Rejsetanker om Bali

Bali

Bali også kaldet gudernes ø er en lille Indonesisk ø lidt mindre end sjælland.
Bali har længe været kendt som et eksotisk rejsemål selv i Danmark. Der er derfor mange turister, men vælg din placering alt efter om du er ude efter fest og farver, charter stemning, dykning eller natur og fred eller vælg at flytte dig lidt rundt som vi, så du får lidt af det hele. Der ligger mange fantastiske ø’er inden for kort sejltid hvis du ønsker et afstikker i løbet af dit ophold her.
Den store tilstrømning af turister ar betydet at ø’ens indfrastruktur har haft rigtig svært ved at følge med og vejnettet ikke helt har kunnet følge med. Ting tager derfor sin tid, og når man kigger på et kort og tænker at det vil i DK måske tage 1 time, så tager det på Bali typisk 3 timer. Tag det som en oplevelse og sug indtrykkene til dig. Til gengæld oplevede vi på Bali ikke nogle problemer med strømafbrydelser eller at der lige pludselig ikke var vand i hanerne og WI-FI fungerede faktisk som hovedregel her i modsætning til andre steder hvor det til tider kan være meget ustabilt.
Det tiltrods har Bali utallige oplevelser at byde på, hvilket du kan læse mere om længere nede på siden.

Bali er beliggende mellem Java (hovedø’en),og Lombok. Her er turistet, smukt og meget betagende.
Pga. beliggenheden hersker der et subtropisk klima med temperaturer på 28-32 grader året rundt, og mulighed for regn. August er den absolutte tørtid og der kom da heller ikke en eneste byge under vores 10 dages ophold her.

Balineserne er hovedsageligt hindu’er og meget troende. De er kendt for deres mange ceremonier i farverige dragter, balinesisk dans og deres mange templer hvor de dagligt laver mange ofringer.
Ø’en er fyldt med kunstnere der sidder på gadehjørnet i sit atelier, små landsbysamfund hvor de producerer meget eftertragtet håndværk som smykker, kurve og tæpper. Derudover kan du på Bali finde noget af verdens bedste kaffe, produceret på LORT?– ja den er god nok 😛

[columns] [span6]

Ceremoni Bali

[/span6][span6]

Offergaver Bali

[/span6][/columns] [columns] [span6]

Luwak Bali

[/span6][span6]

Tempel Bali

[/span6][/columns] Ø’en er frodig og et mekka for naturelskere som jeg selv. Risterasserne som var det helt store trækplaster skuffede os bestemt ikke. Der var risterasser så langt øjet rækker, det var vildt imponerende!
Derudover er her fyldt med frodige skove, kratersøer, vulkaner og store floder der indbyder til trekking og rafting.
Balis vulkanske undergrund gør at strandene er mere mørke og grovkornede end f.eks. i Thailand. Strandene syd på ø’en består af blødt hvidt sand, mens der f.eks. mod øst er sort vulkansand.
Vi valgte at bo 3 forskellige steder på Bali som hver især byder på noget forskelligt. Du kan læse om stederne her:

 

Ubud:

Kunstnerbyen der ligger på den centrale del af Bali summer af kultur, stemning og masser af liv.
Byen er fyldt af små gader med gallerier hvor de lokale kunstnere maler og sælger deres værker. Her er lokale shops og markeder med alle former for håndværk og souvenirs, små cafeer der serveret lokal produceret kaffe og friskpresset juice. Spa og massage tilbydes på ethvert gadehjørne til få penge og lige som du ønsker det.
Ubud er derudover fyldt med traditionelle ceremonier, forestillinger med balinesisk dans, museer og templer.
Gourmetrestauranter og lækre gadekøkkener pryder duften i gaderne og tilbyder noget til enhver pengepung.
Ej at forglemme er aberne der hopper rundt i og omkring Monkey forrest og giver en helt særlig stemning ved at blande storby og regnskov side om side.

[columns] [span6]

Abe Bali

[/span6][span6]

Monkey forrest Bali

[/span6][/columns] Den centrale placering midt på ø’en betyder også at der er et kæmpe udbud af oplevelser lige om hjørnet. Der er mange turudbydere der sælger ture til ALT, og i alle prisklasser, så se dig for 😉
Er du lige så eventyrlysten som jeg bør du overveje at se solen stå op fra toppen af en vulkan. Eller hvad med at drøne downhill af Mount Batur på mountainbike, riverrafte eller en tur til botaniske have hvor de har zip line. Mulighederne er mange, men en ting er sikkert…snyd ikke dig selv for et smut til de smukke risterasser som ligger lige om hjørnet.

