Reunion – Paradis for naturelskere

La Reunion

Wauw Reunion er bare så flot og frodig på alle måder. Allerede den første dag blev vi væltet bagover af den sprudlenede ø, på størrelse med fyn.

La Reunion er kendt som den grønne perle i det Indiske Ocean som rammes af flest vejrfænomener i løbet af et år. Cykloner, daglige regnskyl og vulkanudbrud er ikke unormale.  Øen ligger på et geologisk hotspot som er et varmeområde i jordens kappe, hvor varmeopstrømning bringer lava oftere til vejrs. Det er derfor vigtigt at tage vejrmeldinger seriøst og lytte til de lokales instrukser. Reunion har desuden også sat flere regnvandsrekorder og rammes gennemsnitligt af intet mindre end 10 orkaner årligt. Toppen af vulkanen Piton des Neiges stikker 3.069 meter over havets overflade og Reunion kan dermed bryste sig af at have det højeste punkt i hele det Indiske Ocean.

Som du måske kan fornemme er det en vild og farverig ø, som vil imponere de fleste naturelskere. Det er ikke uden grund at den kaldes Frankrigs Hawaii. Øen er stadig Fransk territorium, hvorfor 80 % af alle turister også er franske. Det er ikke en overrendt destination og til sammenligning har naboøen Mauritius dobbelt så mange besøgende om året.
Der er frodigt og grønt overalt, hvad end du kører på motorvejen eller en stille grusvej langs marker og bjerge. Et kig ud af bilen og blikket fanges af palmer, naturlige vandløb og masser af farverige grønne planter og træer. Allerede ved første øjekast var vi solgte. Reunion kunne noget vi ikke har set før.

Det Indiske ocean

Cascades Niagara

Fra hovedvejen drejer vi af og 5 min senere kan vi se dette smukkeste vandfald forude. Sjældent har vi prøvet at kunne køre ligetil til de store naturoplevelser og tilmed kunne se dem fra parkeringspladsen. Da vi går fra bilen holder den parkeret som den eneste. Et hold lokale nikker smilende til os og vores lille lyshårede pige, mens vi går mod vandfaldet. Det er starten på et skønt Reunion eventyr, hvor naturen bliver ved med at tage os med storm.

Oplevelser på Reunion

Cap Jaune

Vejen til Cap Jaune førte os gennem flotte bananplantager. På en lokal villavej spændte vi vandrerygsækken på og krydsede både små kolonihaver, lokkende bananplantager og charmerende skovlunde. Man kunne være i tvivl om vi var på rette vej, men den var god nok. Som om det ikke var en oplevelse nok i sig selv brusede de høje bølger ind i den lille bugt, hvor de gule lavavægge står i skarp kontrast. Naturens kræfter er enorme på Reunion og ikke til at spøge med, så selvom det var tydeligt flere havde krydset afspærringen for at komme helt ned til vandet løb vi ikke denne risiko. Jeg var nede og lure på et lille plateau, men udsigten blev ikke bedre, så jeg kravlede hurtigt op til de andre igen. (Vil du se en lille video herfra, kan den ses på Instagram i Reunion story).

Cap Jaune Reunion

Reunions natur er så vidt forskelligt alt afhængig af hvor på øen du befinder dig. De vilde kontraster er nok også noget af det vi faldt for ved øen. Mafate er alligevel den naturoplevelse der imponerede os mest. Et område i nationalparken som kan ses fra begge sider. Vi boede i Saint-Denis da vi besøgte Mafate og havde derfor Dos d’Ane som vores startpunkt for vandreturen, hvilket siges at være den mest lokale oplevelse. De fleste turister bosætter sig nemlig ved vest- og sydkysten og tager på ture derfra. Det var da også begrænset af turister vi måtte dele udsigten med.

Mafate

Udsigten ved Mafate

Nu vi snakker udsigt så se lige engang. Det er da en udsigt der er værd at trave en lille tur efter.

 

>> Læs også: CAP NOIR- MÅSKE REUNIONS SMUKKESTE UDSIGT?

 

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?