Rejsetanker om Gili ø’erne

Gili Air

Gili ø’erne er Indonesiens svar på Maldiverne. De består af 3 små ø’er, Gili Meno, Gili Air og Gili Trawangan. De ligger som perler på en snor lige ud for Lomboks kyst og med blot et par timers sejlads fra Bali. Alle ø’er er ikke større end et par timers gåtur rundt.

 

Gili Meno er den mindste, mest stille og ikke mindst mest eksklusive. Du bor her på lækre resorts direkte ned til de mest fantastiske sandstrande. Her er stille og smukt. Det er også her du finder skildpaddeprojektet, hvor de hjælper og passer på skildpadderne indtil de er store nok til at klare sig selv. Du kan mod et mindre beløb få lov til at sætte en skildpadde fri og samtidig støtte en god sag.

 

Gili Trawangan er den største af de 3 ø’er. Den er kendt for fest og farver, og er flittigt besøgt. Her er masser af små lokale homestays til billige penge, men også lækre resort med top faciliteter i en lidt anden prisklasse. Det farverige liv er centreret på østsiden af ø’en omkring havnen især. Ønsker du lidt mere ro som vi, er det ideelt at placere sig på nordsiden af ø’en så du selv kan vælge til og fra.

 

Gili Air er en mellemting mellem de to andre ø’er, og de lokales favorit. Her er et stort udbud af barer og restauranter, samtidig med man om dagen fornemmer den rolige ø stemning med folk der slentrer langs stranden, boltrer sig i bølgerne eller nyder en friskpresset juice i en bungalow. Det er samtidig her den største lokale befolkning er bosat.

 

Vi boede på både Gili Air og Gili Trawangan, og snorklede ved Gili Meno. Min favorit er Gili Air som en lille perle med den skønne ø stemning som vi håbede at finde på Gili. Her er små lækre restauranter, mulighed for dykning og snorkling til rimelige priser og afslappet stemning.

Dykning Gili Islands

Svømning er bedst om formiddagen, da du skal meget langt ud og over sten mm. om eftermiddagen da den bliver enormt lavvande. Det bedste sted at bade og snorkle er det sydøstlige hjørne af øen. Det er også her der er gode chancer for at se skildpadder. Kenneth mener dog Gili T. var bedst da der er nogen flere muligheder, og lidt mere liv. Så det kommer jo lidt an på hvad man er til 😊

 

Vi blev advaret mod at tage til Trawangan af flere da de mener det har udviklet sig til sunny beach for Australierne. Dette er vi dog ikke enige i. Det er tydeligt at der er mulighed for at feste hvis det er det man har lyst til, men modsat er der også flere steder hvor der er udendørs biograf og sækkestole med hyggelig raggae eller loungemusik. Vælger du at bo på den modsatte side af ø’en er der fredeligt og roligt, og du kan opsøge langt de fleste restauranter mm. i løbet af max 30 min til fods. Der godt været meget mørkt om aftenen at gå rundt, og en lygte kan derfor være guld værd.

 

Fælles for alle 3 ø’er er at du her mødes af endeløse kridhvide sandstrande, krystalklart vand med fisk og flotte koraller i alverdens farver. Det er det rene paradis for dykker, snorkler og andre som elsker strandlivet.

 

Pga. koraller er der dog kun ren sandstrand få steder. Snyd ikke dig selv for en snorkeltur. Med udstyr, båd og stop på 3-4 ø’er samt tid til frokost giver man 100.000 IDR (ca. 50 kr.)

Gili Islands
Gili Air

Færgelejet på Gili Air

Alle ø’er er motorfri hvilket betyder at taxa foregår med hestevogn, også kaldet “Cimodo”. Hestevognene er pyntet og udstyret med et båthorn de ikke er bange for at bruge. De kommer stærkt og er ofte læsset lige rigeligt.

Det tiltrods er der nu en særlig charme over en bilfri ø, som giver en helt særlig ro og afslappet stemning.

Taxi på Gili

Hestevogn på Gili

Taxi på Gili Islands

Vejene er små eller større sandstier. Mange steder vander de så sandet bliver meget fast og ikke flyver rundt om aftenen, hvor der typisk ligger sig en lun brise henover Gili. Der er større stier og mere lys på Trawangan om aftenen end de andre 2 ø’er. Generelt skal man dog være indstillet på sand mellem tæerne, og at strømsvigt samt manglende vand ikke er unormalt 😉

 

Gili islands er populære og vi har mødt flere der havde problemer med at finde et sted at bo. Så det er en god ide at bestille hjemmefra 😉. Priserne på at bo og leve har generelt fået et nøk op. Vil du gøre det billigt får du god mad til ingen penge på natmarkedet på Gili Trawangan. (Vi fyldte en kæmpe tallerken for 50.000 IDR./25 kr.).

Mad på Gili Islands
Mad på natmarkedet MUMS

En sjov og lidt sær ting ved Gili er deres mange “Magiske svampe”. De sælger dem overalt, og skilter endda med dem. De hævder selv at det er lovligt, da de gror vildt på ø’en. Jeg er stadig lidt i tvivl om jeg tror på den 😛                Allerede på vores første frokost da vi ankom blev vi det tilbudt. Vi takkede dog pænt nej tak 😜 ..Specielt om aftenen og lørdag er det særligt tydeligt at de lokale mødes og spiser “Magic mushrooms” eller ryger hash. Vi erfarede flere gange at de dybere samtaler skal tages om dagen 😝

Magiske svampe på Gili Islands

 

Del:

5 Comments

 1. Lone Skov
  3. maj 2016 / 9:59

  Hej!
  Hvornår var du afsted? 🙂

 2. Lone Skov
  6. maj 2016 / 15:56

  Tak for svaret. Det ser jo simpeltehn så lækkert ud! 🙂 Kan du mon anbefale nogle steder at bo på Gili Air og Gili T i højsæsonen? 🙂

 3. Lone Skov
  6. maj 2016 / 15:59

  Undskyld, kan se at du allerede har anbefalet dette i andre gode indlæg 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?