Turen går til.. Balkan!

Roadtrip til Kroatien og Slovenien

Uha der var mange spændende rejsemål på tegnebrættet i år, da sommerferien skulle planlægges. Specielt Vietnam, Malaysia, Sri Lanka og Maldiverne, var oppe at vende. Kærligheden til Asien er åbenbart bare større end vi ellers lige går og tror, så hvorfor blev det så ikke det denne gang?

Sagen er den at vi har fået “ny” bil som vi hammer gerne vil ud og cruise i. Jeg opstillede derfor forskellige budgettet og undersøgte hvad vi egentlig kunne få for de penge og den tid vi har til rådighed. Vi ville super gerne til Clinic Terre i Italien, men det ville langt fra blive en billig ferie da leveomkostningerne er forholdsvist høje i Italien og det generelt er et dyrt område. Jeg begyndte derfor at tænke lidt ud af boksen.

Kenneth havde før snakket om Kroatien. Første gang han nævnte det tænkte jeg lidt for mig selv hvad der nu lige var at komme efter der? Jeg var måske ærligt lige fordomsfuld nok, for da jeg begyndte at researche viste der sig et billede af historiske byer med flot arkitektur og smukke strande med det klareste turkise vand. Som bonus er priserne på et fornuftigt niveau, hvor de fleste kan være med og flere steder gemmer sig faktisk sig store kulinariske oplevelser.

På mystisk vis faldt jeg også lidt over Slovenien. Faktisk ikke et land jeg havde overvejet før. Et billede på google af en lille grøn oase med huse i trætoppene tog min opmærksomhed og jeg var ikke i tvivl ” her skulle vi bo”! Det ser simpelthen så hyggeligt og idylisk ud. Alt er bygget på grøn energi og stedet ligger 300 m. fra Bled sø og 6 km. fra Triglav National Park. Til gengæld var alt også stort set udsolgt hele sommeren. Trods det lykkedes det os at booke deres sidste telt i 3 nætter.

Garden village Slovenia
Med det slået fast var det tid til at tjekke viamichelin ud, finde spændende steder der kunne kombineres og få lagt en god rute.

Turen er på den måde blevet til 4 overnatninger i Salzburg inden vi triller videre til Slovenien og området omkring Triglav National Park & Bled sø. Her har vi 1 uges tid inden vi tager på storbyferie i Sloveniens hovedstad Ljubljana, for til sidst at slutte af på den Kroatiske del af Istrien.
En tur på ialt 3 uger som kommer til at byde på lidt af hvert ligefra natur, til storby og badeferie. Vi glæder os til et anderledes roadtrip og glæder os til at se hvad denne del af Europa har at tilbyde 😉

Rute Balkan

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?