3 gode restauranter i Salzburg

Når man første lige får lidt hjælp af tripadvisor og de lokale gemmer der sig virkelig mange gode spisesteder i Salzburg. De servere alt fra det traditionelle køkken til europæiske og højere gastronomi. Der er til gengæld også masser af turistfælder som du bør gå langt udenom. Her er vores 3 favoritter 🙂

 

Carpe diem finest fingerfood

Carpe diem Salzburg

Er et af de store “In” steder i Salzburg hvor vi fik vores klart bedste madoplevelse, men hvor prisen meget naturligt også var en smule højere.
Vi havde egentlig forelsket os i deres gourmetrestaurant ovenpå og drømte om at sætte tænderne i deres berømte fingerfood. Da vi kom forbi for at bestille bord var det desværre ikke muligt at kombinere de 2 ting som vi ellers havde troet. Mulighederne er gourmetmiddag ovenpå eller fingerfood i loungen/restauranten nedenunder. Så skulle vi pludselig til at vælge. Vi besluttede os for at vi ikke ville gå glip af deres lækre fingerfood, som var primær årsag til at vi havde valgt præcis denne restaurant. Nedenunder kan man ikke bestille bord, så vi anbefalet at komme lidt tidligt, for at være sikker på at få et bord i modsatte ende af loungen og uden højstole da det ikke fungerer for mig. (Vi fandt dog ud af at der vist nok er nogle få borde at få ovenpå, men de var desværre reserveret allerede).

Vi ankom ved 20 tiden som er tidligt i Salzburg, hvor det store rykind overraskende nok ligger kl. 22 og det lykkedes os heldigvis også at få et godt bord. Nysgerrige og som de store madelskere vi er kunne mindre end 7 retter ikke gøre det. Her er en mindre beskrivelse af retterne vi kom igennem:

1. Små horn fyldt med tatar og kartoffelpure
2. Små horn hvoraf den ene var fyldt med fennikelmousse og stegt ørrede, den anden med karrychutney og marineret ørrede
3. Sort torsk med hyldeblomst, basilikum og gul peber
4. Gåselever på sticky rice & thai mango med grøn the
5. Crème brûlée af gedeost med abrikos og pistacie
6.Hovedretten var vildtkød med selleri, kirkebær og kardemomme
7. Som prikken over i’et sluttede vi af med en lille chokoladebombe med frisk kirsebærgele og små toppe marengs


Restauranter i Salzburg

For 2 x 7 retters fingerfood menu og tilsammen 7 glas vin måtte vi betale 1000 kr. Det var alle pengene værd, men næste gang vil det ikke gøre noget at nøjes med lidt færre retter, da vi var fyldte til randen. Vi så et andet par dele 7 retter og måske det er det vi skal gøre hvis der bliver en næste gang 😉
Det er tydeligt at det er et meget alsidigt sted hvor de lokale kommer til alt fra en kop kaffe til et glas vin, en dessert, eller 4/7 retters fingerfood menu eller for at feste lidt i loungen inden de tager videre i byen. De forskellige afdelinger gør at der er god plads til alle. Indretningen er hyggelig og gennemført, betjeningen sød og imødekommende og de er gode til at give plads til bare at være til.
Eneste minus for Carpe Diem hvis man absolut skal grave nogen frem er at man som så mange andre steder i Østrig må ryge indenfor og så er deres stole/sofa desværre ikke specielt rare at sidde på i længere tid ad gangen.

 

Imlauer sky

Imlauer sky Salzburg

Er stedet hvor du kan spise på tagterassen til den smukkeste udsigt og tilmed få god mad til ganske overkommelige priser.
Imlauer sky ligger ved Mirabelle garden og på tagterassen af hotellet Crowne Plaza.
Der var ret tomt da vi ankom til forhallen, men det lykkedes os da at finde elevatoren, der tager dig til toppen. Her var det noget helt andet der mødte os. Stilet indretning og tjenere i sort og hvidt.
Ligefra bestilling til ankomst og servering ved bordet oplevede vi en meget behagelig og opmærksom service. Maden er helt i top og hurtig på bordet. Jeg fik en pastaret med rejer og trøffel og Kenneth en braiseret okse. Begge meget veltilberedte retter med masser af smag. Til slut delte vi en ostetallerken hvor der var rigeligt til to. En skøn aften i altid dejligt selskab 🙂

Skybar Salzburg

 

Gasthaus Goldgasse

Restaurants Salzburg

Her skal du tage til hvis du gerne vil have nogle gode Østrigske retter lavet med den rette portion kærlighed og gode råvarer. Du betaler lidt ekstra ifht. så mange andre gasthaus’es, men til gengæld er du sikret kvalitet både på mad og service.
Goldgasse ligger på en lille smal passagegade som er virkelig charmerende. Der hænger store banner der viser hen til Goldgasse på husene indtil gaden, så er det ligesom også lidt nemmere at finde. Det er i øvrigt både et hotel og en restaurant.
Den hyggelige location gør det til et must at sidde ude medmindre det regner. En ting der ikke altid er opnåeligt da der kun er få borde. Vi havde da også gået forgæves et par dage forinden, men tog alligevel chancen da vi var i nærheden. Heldig for os var vi blevet sultne lidt tidligt den aften, og det passede derfor med, at der var derfor et bord ledigt til os.

Kenneth havde ikke opgivet håbet om en god weiner og det fik han endelig her på vores sidste aften i Salzburg. Jeg smagte lidt og den var virkelig god. På min tallerken gemte sig en god bøf med en masse lækkert tilbehør.

God weinersnitzel Salzburg

Det er tydeligt at de kiggede lidt skævt til os fordi Kenneth ikke havde lange bukser på, men vi fik da alligevel lov at få en plads. Betjeningen var derfor lidt stiv i betrækket til at starte med, men vi fik hende da langsomt tøet op. Og da vi så besluttede at teste noget af deres store udvalg af div. snapse som er så populært i Salzburg kom smilet frem. Så et god råd må være at huske at tage lidt pænt tøj på hvis du planlægger et besøg på Goldgasse.

Snaps Østrig

Tip: Fælles for de 3 restauranter er at det er gode og derfor også populære spisesteder, så hvis du vil sikre dig en god plads bør du bestille god tid i forvejen især på lørdage og under festivallen i August.

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?