Kommandørgårdens islændingecenter

Ridning på Rømø

Under en forlænget weekend på Rømø i juni 2015, prøvede jeg en tur på hesteryg.
Jeg har aldrig været ret tosset med heste og nok også lidt småbange for dem hvis jeg skal være helt ærlig. Så det er ca. 10-15 år siden jeg sidst har siddet på en hest hvis jeg overhovedet har det. Det var et stort ønske for Gitte som havde arrangeret turen, så jeg sprang selvfølgelig med på ideen.

 

Da vi kommer dertil bliver vi taget godt imod af en sød instruktør. Der var et par stykker mere der skulle med så vi går lidt rundt og siger hej til hestene indtil de sidste dukker op.
Der er ualmindelig mange heste. Alle er flotte og velplejede og ser ud til at trives rigtig godt her.
Jeg får udset mig en hest som virker sød og helt rolig.
Kort efter bliver vi kaldt ind. Her bliver vi tildelt en hest. Jeg er så heldig at de vælger at jeg skal have ”Punktur” som var den hest jeg havde udset mig.
Vi skulle nu i gang med at gøre hestene klar til rideturen. Det bestod i at strigle den og rense hove, hvorefter den skulle have saddel på som skulle indstilles rigtigt. Puha jeg synes det var et lidt stort dyr og tanken om at skulle rense dens hove var lidt voldsom for mig, da jeg var bange for om den ville sparke mig. Det tog Kenneth dog i stiv arm og hjalp mig med 🙂
Herefter fik vi fundet hjelm og udstyr og så var det ellers tid til at komme på hesten.
Mit hjerte slog lige et ekstra slag da jeg skulle op, men det gik nu meget let.

Min hest “punktur” var rolig og fulgte egentlig mest de andre heste. Det gjorde jeg hurtigt blev tryg ved den og kunne nyde turen.
Vi havde bestilt en tur der gik forbi både skov og strand. Det var en super flot tur og vi kom forbi den lækreste natur. Desværre var vejret ikke med os og det var ret koldt nede ved stranden, hvor vinden for alvor tog til.
Der var en guide både foran og en bagved.

[columns] [span4]

Rømø

[/span4][span4]

Ridetur på Rømø

[/span4][span4]

Rømø

[/span4][/columns]

”Punktur” havde en lille last. Det var en meget meget sulten hest, så den spiste alt hvad vi kom forbi. Kunne den få lov til at gå ind i busken og spise den gjorde den også det.
Det betød at jeg på et tidspunkt var ved at komme lidt i knibe da den havde udset sig en lækker tot græs inde under et træ. Jeg nåede lige at kigge op før jeg fik en kæmpe gren i hovedet. Jeg kunne derfor ikke nå at dukke mig og måtte sno mig under grenen samtidig med at jeg skulle prøve at få hesten til at stoppe op. Jeg kom dog helskindet fra situationen og hesten fik sin mad.

Poul’s hest var derimod halvgammel og utrolig træt. Når de andre heste begyndte at ”tølt’e” fortsatte den bare med at gå og den skulle for alvor have et ”lille spark bagi” for at komme i gang.
Jeg gik bagved ham så turen gik ikke så stærkt 😛

Gittes hest havde dog lidt mere ”krudt i røven” og tendens til at ville stå på bagbenene. Og da hun er gravid var hun ikke særlig tryg ved situationen og spurgte derfor hende instruktøren der var bagerst hvad hun skulle gøre. Det viste sig at hun ikke kunne snakke hverken dansk eller engelsk, men kun fransk. Hun slog derfor ud med armene og Gitte måtte stige af hesten for at komme hen til os andre og spørge den anden instruktør hvad hun skulle gøre.
Til sidst makkede hesten ret og gik pænt det meste af vejen 😛
Kenneths hest ”Engill” var meget medgørlig i starten. Sidst på turen blev den vidst lidt træt og mistede koncentrationen. Den begyndte flere gange at sætte farten gevaldigt op eller stoppe helt op. Da vi kom tilbage hvor hestene fik lidt mad var den ved at splitte madskålen ad så den var nok bare gået lidt sukkerkold i løbet af turen 😛

Alt i alt var det en dag hvor jeg fik overskredet nogle grænser, prøvet noget nyt og endte ud med en rigtig positiv oplevelse. Det var en anden måde at se ø’en på.
Er du til heste er det det perfekte sted at få en tur. Der findes både hold for begyndere og mere øvede. Derudover er der forskellige længder på turene.
Vi blev dog enige om at næste gang måtte vi prøve de blokarts vi så køre rundt på stranden. Så hvem ved om der en dag kommer et indlæg om dem 😉

Rømø

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?