På sort sol safari i Ribe

På sort sol safari i Ribe

Sort Sol ses i foråret og efteråret, når stærene samles i marsken i enorme flokke til træk. Stærene kommer fra alle landene omkring Østersøen og Norge hvor de trækker inden turen går mod varmere himmelstrøg når det bliver koldt her. Lige før stærene går ned på jorden for natten, tegner de fascinerende mønstre på himlen hvilket kaldes for Sort Sol. Et helt fantastisk naturfænomen som slog alle forventninger. Enkelte gange kan man opleve flokke på helt op til 1 million fugle.

 

Jeg var så heldig at få en sort sol safari tur til Ribe af mine søde veninder i fødselsdagsgave i sommers. Tænk at have de muligheder i baghaven og endnu ikke have været med på tur?! – jeg har virkelig elsket denne sommer/efterår hvor jeg har fået nogle fantastiske oplevelser ved vadehavet.
Der er rift om billetterne og når 3 travle pigers kalendere skal gå op samtidig kan der godt blive lidt planlægningsudfordringer. Heldigvis lykkedes det os hurtigt at finde en torsdag aften i Oktober hvor vi kunne komme afsted. En smuk efterårsaften med helt klart vejr. Mere kunne vi ikke ønske os 🙂

Ribe dige

Turen startede med en lille samling hvor vi fik instrukser på aftenens forløb. (Vi var ialt ca. 20-30 personer). Herefter kørte vi på rad og række i egne biler til stedet. Stærene flytter sig hele tiden, så det er aldrig til at vide hvor de slår sig ned den pågældende aftenen. Netop derfor var det guld værd at have en velvidende guide med. Vi gik kun et kort stykke hvorefter vi slog os ned i vores medbragte campingstole med et tæppe over. Ret perfekt hvis du spørger mig. Her sad vi og nød stilheden ved diget mens guiden fortalte om stærenes forunderlige verden og en masse sjove fun facts. Vidste du f.eks. at de kan skide en rovfugl ihjel?

 

Apropos rovfugle så kan det anbefales at tage en kikkert med da der naturligvis også kommer mange spændende fuglearter forbi. Vi så 4 forskellige arter denne aften.
Efter nogen tid kom stærene også endelig. Et virkeligt smukt syn som du kan se en lille video af på Helles-Univers facebookside, som I tog rigtig godt imod. – Tak for den utrolig positive respons 🙂
Vores guide skød på at det var en flok på ca. 100-120.000 stære vi havde fornøjelsen af at hilse på, hvilket er rimelig gennemsnitligt. De lavede noget af en opvisning og imponerede os til fulde. Guiden fortalte desuden også at de søger ly på rørene hvor de ligger i 3 lag, således at der altid er nogen til at holde vagt.
Turen varer ca. 3-4 timer og koster omkring 200 kr. afhængig af om det er med bus eller egen transportmiddel.

Sort sol ved vadehavet

Dette billede er indtil nu det billede der har scoret flest like på instagram

Tip: Det kan være ret køligt når man sidder stille og venter, så husk derfor varmt tøj, et tæppe og noget at sidde på. Evt. en kikkert.

 

Lignende indlæg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *