Sådan kommer du mellem Paris lufthavne, Charles De Gaulle & Orly

Sådan kommer du mellem Paris lufthavne, Charles De Gaulle & Orly

Skal du flyve oversøisk med Air France er du ofte nødsaget til at skifte lufthavn i Paris. Mange af de større fly afgår nemlig fra Orly lufthavn. Det er ren rutine transfer og ikke noget du skal lade dig afskrække af. Lige før flybilletterne til Reunion var klikket i kurven opdagede vi til vores store overraskelse at ikke nok med at vi skulle skifte fly, så skulle vi også skifte lufthavn. Takket være Bettina der står bag rejsebloggen Danishadventure.dk, fik vi hurtigt overblik over vores efterhånden håbløse plan. (Hvad gør man ikke for at komme afsted med gode flytider). Hun arbejder til dagligt i rejsebranchen og kunne give gode råd til hvad vi skulle være opmærksomme på og hvordan det hele fungerer.

 

Hvor lang tids mellemlanding skal du afsætte? 

De 2 lufthavne ligger i hver sin ende af byen. Det kan derfor hurtigt tage 1 time + det løse at krydse Paris i bus. Dernæst skal afsættes tid til at komme til og fra bussen. Det anbefales derfor at du som minimum har 3 timers mellemlanding.

Ofte ryger bagagen direkte videre og du skal ikke bruge tid og kræfter på at få bagagen med videre. Det var ikke aktuelt for os. Selvom vi fløj med det store flyselskab Air France havde vi selv ansvaret for at få bagagen med videre og endda tjekket det ind i Orly. Lidt en mavepumper da vi planlagde rejsen, men det gik fuldstændig gnidningsfrit da vi første stod der. Det vigtigste er at du er opmærksom på hvilke retningslinjer du skal følge.

Flyskifte i Paris

Styr på flybilletterne

Du skal sørge for at have flybillet hele vejen. Vores flybillet hed Hamborg til Reunion. På den måde er du dækket ved flyselskabet hvis du mod forventning ikke skulle nå dit fly. Booker du derimod billetter som enkelte ture. Fx. Hamborg – Orly, Orly- Reunion står du selv med ansvaret.

Flyskifte i Charles de Gaulle

Flyveturen fra Hamborg til Charles De Gualle gik uden problemer. Vi fik samlet al bagage og gik mod busterminalen. Det kan godt tage tid med både et mindre barn, klapvogn og store kufferter at slæbe på. Da vi kom til busterminalen var det kun lige i tide. En busguide løb mod vores bus og fik os med nød og næppe med. Vi fik de sidste 2 sæder i bussen. Det viste sig at vi skulle have ventet 40 min. på næste bus og så havde der været alvorlig risiko for at vi ikke havde nået det videregående fly. Pyha siger vi bare!

Busturen var rolig med et sovende barn på fars mave og lav belysning som gav et afbræk til os alle 3. Friske i hovederne blev bagagen hurtigt tjekket ind igen, inden der var tid til en lille bid mad før turen mod endestationen Saint Denis på Reunion.

Lufthavns skifte med børn – ville vi gøre det igen?

Det var ikke ligefrem en drømme situation at skulle skifte lufthavn med både bagage og en 1,5 årig på armen. Heldigvis var vi velinformerede hjemmefra og det var nok med til at få det hele til at glide. Uvidenheden omkring at vi nær havde misset vores bus kom os til gode, for det hele gik jo heldigvis op i sidste ende. Vores anbefaling må være at kridte skoene når I lander. (Måske tjekke om I kan være mere heldige med at finde bustider online).

Vi ville uden tøven købe en flybillet med lufthavnsskife igen, men det er klart at foretrække at bagagen selv finder vej til næste lufthavn.

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?