Monkey forrest på Bali GO eller NO go?

Monkey forrest Bali

Jeg havde hørt og læst meget blandede historier om monkey forrest i Ubud på Bali.
Kommentarer blandt mange: ” Det er slet ikke til at komme til for mennesker!”, “Det er opstillet” mfl.

Vores hotel Wenara Bali Bungalow var beliggende lige op ad monkey forrest hvilket resulterede i at vi ikke behøvede at sætte vækuret, for allerede kl. 7 første morgen kunne vi høre trippen oppe på taget og da vi kiggede ud på altanen var det første der mødte os en abe der sad og tronede. Det var nu ret charmerende og hyggeligt. Vi havde jo netop placeret os her for at bo centralt og tæt på abeskoven.
Hotel ved Monkey forrest Bali

Vi blev enige om at vi nok ikke fik en ret større abeoplevelse i monkey forrest men besluttede alligevel at bruge formiddagen på at se hvad det var for noget. Efter anbefalinger stod vi klar stort set da de åbnede, hvilket var fantastisk for vi havde skoven og aberne nærmest helt for os selv den første time.
Det er indrettet som en fin lille regnskov med dybe dale, vandløb og gamle smukke træer. Der er sågar et tempel på toppen.

[columns] [span6]

Monkey forrest Bali

[/span6][span6]

Monkey forrest Bali

[/span6][/columns] Du går rundt af stier og flotte broer. Parken er meget velholdt og smuk i sig selv. Her kan man se aberne springer rundt og leger, og det virker bestemt ikke til at de føler sig i fangeskab. (hvilket de jo heller ikke er da det er en åben skov og halvdelen af aberne render rundt ude ved vejen :P).

Monkey forrest Bali
De er pænt nærgående så sørg for ikke at have noget løst hængende med dig ind. Aber er generelt vildt søde at kigge på men nøj de kan være nogle frække labaner! Jeg havde mit hår sat op i en knold. En abe hoppede op og ligefrem prøvede at hive den af, hvilket jo altså ikke kunne lade sig gøre. Det gjorde pænt ondt, men var oplevelsen værd 😛

Monkey forrest Bali

Aben går amok i mit hår mens jeg prøver at forholde mig roligt

 

Der er nogle helt simple regler som står på et skilt ved indgangen som man bør læse godt igenne og FØLGE. Bla. må man ikke kigge aberne i øjnene, da de ser det som fare og derved bliver aggressive.Og man skal forholde sig roligt uanset hvad de gør.

Det er der bestemt nogle der kunne lære noget af. Nogle unge Australier havde taget med billeder med en abe der sad på et hegn. På et tidspunkt fik den nok og kiggede op på drengen som var i færd med at få taget et selfie med den. Han vælger så at kigge ned på den som er det vigtigste IKKE at gøre. Aben får nærmest ild i øjnene, men gør ikke noget.
Vi lader den få lidt ro og vender noget tid efter tilbage for at få taget et billede med den. Den sidder lige så stille og på trods af jeg står længere væk og er mere rolig bider den mig i armen. Lige udenfor indgangen er der et lille læge kontor hvor jeg bare lige hurtigt fik den renset. Det sved helt vildt, så det var nok godt jeg kom der forbi 😉

Monkey forrest Bali

Kort før aben sætter tænderne i mig

Med denne lille historie vil jeg fortælle at du skal være opmærksom på at det altså ikke bare er små nuttede dyr og de godt kan være aggressiv hvis de føler sig truet.
Hvis ellers man forholder sig roligt synes jeg aberne er meget tilforladelige. Der er mange i alle størrelser, og man kan hurtigt blive betaget af bare at kigge på deres væren. Der går vagter rundt for at sikre der ikke sker nogen eller aberne noget. De sælger derudover også bananer til få penge som man kan købe til at fodre aberne med. Det er hyggeligt og sjovt, og samtidig tager de nogle gode billeder med dit eget kamera.

[columns] [span6]

Monkey forrest Bali

[/span6][span6]

Monkey forrest Bali

[/span6][/columns]

Alt i alt var turen i monkey forrest en super god oplevelse. Det er en flot tur i parken, aberne er sjove og giver et godt grin. (Husk dog man ikke må vise tænder når aben kigge på dig. Det var lidt af en prøvelse for mig som normalt smiler med tænder).
Gør dig selv den tjeneste at komme lige når de åbner. Du får en helt anden oplevelse ud af det da der er ro og aberne derved også er mere rolige. Vi kunne tydeligt mærke at der var komme flere mennesker i slutningen af vores besøg. De tager den beskedne pris af 30.000 IDR (15 kr.). Tidsmæssigt skal du afsætte et par timer så har du god tid til at komme rundt og se det hele.

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?