10 tips til at rejse med din baby

10 tips til at rejse med din baby

1. Lav pakkeliste og find ud af hvad I skal købe hjemmefra

Hvis du har prøvet at være på weekendtur hos familie eller venner, får du en god ide om hvor meget du har brug for til dit barn og hvor meget der eventuelt aldrig blev brugt. Tøj kan vaskes og babyer fødes også i udlandet, så det meste kan købes på rejsen. Overvej dog om I bruger særlige produkter uden parabener og farvestoffer, da det ikke er alle lande de går lige meget op i det. Bleer har det med at være af dårligere kvalitet og flere steder i Asien kan du slet ikke købe badebleer. Mælkerstatninger smager ofte anderledes for de små, da det i udlandet indeholder jern.

 

2. Afstem forventningerne

Første gang vi drog sydpå var forventningerne helt nede. Vi anede simpelthen ikke hvad vi skulle forvente, og måske det var derfor det blev så stor en succes. Forvent ikke at I kan pakke programmet og nå lige så meget som da I rejste som par eller alene. Tingene tager bare længere tid, og det er ikke til at vide hvordan dit barn reagerer på den nye situation. Få en god snak om hvad I forventer, om det er realistisk og hvad der skal til for at det bliver en god oplevelse. Nå også gerne til en accept af at det måske ikke er dem alle der bliver indfriet.

 

3. Planlæg hjemmefra

Nu har vi faktisk altid planlagt en del hjemmefra, så vi bare kan bruge tiden på at nyde det og få det hele med. Med det sagt har vi samtidig godt kunne lide at have lidt luft i programmet til spontane ting man først for øjnene op for på stedet. Med en lille en at tænke på vil jeg anbefale at man i det mindste har styr på overnatningerne så man ikke står med en baby der er ked af det uden en seng at sove i. For os har det været vigtigt at fastholde nogle af de trygge rammer for vores barn, således at succesraten er større. Hun elsker sin barnevogn og lift, og det var derfor alletiders at vi kunne sætte liften på klapvognen (som fylder lidt mindre). På den måde havde hun også sin lift med til at bruge som seng og et trygt og kendt sted.

Når I planlægger rejsen og udflugter, så tænk på hvilket barn I har fået. Elsker hun eller han at køre i barnevogn er storbyferie eller steder rigt på oplevelser nok sagen. Vi havde de største udfordringer når vognen stod stille eller vi ville slappe af ved poolen. Det var ikke altid lige sagen. Husk også på at have løsninger som gør det nemt at få dit barn i skygge.

 

4. Lej et baby bassinet til flyturen, hvis muligt

Rejser I med fly og på en længere distance kan det anbefales at undersøge om der er et baby bassinet til rådighed. Det er en lift der er monteret på væggen. På den måde slipper I for at sidde med baby i mange timer og baby kan få en god uforstyrret lur. Det skal ofte bestilles hjemmefra og kræver nogle gange at man tilkøber ekstra benplads. Vi var heldige at der var en ledig plads og hun kunne dermed ligge på sin dyne mellem os. Andre gange lå hun på ammepuden hos mig, som var guld værd til formålet. (Mors ben sov en smule). Husk det godt kan trække en del så en hue og dyne er rar at medbringe.At rejse med en baby

5. Overvejelser når du booker overnatning

Når man rejser til de varme lande med baby er aircondition et must. Overvej desuden om ikke det ville gøre turen noget nemmere hvis I har eget køkken. Vi oplever tydeligt at vores opmærksom nu går på lejligheder fremfor hotelværelser. Ofte er det ikke dyrere og det er bare så meget nemmere at have eget køkken så der kan laves flaske eller grød på ingen tid når man har en baby med.
Samtidig er der gode og hyggelige faciliteter til en afslappende aften med mor og far tid mens baby får en god nats søvn. Hvis du spørger os er det i hvert fald ikke helt skidt med et glas vin og et spil på terrassen eller et enkelt serie afsnit inden sengetid.
Måske plejer I at rejse rundt og kun bo få nætter samme sted? Overvej om I kan tage på dagsture i stedet, da det godt kan blive stressende ikke at have en fast base.

 

6. Sæt tempoet ned

Førhen har vi haft tendens til gerne at ville nå det hele. Der har derfor været et ret stramt program til tider. Den går ikke nu vi har fået vores datter, Filippa. Der skal være tid til både bleskift, amning/flaske og leg. Tingene tager længere tid og det skal der være plads til. Vi tager jo netop også på ferie for at have god tid til at nyde vores lille pige og for at kunne være 100 % sammen i andre omgivelser.
Vi nød rigtig meget at hygge ved poolen eller på cafeer undervejs, hvor vi kunne få en forfriskning og Filippa kunne komme op af klapvognen og være med. I og med hun bliver større og større bliver der naturligvis mere og mere af det.