[columns] [span6]

Batur vulkan trekking Bali

[/span6][span6]

Downtown Bali

[/span6][/columns] [columns] [span6]

Smukke Bali

[/span6][span6]

Tree top adventure Bali

[/span6][/columns]

Bevæger du dig bare lidt i udkanten af byen kan man hurtigt få et indblik i de lokales liv, produktioner af frugt og grønt, kaffe eller the. Der er mulighed for at deltage i balinesisk coocking class som var en alletiders oplevelse for os.

[columns] [span6]

Cooking class Bali

[/span6][span6]

Cooking class Bali

[/span6][/columns]

Vil du indunder huden på Bali så få en chauffør til at køre dig rundt og se ø’en. Det er billigt og de kan fortælle de mest autentiske og tankevækkende historier fra en virkelighed som vi knapt kender til i lille trygge Danmark.

Balitur.dk


Amed:

Er fællesnavnet for en række små landsbyer beliggende på østkysten.
Det er små fiskersamfund hvor turismen endnu ikke helt har fået fat. Her hersker en rolig stemning. Størstedelen af dem der besøger Amed kommer for at dykke eller snorkle.
På bunden af havet ligger et 120 meter langt amerikansk transportskib, som under 2. verdenskrig blev torpederet af en japansk ubåd, og det tjener i dag som et meget populært dykkersite.
Jemeluk bugten er helt fantastisk for snorklere og dykkere. Fra vandkanten kan man snorkle til fisk og smukke koraller i alverdens farver. Vi elskede dette unikke spot som står meget klart i hukommelsen.
På et tidspunkt var vi ude på nogle meters dybde hvor vi fik øje på noget vrag lignende nedenunder os. Kort efter kom der en lille gruppe dykkere svømmende under os. Det var en sjov oplevelse og bevidner om at man selv som snorkler ser en helt unik verden under havets overflade her.

[columns] [span6]

Snorkling Bali

[/span6][span6]

Snorkling Bali

[/span6][/columns]

I Amed er strandene sorte af vulkansand og det er derfor ikke super badevenligt alle steder. Vi nød derfor den ro der hersker i området på vores hotel ved vores lækre pool.
Man kan for ingen penge (ca. 30 kr.) leje en scooter og hurtigt komme rundt i de små landsbyer.I bjergene ligger hyggelige restauranter med udsigt til Agung (Bali højeste bjerg 3142 m.). Her kan man i fred og ro nyde en drink mens solen går ned.

[columns] [span6]

Amed nord Bali

[/span6][span6]

Solnedgang over Bali

[/span6][/columns]

Der er MEGET mørkt i de små byer om aftenen da der ingen gadelys er, og du gør derfor klogt i at medbringe en lygte. Generelt er denne side af øen meget lidt udviklet,bla. har de først lige fået en ATM og vi måtte også erfare at lægesystemet heller ikke rigtig findes her.

 

Sanur:

Sanur er beliggende på det sydlige Bali og er kendt som en rolig badeby. Det er en populær destination blandt specielt børnefamilier og par i alle aldre.
Sanur er som en lang hovedgade der føles som om den fortsætter uendeligt. Da vi kiggede på kortet hjemmefra lignede det at vi ville bo lidt væk fra byen, men der er som sådan ikke noget decideret centrum da der er masser af restauranter og muligheder for at shoppe hvorend på gaden man bor. Parallelt med hovedgaden ligger stranden hvor der ligeledes er en rigtig fin sti man kan slentre ad. En taxi/bemo til den anden ende af byen koster 20.000 IDR/10 kr. så det er ikke det man bliver ruineret af.

Det er en hyggelig og ret fredelig by. Strandene er lækre og børnevenlige og det er et godt udgangspunkt for div. aktiviteter. Bla. ligger Bali Bird Park, Waterboom og Bali safari og marinepark ikke langt derfra. Det var også herfra vi valgte at tage vores vulkantrek til Batur fra. Der er masser af gadesælgere der sælger guidede ture til hvadend der kunne være interessant for dig.
Vi boede på Hotel Ramayana som deler faciliteter med søsterhotellet hvilket var helt fantastisk. Vi blev derfor ret forfalden til vores lækre pool.

[columns] [span6]

Sanur Bali

Sanur downtown

[/span6][span6]

afslapning Sanur Bali

[/span6][/columns]
Bali er skøn og har noget for enhver. Du bør tænke dig godt om når du vælger hvor du skal bo, så du ikke vælger at bo i Kuta hvis ikke du har planer om at skal feste hver aften.
Vi har efterfølgende snakket om at hvis vi er så heldige at komme tilbage vil vi tage lidt rundt som vi gjorde denne gang da en blanding er den helt perfekte måde at opleve Bali på.
Det nordlige Bali vil i så fald skulle være en del af programmet 😉

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?