Planlægningen af rejsen til Indonesien og Singapore

Planlæg din rejse til Indonesien

Da jeg starter på studie til sommer og derved vil få mindre mulighed for at rejse, og formentlig bliver nødsaget til at gøre det når alle andre også holder ferie, kunne vi godt tænke os en længere rejse inden hvis muligt.
Vi gjorde os mange tanker og undersøgte mange ting inden vi blev enige om Indonesien og Singapore.

 

Valg af destination:

Vi var vidt omkring før den endelige beslutning blev taget.
Den største faktor for denne rejse var at budgettet skulle holdes nede, det skulle være et sted vi kan komme langt for vores penge og få nogle store oplevelser samtidig. Derudover ville vi gerne længere væk end Europa. Vi forestillede os en rejse på 3-4 uger, da det vil være det maksimale Kenneth kan få fri, og vores økonomi kan klare på nuværende tidspunkt.
Efter vores rejse til Thailand, som dækkede hovedstaden Bangkok, Chiang Mai i nord, Kanchanaburi i vest og Koh Chang og Koh Kood i øst, er vi blev glade for den asiatiske kultur og ikke mindst prisniveauet. Men vi kan godt lide at besøge nye steder af verden og opleve nye kulturer, så det sydlige Thailand må vente lidt.

Vi har hele tiden haft en lille drøm at se Filippinerne og Borneo. Filippinerne var derfor det første sted vi gav os til at undersøge da vi er meget fascineret af deres risterrasser. Desværre er det højsæsonen for Tyfoner i vores sommertid (Juni- Aug) hvor vi gerne vil rejse, så Filippinerne var heller ikke en mulighed.
Borneo var også på tapetet pga. orangutanger, mulighed for trekking til det udfordrende Mount Kinabalu mfl. Prisniveauet er bare skruet helt vildt op og det anbefales at have ca. 1000 kr. til rådighed pr. dag for at leve her. Samtidig lyder det til via anmeldelserne, at der er alt alt for mange mennesker.

Jeg gik derfor på opdagelse på nettet med de forskellige sæsoner og muligheder for diverse lande.
Der var her mange steder oppe at vende. Her endte vi ved Bali da man nogengange kan være heldig at få en afbudsrejse, og det også er muligt at trekke i risterrasser. Da Bali er en charterdestination er det nogengange muligt at finde et godt tilbud og samtidig byder Bali på masser af oplevelser og smukke strande på små afstande.

 

Efter lidt stilstand i rejseplanlægningen og tid til overblik over økonomien fik vi øje på Mexico, Guatemala, Belize og Costa Rica. Sæsonen var bare også dårlig, og prisniveauet for højt i forhold til hvad budgettet rakte til denne gang, så det gik vi hurtigt fra igen.

 

Jeg kontaktede herefter Jysk Rejsebureau for at høre hvilke steder de vil anbefale og om de havde nogle gode tilbud. De anbefalede Indonesien eller Sri Lanka da de har sæson på det tidspunkt hvor vi gerne vil rejse, det er billige lande at rejse rundt i. Der er store natur- og adrenalinoplevelser og lækre strande. De henviste til forskellige sammensatte oplevelser på deres hjemmeside.
Efter lidt research blev vi hurtigt enige om det skulle være Indonesien. Nu er det bare således at Indonesien består af lige knap 14.000 ø’er så man kan ikke nå det hele på 3-4 uger.

 

Vi begynde derfor at undersøge hvad vi gerne vil opleve, og hvilke steder der har størst interesse.
Vi vil gerne se noget storby på vores rundrejse. Valget stod mellem Singapore eller Kuala Lumpur. Her var vi ret enige om at det skulle være Singapore. En meget anderledes Asiatisk storby, som ligger centralt for vores videre rejse. Så langt så godt, men hvilke øer skulle vi lægge turen forbi.
Vi er meget fascinerede af at se de forskellige landes dyreliv frit i naturen. På Sumatra kan man, som det eneste sted i verdenen bortset fra Borneo, trekke med orangutanger. Samtidig kunne vi godt tænke os at trekke på en vulkan og havde derfor kig på Rinjani på Lombok. Jeg var lidt usikker på hvorvidt jeg vil kunne holde til med min skulder, da det er et hårdt trek og man overnatter i telte. Jeg oprettede derfor et oplæg på www.backpackerplanet.dk og spurgte også til et foredrag om Indonesien og fik det stærkt frarådet begge steder. Der var flere der fortalte nogle ret vilde historier om folk der var kommet til skade på denne tur, og flere anmeldelser af folk der havde fået højdesyge. Vi har derfor besluttet os for at tage det næsthårdeste trek i Indonesien, nemlig Mount Agung som ligger på Bali, 3031 meter over havets overflade.