 

7. Godt udstyr er guld værd

Vi kommer ikke udenom at man kan købe sig fattig i babyudstyr, men kan altså også bare gøre en stor forskel på rejsen. Vi havde vores babyjogger med som blev luftet godt. Egentlig havde vi troet at vi ville bruge bæreselen meget mere, men det var simpelthen for varmt for både baby og far. Derudover var det enormt svært at skærme hende fra solen i den. Ved en rejse med lidt mildere temperaturer er jeg sikker på den vil blive et kæmpe hit og den var da også uundværlig i lufthavnen.
Vi havde desuden taget et UV telt med. Det må vi erkende at vi nok får mere glæde af næste gang, hvor hun vil kunne sidde op og lege og følge med.

Når vi snakker beklædning til baby er UV dragt og hat altså en alletiders opfindelse. Husk desuden at solcreme kan være fyldt med en masse unødigt i udlandet, så personligt ville jeg medbringe hjemmefra til den lille i det mindste.

Vi har samlet vores bud på 5 musthaves når du rejser med en lille baby her.

 

8. Lyt til dit barns behov og dets søvnrytme

For at få den bedste rejse er det alfa og omega at lytte til dit barns behov. Det er derfor en god ide at lære dit barn at kende inden I tager afsted så I ved hvad der hitter og hvad der bestemt ikke gør. Hvis du ved hvornår baby normalt tager en god lur kan I planlægge oplevelserne efter det. På vores tur til Portugal oplevede vi også flere gange at måtte udskyde planerne lidt da hun pludselig var sulten, kedede sig i klapvognen eller ikke tog en lige så lang lur som planlagt. Der er det vigtigt at læse sit barns signaler og være på forkant og klar til at plan B når planerne ikke lige går som forventet.
Har du et barn der er meget ked af det om aftenen, så overvej om I måske skulle tage noget lækkert mad med hjem og hygge jer på terrassen i stedet for at komme ud i en presset situation på lækre restauranter. Så kan I måske spise ude til frokost i stedet.

 

9. Husk pauserne

Tag hjem et par timer i løbet af dagen, eller planlæg en kort dag. Baby har også brug for at koble af og mærke roen. Vi gjorde ofte det at en af os blev på værelset og slappede af på terrassen med en bog eller andet, mens den anden kunne gå til poolen. Når hun var færdig med sin lur mødtes vi alle ved poolen og hyggede os sammen. Specielt når man som vi havde over 30 grader var det så vigtigt at få baby kølet ordentlig ned og give hende en god lur ved normal sovetemperatur.

Det er også en god ide med ekstra cafestop eller legetid på et tæppe i parken eller ved stranden/poolen.

At rejse som familie

10. Kvalitetstid som familie

Det er fantastisk at have den mulighed at tage sit barn med ud i verden. Det er vigtigt at huske på at nyde til fulde. Når mor og far er afslappet og nyder det, gør barnet det normaltvis også. Filippa blev også fyldt med oplevelser og indtryk og sov dermed også mere. Det gjorde der blev tid til nogle af de ting vi gerne ville og havde mere overskud til hende når hun var vågen. Som beskrevet ovenfor sørgede vi for at opfylde hende behov og så skulle der egentlig ikke så meget mere til. Der er jo ikke noget bedre for sådan et lille menneske end at have både mor og fars fulde opmærksomhed.

Så jeg kan kun sige kom afsted mens der ikke skal mere til og nyd det til fulde. Nyd tiden sammen, I får den aldrig igen.

Tips til at rejse med baby

Del:

2 Comments

 1. 4. april 2018 / 23:27

  Ih, vi venter en pige til sommer, og jeg er så spændt på, hvordan det bliver at rejse med hende! Hvor gammel var jeres datter, da I var afsted? 🙂 Er lidt spændt på hvor “hurtigt” vi kan komme afsted 😉

 2. 5. april 2018 / 21:31

  Hej Laura
  Stort tillykke, det er en spændende tid i går i møde. Ja det kan jeg godt forstå, det var vi virkelig også. Det er self. anderledes og vigtigst er det nok at sænke forventningerne. Når det er sagt er det helt fantastisk. Det var lidt en speciel situation da hun blev født 2 måneder før tid og vi derfor var begrænset i starten. Hun var ude og rejse første gang da hun var 5 måneder. Mange siger jo før jo bedre. Jo mindre de er jo mindre kræver de også, så kan sagtens følge det. For os gik der lige lidt tid med at finde os til rette, så det er nok noget man skal vurdere når det lille menneske er født.
  Håber i får en god start på familielivet. Glæder mig til at følge jeres eventyr med den lille ny ❤️
  Mvh. Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?