Bukarest er endnu ikke hypet og forvandlet til den ene turistattraktion efter den anden. Tværtimod er byen attraktionen og fantastisk at betragte og gå på opdagelse i. De lokale mente at vi skulle se alt det smukke og ikke tage billeder af det der ikke blev gjort noget ved. De anbefalede os også gang på gang at tage ud af byen når vi spurgte til hvad vi skulle opleve. Vi blev lidt forvirrede for nu var vi jo kommet for at se Bukarest?!

 

Trænger du til en weekendgetaway og er du vild med kultur, historie og kunst er Bukarest lige sagen. Hvis du som vi måske lige så meget er til shopping, tøsehygge og wellness ja, så kan den også det. Med billige flybilletter til 350 kr. retur (+ et mindre bagagetillæg) er der i hvertfald ingen undskyldninger for ikke at tage afsted.

gadekunst Bukarest

Transport

De opstillede cykler man kan leje for en mønt er som de lokale udtrykker det kun for tossede turister, for Rumænerne selv cykler ikke rundt i Bukarest. De kiggede også helt mærkeligt på min veninde da hun spurgte om der var nogle gode stier hvor hun kunne lufte sit løbetøj. Det holder de til træningscenteret.
Til at komme rundt i Bukarest er der sporvogne, busser og metro. Da vi var på foodtour kørte vi et par enkelte stop med sporvogn hvilket var en hyggelig oplevelse. (Om det er fordi de er meget troende eller mere bange for deres liv undervejs og de derfor laver korsets tegn indtil de igen står af står er mig endnu uvist).
Vores airbnb lejlighed lå i udkanten af byen og vi tog flere gange en taxa blot et par km. Det måtte vi give mellem 5-10 Lei for. (Tilsvarende 10-20 kr.) Husk at sikre dig at de køre med taxameter. Taxaer er i øvrigt en sjov ting i Bukarest. Der er 3 forskellige priser og typisk står det på vognene. Som hovedregel så jo grimmere og mere slidte de er, jo billigere er de at køre med. (Mange køre en smule vildt, så det gælder om at holde fast da seler ofte er en by i Rusland).

Byen er forholdsvist nem at komme rundt i til fods hvis man er vant til at gå og ellers holder der taxaer på ethvert gadehjørne.

hvad skal man se Bukarest

Overnatning

Som beskrevet blev vi godt og grundigt snydt på den front. Der er ikke mange hoteller at finde og endnu færre hostels, men de findes!
De fleste bor i lejligheder og da man ikke kan se hvad der gemmer sig bag facaderne og hvor det er muligt at leje sig ind, vil jeg varmt anbefale at man finder et sted hjemmefra. Den gamle bydel er et hyggeligt og meget centralt sted at placeret sig. Sørg for at have papirerne i orden 😉

 

Mad & drikke

Der er masser af gode spisesteder og hyggelige cafeer, man skal bare lige vide hvor de ligger. Til tider føltes det som om vi ikke lavede andet end at spise. Helt perfekt madklubstur hvis du spørger mig.
Tripadvisor var vores bedste ven og kun en enkelt aften blev vi skuffede. Vi satte desuden en masse krydser på kortet med hints under foodtouren som senere ledte os til Lacrimi, som servere lokale retter i en skøn atmosfære. Den helt traditionelle Rumænske mad findes bedst ude på landet, så den må vi have til gode.

Restauranter i Bukarest

Attraktioner

Parlamentet er et must og den absolut største attraktion i Bukarest. Det er Rumæniens tidligere diktator Nicolae Ceausescus palads. Paladset er verdens næststørste administrative bygning, kun overgået af Pentagon i USA. De mere end 1000 overdådigt udsmykkede sale viser det allerbedste af rumænsk håndværk.

Derudover er der utallige spændende museer som viser byens og dens historien frem på fineste vis. Vi var på en guidet foodtour som viste sig at være lige så meget en kultur tur og bygningsrundtur. Det skal man ikke kimse af for han vidste overraskende meget. Derfor må mit bedste tip være at tage på en guidet tour hvadend det er til fod, cykel eller madrundtur. Der findes flere free guidet tours som de hedder, hvor man betaler et beskedens beløb til en lokalt studrende, hjemløs eller andet skøn menneske der viser sin by frem fra egen vinkel.

En anden dejlig måde at opleve byen på er uden tvivl blot at lade sig forføre. Særligt i den gamle by gemmer der sig masser af smukke gamle bygninger.

En sidste attraktion der skal nævnes er naturligvis det store vandmekka Therme i udkanten af byen, hvor vi nød vores sidste aften. Vi snakkede om at hvis man er til badeland/wellness kunne det sagtens være hovedformålet med en tur til Bukarest. Det er halv pris (hvis ikke mindre) end f.eks. Tropical Island i Tyskland og kun 3 timers flyvetur væk. Derudover kunne man jo lige fylde kufferten med lækre shoppingsfund og nyde en lækker middag, igen til ingen penge. Win- win 🙂

Har man flere dage til rådighed skal man tage ud af byen og se de mange flotte slotte og skønne natur.

Parlamentet Bukarest

Prisniveau

Det er virkeligt billigt at leve og være til i Bukarest. Det gælder alt fra mad til transport og shopping. Her er et par eksempler:

 • En vandflaske i en kiosk koster ca. 1 kr.
 • 3 retters middag incl. drikkevarer på en god restaurant 100-150 kr.
 • Brunch med drikkevarer 50 kr.
 • Taxa rundt i byen 10-20 kr.
 • En bus/sporvogns billet 5-10 kr.

 

Valuta

Vi havde Euro med hjemmefra og vekslede til Lei, til fine kurser. Det er mange steder muligt at betale med Euro, men det er nu alligevel rart at have lidt lokale valuta ved hånden, ikke mindst for at sikre at man ikke bliver snydt. Du kan betale med kort de fleste steder.

Tips til Bukarest

10 gode tips

 • Prisniveauet er ca. halv pris af Danmark
 • Engelsk er stadig ikke særlig udbredt, så skriv adressen ned eller vis det på et kort
 • Vær opmærksom på de forskellige priser med taxaer og kør med taxameter
 • Benyt et af de mange vekselkontorer, når du skal veksle penge
 • Brug Tripadvisor til at finde de gode spisesteder, da de ofte gemmer sig godt
 • Det kan blive over 40 grader i højsommeren, så overvej om det måske er bedre at komme på et andet tidspunkt
 • Kig dig for når du går da fortovene kan være noget ujævnt
 • Tag på en tur rundt i byen med en lokal som kan fortælle alle de spændende insider tips
 • Snup en snack gennem lugen fra de små bagerbutikker
 • Forkæl dig selv med en tur til de termiske bade i Therme- det er køreturen og alle pengene værd!

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?