Tips til et realistisk feriebudget

Tips til et realistisk feriebudget

At rejse er en prioritering. Om den skal være billig eller dyr er igen en prioritering. En ting er sikkert, det er vigtigt at ligge et budget og holde det. Budgettet kan godt have tendens til at rende lidt løbsk af og til, og det er derfor vigtigt at være realistisk og tilrettelægge sin rejse efter de midler man har til rådighed. For at opnå et realistisk budget og overholde det, har jeg samlet et par tips og ting du bør overveje når du planlægger din rejse.

 

Læg et budget

Start altid med at lægge et budget. Undersøg hvad de forskellige ting koster og skriv det ind i et regneark. På den måde skaber du et godt overblik over de udgifter der vil være. Husk at få det hele med ligefra parkering i lufthavnen til hotel, oplevelser, mad og fornøjelser. Snak om hvad du eller I som familie vægter højest. Er det god mad på restauranter eller en snorkeltur på åbent hav? Vær også realistisk omkring hvad der er muligt for jer ifht. de standarder I gerne vil have på jeres rejse. Kig evt. på tidligere rejser, hvad har udgifterne været og er der evt. noget I ville kunne skære fra? Vær også realistisk med det beløb I vil afsætte til rejsen så ikke I står og mangler 5000 kr. når rejsen påbegyndes.

 

Vælg en passende destination

Der er stor forskel på budgettet alt efter om du/I vælger at rejse til Asien eller Hawaii mm. Leveomkostninger er vidt forskellige, men det er kulturerne og oplevelserne naturligvis også. Rejser I på lavbudget så vælg en destination hvor I får meget for pengene. Skriv ned hvilke destinationer der kunne være interessante og undersøg markedet.

 

Rejseform

Det er ingen hemmelighed at der er mange penge at spare ved at couchsurfe (online firma hvor lokale stiller der sofa eller seng til rådighed) eller bytte bolig. Hostel og Airbnb er også stadig en af de billigere løsninger og findes i alle afskygninger (også til par og familier). Er du mere til 3-4-5 stjernede hoteller bliver rejsen naturligvis dyrere da overnatning er en stor post.

En anden ting er måden du/I vælger at rejse på. Er I til rygsæk? Har I lang tid til rådighed og kan tage det stille og roligt med lokal transport eller vil I hellere have det hele er planlagt hjemmefra, måske endda som en gruppetur?

Der er mange ting at tage med i sine overvejelser. Det er vigtigste er at du/I finder ud af hvilken rejseform der passer bedst til jer og den pågældende rejse.

 

Prioriter

Som beskrevet i indledningen handler alt om prioriteter. Pengene kan kun bruges en gang så overvej nøje hvad de går til. Er det for jer vigtigt at bo på et godt hotel, spise på dyre resturanter eller at kunne komme på guidede ture? Forventningsafstem med dem du rejser med inden afgang, således at I ikke ender med at blive uvenner fordi der ikke er penge til det hele.
Vi vælger fx. ofte at bo billigt på storbyferie eller lign. og når vi så rammer stranden hvor vi skal slappe af,  giver vi lidt mere for en god beliggenhed. På den måde går det lige op i sidste ende.

 

Husk de skjulte udgifter

Når budgettet skal lægges kan man godt have tendens til at glemme udgifter til fx. parkering i lufthavnen, pas, ny kuffert, mad under rejsedagene og transfer på destinationen. Det render hurtigt op og er vigtigt at få med for at give et realistisk budget.

 

Hold budgettet

Når du/I har fundet et realistisk rejsebudget baseret på hvad er vigtig for dig/jer og jeres økonomiske midler er det vigtigt at følge det. En måde at sikre at budgettet bliver holdt er ved gammeldags maner, at skrive hver en udgift ned i en lille notesbog. En anden måde kunne være at hæve kontanter og afsætte et dagsbeløb. En helt tredje mulighed kunne være at bruge din computer eller tlf. hvor de notere de daglige udgifter. På den måde har du/I også et godt overblik over præcis hvad pengene er blevet brugt til, til fremtidige budgetter.
På den måde kan det endda blive sjovt at overholde budgettet og så er der ingen overraskelser med overtrukne konti når I kommer hjem.

feriebudget

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?