Safari i Brijuni nationalpark

Safari i Brijuni nationalpark

Brijuni nationalpark er beliggende ved Istriens sydvestlige kyst. Den består af 14 fredede øer med et stort dyre- og planteliv takket være det varme middelhavs klima. De fleste besøger Veliki Brijun som er den største og mest fremkommelige idet der dagligt går rutebåde med efterfølgende rundvisning. Øen er tidligere kendt for at være den tidligere jugoslaviske præsident Marshall Titos, sommerresidens. Det siges at han tilbragte størstedelen af året på øen.

Brijuni nationalpark i Kroatien

Stedet brugte han til at invitere statsoverhoveder, skuespillere og andre forretningsmænd over. Disse medbragte ofte eksotiske dyr som han samlede i hans egen safaripark på øen. (Den er knap så stor den dag i dag).

seværdigheder på Istrien

Han var desuden glad for vin og der arbejdes i øjeblikket på at færdiggøre vinkælderen for offentligheden. Museet giver et godt indblik i hvad har foregået på øen og hvordan Tito har brugt den. Jeg er normalt ikke den store museumsgæst, men dette var noget særligt.
Udenfor ses hans flotte bil i et lukket glasbur.

Attraktioner i Kroatien

For at besøge Brujini nationalpark er det nødvendigt at købe en turudflugt. Det foregår i Fazana hvor bådene også sejler fra. Turen til Veliki Brijun tager kun 15 min. Ved ankomst til øen deles man op i “sprog” grupper og kommer med det lille tog. Toget kører dig hele vejen rundt om øen mens guiden fortæller om både steder og dyr du passerer. I safariparken laves stop så kan man kigge lidt nærmere på dyrene. Det er en fin måde at få et overblik og komme rundt og se øen.

Brijuni nationalpark

Da togturen var færdig gik vi en tur på egen hånd. Området er virkeligt smukt. Vi havde udset os et lille hjørne af parken hvor der gemte sig en dejlig badestrand blandt skov og smukke ruiner. Vandet var fuldstændig klart og vi havde stranden nærmest for os selv. Det var fantastisk!

Strande på Istrien

En skøn dagsudflugt som du bør sætte på din to do listen til Istrien. Vejret var gråt med regn på fastlandet, men vi havde fuld solskin hele dagen. Vi var vilde med Brijuni og kunne godt bruge en dag mere bare til at tulre rundt, bade og nyde øen. Jeg har desuden læst at man kan komme på sejltur rundt om Brijuni øerne, det kunne også være en spændende udflugt.

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?