JB Restaurant, Ljubljanas måske bedste?

JB Restaurant, Ljubljanas måske bedste?

JB Restaurant var i 2010 blandt en af de 100 bedste restauranter i verden, som den eneste i Slovenien. De har vundet adskillige priser over en længere årrække og sigter hele tiden efter at være blandt de bedste. Det er ikke molekylært mad, men primært det Mediterranske/Franske køkken der dominerer. Retterne er visuelt flotte og indbydende med fokus på god smag.

Da vi bestilte bord var vi lidt usikre på hvad gourmet i Slovenien egentlig indebar. Vi kunne dog at læse at de også henter megen inspiration fra det franske køkken som sammen med Italien vinder vores hjertet stort set hver gang. Samtidig vil man jo også gerne smage et lokalt twist når man er ude og spise i udlandet.

 

Priserne i Ljubljana er ganske overkommelige og en gourmetmiddag koster kun ca. en tredjedel af hvad den gør i Danmark. På trods af det denne gang var et mindre budget kunne der derfor godt blive plads til lidt gourmet. Grundet deres gode omtale og vores nysgerrighed blev den gastronomiske middag derfor bestilt på JB restaurant i Ljubljana.

Restaurant i Ljubljana

Da vi var på foodwalk dagen forinden blev guiden ret forarget over at vi havde råd til at spise her da det svarede til det en stor del af hendes månedsløn og noget hun skulle spare op til i flere måneder hvis hun skulle opleve sådan et måltid. Det er da heller ikke et måltid vi ville gå ud og få en hverdagsaften herhjemme, men det var egentlig et ret godt billede på de kulturelle forskelle og levestandarder på Slovenien og Danmark. Vi blev på en måde lidt flove over at have pralet (fortalt) med det, da det egentlig mest af alt var for at høre hvad hun syntes om stedet med hendes store interesse for mad.

Det undrede os derfor at der var fyldt med flere business folk både enlige og par da vi ankom. Fyldt og fyldt det er måske så meget sagt. Personalet var ikke overbelastet denne aften, men der var alligevel fint fyldt i den ene ende. Men når alt kom til alt var det måske mere high end. Vi var nogle af de første der kom og vi fik hele smagsoplevelsen med fordi vi kunne som sædvanlig ikke lade vær med at bestille den store tastingmenu. Vi elsker at sidde og snakke om maden og andre store ting i livet mens vi nyder aftenen og vi var da også de sidste der forlod restauranten.

Maden var lækker og inspirerende, men enkelte retter manglede efter vores smag lidt for at få smagssanserne helt op at ringe. Vi er dog enige om de gjorde det ret godt og vi havde en vidunderlig aften. Det blev til 10 retter ialt + lidt ekstra forkælelse her og der, så vi gik ikke sultne fra bordet!
Restauranter Ljubljana

Menuen så således ud:

  1. Ristet rødbede & rødbedeis
  2. Sashimi tun fra Adriaterhavet med wasabi, ingefær og tun samt soyasauce
  3. Frisk Adriaterhavsrejer på en mandelcreme med hasselnød praline med olivenolie
  4. Hjemmelavet ravioli fyldt med ricottaost & pistacie, kød, gåselever og en cremet sauce
  5. Ganerenser bestående af en lækker basilikumssorbet
  6. Filet af hvid fisk, selleripure, fiske sauce og blæksprutte courgetter
  7. Langtidsbagt lam svøbt i bacon “mangulica”, flamberede gulerødder og beder
  8. Ost
  9. JB’s desserttallerken
  10. Kaffe og sødt
JB restaurant Ljubljana

Søde snacks

Der var en virkelig behagelig stemning i restauranten og tjenerne var gode til at bevæge sig stille og roligt rundt blandt gæsterne. De skyndte sig ikke og stressede ikke, hvilket jeg personligt synes nogle gange kan ødelægge oplevelsen. Man kommer jo netop for at blive forkælet og så kan det altså godt være lidt distraherende at der render en stresset tjener rundt som alligevel glemmer halvdelen. Det er trods alt lige så meget servicen man betaler for sådan et sted.
Det var heldigvis ikke tilfældet og udover de meget mætte maver og en måske lidt kringlet gangart følte vi os afslappet som havde vi fået en massage da vi gik derfra.
Som prikken over i’et hvad angår service kom der hvad vi vil vurdere som ejeren/køkkenchefen selv ind efter hovedretten for at høre om alt havde været som det skulle. En lille ting, men det er som om der er lidt præstige over det, og så er det jo dejlig at føle sig speciel og godt taget af som gæst.

JB Restaurant, Ljubljanas måske bedste?

En skøn aften på JB’s

Jeg vil varmt anbefale en aften på JB restaurant hvis du trænger til lidt ekstra forkælelse.

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?