 

Jeg har flere steder læst rigtig godt om en sejltur til Komodo, hvilket Jysk Rejsebureau også anbefalede os i tlf. i sin tid. Det er en 5 dags tur hvor man overnatter på dækket af båden og laver mad over bål. Primitivt og rigtig hyggeligt lyder det til. Vi glæder os helt vildt og er sikker på det bliver en af højdepunkterne for vores tur 🙂

 

Derudover vil vi gerne se en masse kulturelt, smuk natur som risterasser mm. og ikke mindst smukke strande.
De smukke strande blev vi hurtigt klar over skal findes på Gili øerne. Så nu gik spørgsmålet bare på om det skulle være 1 enkelt ø vi skal have base på eller om vi skulle se flere af de 3 øer.

 

Nu havde vi fået lavet vores ønskeliste til rejsen. Desværre kom økonomien til at spille en stor rolle da det er rigtig dyrt at trekke med Oranguganger på Sumatra og derudover ville det også kræve en større udgift til flybilletter. I sidste ende blev vi derfor nødt til at vælge det fra og have det til gode til vi forhåbentlig kommer til Borneo en dag eller tilbage til Indonesien.
Java var også oppe at vende da de har Indonesiens største tempel Borobudur og nogle indenrigsflyvninger alligevel ville have os til at mellemlande på Java.
Pga. flybilletterne var Singapore også ved at ryge da det blev flere tusinde kroner dyrere at flyve over Singapore. Det var vi rigtig ærgelige over da vi synes det er en god kontrast til ø-kulturen.

 

Jeg er blevet en hel del erfaringer rigere ved at planlægge ruten på denne tur selv. Vi havde en rigtig god oplevelse ved at tage til et gratis rejseforedrag hos Jysk Rejsebureau om Indonesien og Fillippinerne (som er helt uforpligtende) ,og det kriblede helt vildt i os efter dette foredrag. Det gjorde også at vi var helt sikker på hvilke områder vi vil prioritere på vores tur rundt. Vi havde valgt at rejse med Jysk hvis ikke det er fordi vores budget er meget vigtigt for os denne gang og vi selv fandt det betydeligt billigere. Det gode ved at vælge et rejsebureau er at man er dækket med sine flybilletter og evt. ture. Men vi fandt selv nogle flybilletter til ca. halv pris af hvad de kunne tilbyde os, og som går over Singapore som vi havde et ønske om.

 

Sammensætningen af vores tur til Singapore og Indonesien tur er altså blevet sammensat via.:

 • De bedste flybilletter
 • De største og mest forskellige oplevelser
 • Hvordan vi tidsmæssigt vil kunne få mest ud af rejsen uden for meget spildtid til rejsedage


Ruten ser således ud:

Indonesien rundt

 • Fly Kbh- Singapore
 • 5D4N i Singapore
 • Fly Singapore – Lombok
 • 3D2N Lombok
 • 5D4N Komodotur
 • 3D2N Lombok
 • Båd til Gili Air
 • 3D2N Gili Air
 • Båd til Gili T.
 • 5D4N Gili T.
 • Båd til Bali
 • 11D10N Bali
 • Fly Bali – Kbh

 

Det bIiver til ialt 33 dage fra vi tager afsted til vi er hjemme igen. Vi har lagt et program for hvad vi gerne vil se da vi ønsker at få det maksimale ud af turen. Få ting er bestilt hjemmefra, men de fleste oplevelser bestiller vi når vi kommer frem. Der er derfor stor sandsynlighed for vi kan ende med at opleve noget helt andet end først planlagt. Det er en dejlig frihed at have 🙂

 

Det vi har bestilt på forhånd er:

 • Flybilletter (læs om hvordan jeg fandt de bedste og billigste flybilletter her)
 • Indenrigsflyvning Singapore – Lombok
 • Komodo 5 dags tur (Da der er stor efterspørgsel og vi har den højt prioteret)
 • 2 dage med en lokal guide vi har fået anbefalet som tager os med ud til Balis kultur og lokale befolkning til fornuftige penge
 • De fleste hoteller da vi rejser i højsæsonen og har besluttet vi ikke gider jage rundt efter et sted at bo
Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?