Hvordan sammensættes den billigste rejse?

Rejs billigt

Flybilletter:

De fleste ønsker at pengene rækker længst muligt. Tit er den største udgift til rejsen flybilletten. Og her kan der godt være mange penge og hente da priserne variere meget fra dag til dag. Priserne følger udbud og efterspørgsel.
Priserne er f.eks. højere i ferierne og weekenderne da der er mange der ønsker at rejse her. Og ligeledes kan der være stor forskel på hvilken dag man vælger at købe sin flybillet. F.eks. er det dyrere at købe sin flybillet om mandagen da der er mange der har fundet ud af rejseplanerne i weekenden, og derfor ønsker at booke billetterne om mandagen.

Et godt råd: ”Book din flybillet tirsdag, onsdag eller torsdag”. Her er det typisk billigst.
Derudover er det billigst at rejse på en tirsdag, og man skal helst undgå at rejse på en fredag eller søndag.

 

Den bedste måde at finde den billigste pris og holde øje med priserne er at oprette en prisagent på www.momondo.dk eller www.travelmarket.dk. Her indtaster man de ønskede datoer og så holder den øje med priserne dagligt, hvorefter man modtager en mail med dagens pris. På den måde får man god hjælp til at holde øje med priserne og sikre man får den billigste pris.
Det er en god ide at følge priserne lidt, så man får en ide om hvilket prisniveau de ligger på og så have is i maven til de rigtige billetter kommer og man er klar til at slå til. Det er vigtigt at overveje om man er klar på at have en mellemlanding for at spare penge.

 

Chancen for at få en billigere billet er betydeligt større hvis man har mulighed for at være fleksibel med afrejse/hjemrejse dato. Det er også her vigtigt at undersøge flere forskellige lufthavne hvis muligt. Det er tit billigere at rejse fra/til små lufthavne med f.eks. Ryan Air. Man skal her huske at medregne ekstra udgift da disse lufthavne tit ligger længere væk og man derfor vil have brug for transport videre.

 

Ved rundrejser kan der desuden være mange penge at spare ved at dele billetten op selv, og selv bestille indenrigsflyvninger. F.eks. ved at bestille en retur til Bangkok og derefter selv booke indenrigsfly til Nord eller Syd Thailand og retur, og tage hjem fra Bangkok igen.
Hvis ikke der er den store prisforskel kan det være en stor fordel at bestille ved samme selskab og optjene point til en gratis flyvning ligesom man kan gøre med hoteller.

Billige flybilletter

En tommelfingerregel til hvordan man får de billigste billetter:

  • Hvis man rejser indenfor Europa finder man typisk de billigste billetter 5 uger før
  • Hvis man rejser udenfor Europa gælder det om at bestille lige så snart man ved hvornår man ønsker at rejse, da de billigste billetter bliver solgt først. Prisen vil typisk begynde at stige væsentligt de sidste to måneder op til afrejsedatoen og det anbefales at bestille sin flybillet senest 53 dage før afrejse.
  • Hvis man ønsker en charterdestination og ikke har et specifikt hotel man ønsker at bo på er det ofte bedst at vente længst muligt. Alternativt kan man tit finde nogle gode deals med pakkerejser. Se evt. tips til deals her

 

Det kan nogle gange godt betale sig at undersøge priserne på en charterrejse da man kan være heldig at de kører nogle gode kampagner, eller at de har nogle gode last minute tilbud hvor der kan være mange penge at spare hvis man er sent ude.

 

Hotel:
Billigt hotel

For at undersøge markedet for hvad man får til prisen og finder det bedste hotel til prisen bruger jeg selv www.tripadvisor.dk. Her får man et rigtig godt overblik over de forskellige indkvarteringsmuligheder og priser. Derudover samles priserne fra de forskellige steder således at man sikres den billigste pris på sit hotel.
Andres anmeldelser er guld værd! Læs dem og dan dit eget indtryk inden du bestiller.
Gør op med dig selv hvad du vægter højest. Er det pris, placering, standard, faciliteter mv.? og hvad har du brug for under dit ophold?

 

Hvordan sparrer jeg penge på mit hotelophold?:


En god måde at sparrer lidt penge på er at være opmærksom på de forskellige rabatordninger.
Hvis du f.eks. bestiller dine overnatninger ved Link to Homepage“>www.Hotels.com får du hver 10. overnatning gratis.
Ved www.agooda.com kan du spare 4-6 % på dine overnatninger og endnu mere jo mere du bruger dem.

 

Hos www.comwell.dk opsparer du 5% i point som clubmedlem, som kan bruges under ophold i hele kæden. Samtidig får man en masse clubtilbud og 10 % ekstra ved køb af gavekort.

 

Hvis du vælger at finde dit hotel eller hostel på destinationen så husk at prutte om prisen og evt. lige tjekke hvad det koster på nettet så du har en rettesnor.
Der er selvfølgelig mange flere online steder man kan bestille hotel og få rabat. De nævnte er dem jeg bruger mest. Det handler om at begrænse det til et par stykker så man får det centreret og dermed opnår størst mulig rabat.

 

Oplevelser:
Oplevelser

For at få et godt overblik over oplevelser på min kommende destination bruger jeg selv www.tripadvisor.dk. Jeg synes den giver et godt overblik over mulighederne og hvem andre vil anbefale at tage en tur hos, hvis man ønsker en guidet tur.
Derudover læser jeg selvfølgelig på nettet om andres oplevelser og tips til unikke og anderledes oplevelser.

 

Under vores rundrejse i Thailand brugte jeg www.infochiangmai.dk. En rigtig god side som giver mange gode råd og har nogle unikke ture som vi var meget begejstrede for.
Vi havde bla. En tur rundt i Nordthailand som blev specialsammensat til os, hvorfor det også endte med vi havde egen chauffør og guide til samme pris som var vi en hel gruppe.

 

Det er tit billigere at arrangere tingene selv, men det tager også længere tid. Hvis man derfor er lidt presset på tid og gerne vil have mest muligt ud af det kan det ofte være givet godt ud at købe en arrangeret tur, hvis ellers man kan finde noget der er sammensat som man selv ville gøre det.
Her er det også vigtigt at undersøge markedet godt og ikke bare ukritisk tage det den første gadesælger forsøger at sælge til en.
Jeg har her ligeledes haft meget glæde af at læse andres anmeldelser på www.tripadvisor.dk da der tit gives nogle gode tips til at få den mest unikke og personlige oplevelse. Der er tit flere udbydere om samme produkt, så der kan også være mange penge og hente.
Har man god tid er der mange penge og sparre ved at tage lokaltransport og se ting på egen hånd. Nogle ting såsom templer mm. får man dog betydeligt mere ud af ved at have en guide.

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?