Rejsetanker om Singapore

Singapore skyline

Singapore er et land, en by og en ø i et!
Efter nogle dage i Singapore har jeg nu fået et godt indblik i den meget anderledes og fascinerende asiatiske storby.

Singapore flyer

Singapore flyer

Byens beliggenhed 137 km. nord for ækvator betyder en konstant temperatur på mellem 28-34 grader hele året, og risiko for regnbyger samt torden. Der er en høj luftfugtighed på mellem 60 & 90 % som til tider sammen med varmen godt kan være lidt ulidelig 😉
Dette betyder samtidig at solen går ned omkring kl 19 hver eneste dag året rundt, hvilket er en god ting lige at have med i planlægningen.

Singapore er en microstat på 715 km2. Og med 5,5 mio. indbyggere er det det tættest befolkede land i verden efter Monaco. Byen ligger samtidig på en 10′ ende plads over dyreste steder at bo i verden.

Det er et stærkt styret land med utallige regler og love. F.eks. må man ikke tygge eller være i besiddelse af tyggegummi, smide nogen former for affald på gaden og der er skam også regler for steder man ikke må spise og drikke. Der er derfor en imponerende ren by. Der er meget store bøder og hårde fængelsstraffe for overtrædelse af de mange love, hvilket også betyder at der stort set ingen kriminalitet er.

Chinatown Singapore

De rene gader ses her i Chinatown

Byen er utrolig multikulturel og det er fascinerende at se de forskellige trosretninger bo dør om dør. Regeringen har gjort meget for at blande befolkningen, bla. er det en betingelse for deres “public housing” program (hvor regeringen bygger og sælger boliger til befolkningen til en fair pris) at regeringen bestemmer natonalitetsinddelingen for den enkelte boligblok, derudover er kineserne som fylder 75 % af befolkningen blevet forbudt at tale deres egen dialekt, da det gav anledning til bandeinddeling.

[columns] [span6]
Tempel Chinatown Singapore

Sri Mariammantemplet i Chinatown

[/span6][span6]
Public housing Singapore

Public housing

[/span6][/columns]

Når man først lige har fået styr på de vigtigste af de mange regler er det bare med at nyde byen for den har utroligt meget at byde på. Der hersker en god stemning og jeg følte mig draget af byen fra første øjekast.

 

Lige fra vi ankom i lufthavnen har vi mødt søde og imødekommende lokale som andre rejsende, altid klar til at hjælpe og guide hvad end det drejer sig om hvor hvilken bus vi skal med eller hvor vi skal spise.

 

Singapore er en by med kæmpe kontraster fra de mange storslåede bygninger, skyskrabere og flotte arkitektur til de små bydele med hver deres charme. Byen er fyldt med utallige kæmpe shoppingcentre hvor du kan få alt mellem himmel og jord. Et af dem fyldt kun med elektronik på 5 etager, og et andet har sågar åbent 24 timer i døgnet. Det er en by med stor fokus på grønne områder. Singapore har en intention om at blive “City in a Garden” hvilket kræver at 40 % af byens areal skal være grønt område. (De ligger lige nu på 30 %).

Kommer du for at shoppe skal du dog vide at asiater hovedsagligt er noget mindre end os danskere, dette betyder at det kan være en udfordring at finde den rette størrelse og facon på især markeder.

[columns] [span6]

Singapore

[/span6][span6]
Elektronik Singapore
[/span6][/columns]

Snyd ikke dig selv for at se Singapore by Night fra Marina Sands Bay eller verdens højeste pariserhjul “Singapore Flyer”. Det er ubeskriveligt flot og en andenledes oplevelse end den du får om dagen. Derudover har Gardens by the bay et flot lysshow hver aften kl. 20 som er gratis.

Gardens by the bay Singapore

Gardens by the bay

Da landet og byen ikke er mere end 175 km2. er det en lille storby og den er derfor dejlig nem at komme rundt i. Vi har kunnet se det meste til fods da vi har boet dejligt centralt. Når ikke det har været tilstrækkeligt har metro og bus fungeret upåklageligt og til billige penge 1-3 SD. (Ca. 10 kr.)

 

En tur til ø’en Sentosa som ligger lidt syd for Singapore byder på et hav af oplevelsesparker og der skulle også være en ret så lækker hvid sandstrand. Da vi lige efter Singapore rammer Lombok valgte vi at priotere at se og opleve byen samt attraktionerne og nyde lækre strande på Lombok i stedet.

Universal Studio Singapore

Universal Studio

 

Det er i år 50 år siden Singapore blev uafhængig af Malaysia og vi har kunnet følge optakten til en kæmpe fest der kommer til at være i byen hele august måned 2015. De har øvet fly opvisning, sat scener op og haft en mindre general prøve på fyrværkerishow. Det er lidt øv ikke at være her blot 1 uge senere og have mulighed for at deltage, men vi ser nu frem til store naturoplevelser på Lombok 😊

Singapores 50 års dag

Optakt til fejringen af 50 års dagen

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?