På dagstur til Lagos

Algarve

Torsdag morgen stod vi en anelse tidligere op end sædvanligt. Vi ville til Lagos og se byen og Ponta de Piedade. For at kunne ramme bussen skulle vi til Alvor, så afsted det gik. Her stod vi som nogle af de første mens der bare kom flere og flere mennesker, men ingen busser. Der viste sig at være fordi det var helligdag! Vi endte med at springe i en taxa sammen med et par englændere til et par euro mere pr. person, så vi kunne få noget ud af dagen.

De andre passagerer ville gerne af ved marinaen, og det passede os ganske fint. Herfra slentrede vi langs vandet til kirken, op ad bakken og gennem de lokale kvarterer og nyudstykkede ferieboliger til vi til sidst nåede Ponta de Piedade ude på spidsen. En noget længere tur end først beregnet. Til gengæld havde vi en skøn tur med det lille turisttog tilbage til byen.

Attraktioner på Algarve

Lagos by

Lagos var hovedstad på Algarve indtil jordskælvet i 1755, og en meget smuk by hvis du spørger mig. Flot med dens historiske borge, monumenter og kirker. Små charmerende gader med farverige facader og gademusik og gøglere der festligt liver gaderne op. De mange små cafeer og special butikker indbyder i den grad til en osetur. Det var en utrolig dejlig afslappet stemning der mødte os på vores dagstur og særligt under frokosten som blev indtaget i den gamle bydel. Det eneste vi har at klage over var at besøget var alt alt for kort. Det må vi rode bod på en anden god gang.

Lagos

Lagos historie

Lagos har eksisteret i mere end 2500 år, og i den periode har byen været hjemsted for både fønikerne, romerne og maurerne. Byen var særligt interessant på grund af dens strategiske beliggenhed ved havet på hjørnet til Europa. Flere opdagelsesrejsende startede også deres færd her. Bla. Henrik søfareren og Vasco de Gama som opdagede Brasilien. En overgang var Lagos også midtpunkt for europæisk slavehandel. Den tidligere hovedstad har traditionelt set, som mange af Portugals kystbyer, været afhængig af fiskeriet, men i dag er det hovedsageligt turismen de godt 30.000 indbyggere lever af.

Hvad skal jeg se i Lagos, Algarve

Byen byder derfor på mange seværdigheder der fortæller om fortidens historie.
Heriblandt finder du Europas første slavemarked hvor rige Europæere kom og købte slavere fra Afrika fra år 1444. Det mauriske slot Dos Governadores, som blev erobret af de kristne styrker i det 13. århundrede. Fæstningen Fortaleza da Ponta da Bandeira som blev opført i det 17. århundrede for at beskytte byen og havnen mod angreb. Den forgyldte kirke Igreja de Santo António er storslået med sine barokke udskæringer, malerier fra det 18 århundrede samt forgyldte vægge og alter. En meget smuk kirke der er et besøg værd.

 Igreja de Santo António

Ponta de Piedade

Er en af Algarves største turistattraktioner og måske største naturvidunder?
De spektakulære klippeformationer på Costa d’Oiro ligger på spidsen 2 km. syd fra Lagos by.  Der er klippeformationer så langt øjet rækker langs hele kystlinjen. Klipperne er blevet skåret af det barske Atlanterhav som har skabt naturlige tunneller, grotter og klippestole.

Ponta de Piedade

De flotte sandstensklipper står i smuk kontrast til det krystalgrønne havvand. Et meget smukt udkigspunkt som talte helt for sig selv. På en klar dag kan du se øst til Carvoeiro og vest til Sagres. I forårsmånederne blomstrer stedet desuden flot med orkideer og vrimler med vilde figner.
Der er flere måder at opleve Ponta de Piedade på og en tur til vands hvad end det er på bådtur eller i egen kajak skulle være ret unik. Vi var ikke alene, men det var heller ikke helt proppet med turister.

På dagstur til Lagos

Lagos er et populært rejsemål idet den kan lidt af det hele. Vores dagtur vækkede særligt min interesse for byen og jeg håber vi en dag kan dykke lidt mere ned i den.

Del:

2 Comments

 1. 7. februar 2018 / 13:15

  Smukke smukke billeder – savner lys og varme helt vildt, når jeg ser dem (:

  • 8. februar 2018 / 22:34

   Mange tak. Det er ingen sag når motivet taler for sig selv. Også mig, jeg skulle ikke tøve længe for at tage en tur til. Algarve har lidt af det hele og er et dejligt rejsemål, også her i vinteren 😉
   Mvh. Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?