Sommerkælk, er det også for voksne?

I min søgen på aktiviteter i Bled fandt jeg hurtigt ud af at man kan sommerkælke på vinterens skibakke. (Også kaldes summer tobogganing). Vi er begge nogle store legebørn og altid klar på sjov og ballede, så det var da det vi skulle. Vores eneste bekymring gik på om det mest af alt var lavet for børn?- ikke desto mindre havde vi tænkt os at teste det 🙂

Sommerkælk i Bled

Kælkebanen

En tidlig eftermiddag efter en tur ved vandet smuttede vi derfor forbi, for at få en tur. Man kan købe op til 3 ture inklusiv stolelift til toppen. Vi købte 2 kælketure til os begge, til en pris på 11 Euro pr. stk. Det endte desværre med at vi måtte give den sidste væk, da der var så lang kø at vi vurdere ikke at kunne nå en tur mere inden de lukkede. (og ikke magtede at stå i kø). For køen trak virkelig tænder ud. Det var kun hver 3 liftstol der kom mennesker med i, da kælkene skulle have deres egen vogn selvom de blev hægtet fast på siden. Så selvom vi synes køen var nogenlunde overskuelig tog det da alligevel 45 min. inden vi kom med op.

Sommerkælk, er det også for voksne?

Turen derop er virkelig smuk og udsigten fra toppen fotjener bestemt også et lille pitstop.

Bled, Slovenien

Udsigten fra toppen af bjerget

Tiden i køen havde vi brugt på at regne ud hvordan vi fik mest muligt ud af turen. Det gælder om ikke at have nogen små børn eller ældre mennesker foran sig da de på den måde stopper alt trafik hvis de kører meget langsomt. Man styrer selv farten og på den måde kan det altså blive ret sjovt, hvis ellers der er fri bane.
Banen er ialt 520 meter med en hælding på 25,2 %, og det siges at være muligt at komme op på en tophastighed på 40 km. i timen. Jeg ved ikke hvor hurtigt vi kørte, men det var helt sikkert hurtigt nok til at det kilder i maven.
På den måde kan jeg godt afsløre allerede nu at det var skideskægt. Vi var helt høje da vi kom ned og virkelig overrasket over at det kunne være så sjovt. Desværre var der som sagt lang kø, så det blev kun til denne ene tur. Øv, for vi var ellers klar på en tur mere! 🙂

Sommerkælk i Bled Slovenien

Tips: køen kan være dræbende langsom og det gælder derfor om at komme når alle andre ikke gør. Så lad være med at komme om eftermiddagen!
I sommerperioden fra 1 juli til 15 August er det også muligt at prøve den om aftenen, hvis man er frisk på det. De lukker hvis det regner eller vejret på anden måde er dårligt. Der er desuden en fin tarzanbane mm. man også kan prøve og et lille hyggeligt kaffe/ishus at slå sig ned ved.

Kaffebod Bled

Kaffe/isboden

Del:

2 Comments

 1. 1. november 2016 / 19:01

  Hej Helle

  Jeg er så enig med dig. Det er helt sikkert også for voksne. Da vi var på påskeferie i Harzen havde de dem flere steder. Det er bare så sjovt.
  Kan klart anbefales

  De bedste hilsner Bettina

  • 3. november 2016 / 10:29

   Hej Bettina
   Dejligt at høre at i også havde det sjovt med en tur ned ad bakken. Der er efterhånden en del steder rundt omkring hvor det er muligt, så det er nok ikke sidste gang 😉
   /Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?