Sådan overlever du flyveturen med en kravle baby

Sådan overlever du flyveturen med en kravle baby

Kravlealderen har vi hørt meget om fra venner og bekendte når det gælder rejser, på både godt og ondt. Vi har nu draget egne erfaringer som vi gladeligt deler ud af. Flyveturen til Vilnius var en anelse udfordrende. Hjemad sov hun nærmest hele vejen. Så hvad er taktikken egentlig?
Det er en svær alder at flyve i, da der er begrænset udfoldelsesmuligheder på et fly. Vi kunne jo ikke bare sætte hende ned og kravle som hun gerne ville. Så hvad gør man lige?

 

Planlægning, planlægning, planlægning

Flyveturen til Vilnius var en kort tur på 1,5 time, så hvis det skulle gå skævt var det da ikke så længe vi og alle andre skulle holde ud.

Vi gjorde os alligevel en del tanker om hvordan de bedste forhold vil være for vores barn. Ingen børn er ens så du bør overveje hvad der vil fungere bedst for dit eget barn.

Turen derned var virkelig lang for vores plan lykkedes ikke rigtig. Der var mange mennesker i lufthavnen, og vi skulle have nye flybilletter da de ikke kunne scannes. Dermed kom hun ikke ned og kravle inden vi skulle ombord og glædede sig derfor bare til at komme ud af selen på far. Selvom hun var træt ville hun derfor ikke overgive sig før vi nåede bussen indtil centrum, hvor hun decideret faldt om kuld af træthed.

Til gengæld kunne det ikke have gået bedre på vejen hjem.
Her lykkedes det at finde et dejligt hjørne hvor hun kunne kravle, vi fik set på en masse i lufthavnen og fly der lettede/landede. Samtidig var der tid til en tør mås og mad. Hun sov derfor stort set hele vejen og opførte sig meget eksemplarisk selvom vores sidemand tog albuerne ud inden vi havde sat os.

Rejse med baby

Masser af snacks & underholdning

Filippa er en meget nysgerrig lille pige og der skal ske noget. Det er dejligt at hun er nysgerrig på verdenen, men det kan også godt være lidt udfordrende i visse situationer. Blandt andet når man skal flyve og hun ikke har den store interesse i at sidde ved mor eller far. Der kan en kiks eller anden snack redde dagen. Hun kan få lang tid til at gå med at studere og spise den. Derudover tager vi altid noget nyt og spændende lejetøj med. Det kan evt. bare være noget som har været gemt væk en rum tid og derfor virker nyt på barnet.

Når vi letter og lander giver vi altid sutteflaske/vandflaske, så hun undgår propper i ørene. Det har indtil nu ikke været et problem, og samtidig får man et glad og mæt barn – det må være første vej til succes.

Et par hørebøffer kan måske også give dit barn den ro der skal til?

 

5 tips til at sikre en god flyvetur:

  • Prøv at time middagsluren med flyveturen
    (ved langdistancer så vælg gerne en natflyvning så det giver mest ro og mindre påvirkning på barnet).
  • Få brændt en masse krudt af i lufthavnen, så h*n har ro til at sidde stille i hvert fald den første rum tid og måske endda få en lur
  • Husk mad & drikke til flyveturen da det ikke er til at vide hvad i får serveret
  • Medbring nyt og spændende legetøj, måske en lille bog eller yndlingsbamsen
  • Sørg for at have alt hvad I skal bruge i 1 taske under sædet, så det er ved hånden

Storbyferie med børn

Hvad siger dine erfaringer der virker for jer?- lad os endelig høre dit tip i kommentarfeltet 🙂 

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?