Salzburgcardet- din billet rundt i byen

Transport i Salzburg

Salzburgcardet sparede os virkelig for mange penge og det noget jeg varmt vil anbefale dig at investere i under dit besøg i byen.

 

Et Salzburgcard giver adgang til 32 aktiviteter og fri adgang til offentlig transport i hele Salzburg. Vi havde et 72 timers kort, men det kan købes af forskellig varighed alt efter behov. Vi nåede at betale for bussen en enkelt gang da 72 timer ikke helt dækkede vores ophold og kom af med € 2,60 per person. Et 72 timers kort koster € 37 per person så det er helt sikkert anbefalelsesværdigt at investere i et Salzburgcard hvis du skal være i byen mere end en dag.

 

Der er ingen tvivl om at vi kunne have fået meget mere ud af det værdifulde lille kort, men der var desværre ikke flere timer i døgnet at gøre godt med så vi måtte prioritere. For at give dig et lille indblik i hvad det f.eks. giver adgang til kan du her læse om de 5 ting vi valgte at bruge kortet til:

 

Offentlig transport

Da vi boede i udkanten af midtbyen var det guld værd. Bare busturene i sig selv har næsten betalt kortet hjem. Det er nemt, hurtigt og vi ventede aldrig mere end 10 min. på bussen. Det dækker langt og selv da vi var på toppen af Untersberg kunne vi bruge kortet hele vejen derud.

 

Cable railway to the fortress

Første dag tog vi kabelbanen op til fæstningen på toppen af byen. En sjov oplevelse at blive ført til toppen på få sekunder, for der er virkelig spark i den. Det sparede os for megen tid, sved og tårer på en varm dag med 30 grader.
Salzurgcardet gav desuden adgang til en guidet rundtur med audioguide på fæstningen, som gav en god baggrundsviden om hvad det egentlig var vi gik rundt og så på.

Borgen i Salzburg

Mozart’s birthplace museum 

Efter vores guidede food tasting tour hvor Astrid havde givet en god sneakpeak af hvad vi kunne se og opleve inde på museet valgte vi at slå et smut forbi. Her er hele historien om Mozart samlet lige fra han kommer til verden, hans levevis, hans kreative udfolden og til han i en tidlig alder går bort. (Det var nu meget normalt ikke at blive ældre i den tid). En god måde at få hele historien med på og få visualiseret hans liv på.
Som en vigtig detalje kunne vi med Salzburgcardet i hånden let og elegangt springe køen over.

Mozarts fødehjem Salzburg

Mozart’s Residence museum

Da Mozarts fødested blev for lille flyttede de på den anden side af broen til Hannibalplazt. Museet her fuldender historien om Mozart da det var her han for alvor begyndte at slå sine musiske evner løs og hvor han levede sit voksenliv. 

 

Cablecar til Untersberg

Det var her kortet for alvor kom til sin ret. Vi ville gerne lidt ud i den flotte natur og efter jeg på skiferien pådrog mig en skinnebensbetændelse var muligheden for dagstrek ikke rigtig til stede. Derfor besluttede vi at tage kabelbanen op og bruge energien på at udforske området deroppe i stedet. En god beslutning og en meget smuk oplevelse.
Med Salzburgcardet kunne vi tage bussen hele vejen derud (ca. 30 min) og det gælder også for turen op med kabelbanen.
Hvis du skal købe en billet bare for kabelbanen vil du skulle bonne ud med 23 € for en voksen. 

Unterberg Salzburg

Af andre spændende oplevelser kan du f.eks. bruge Salzburgcardet til at besøge Salzburg zoo, Museum of natural history and technology eller stiegl øl bryggeri. Alle steder vi gerne ville have været forbi, men ikke nåede. Det er i stedet kommet på listen over ting vi gerne vil opleve næste gang turen går til Salzburg.

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?