Dyvig Badehotel

Dyvig Bdehotel

Kenneth fik i fødselsdagsgave et ophold til Dyvig Badehotel fra spotdeal. En enkelt overnatning med 4 retters menu med dertilhørende vine og morgenmad på afrejsedagen.
Noget helt nyt da ingen af os har prøvet at være på badehotel før. Egentlig var jeg lidt i tvivl om det nu også var os. Jeg havde lidt en forestilling af et lidt ældre publikum der nupper en svømmetur i det iskolde vand en kold vinterdag? (okay fair nok måske lidt fordomme og på en måde finder jeg det jo vildt charmerende, for jeg har selv købt dealen).
Men ærligt så kan vi jo godt lide at der på vores ophold er mulighed for en svømmetur, wellness eller anden form for aktivitet.(I varmt vand vel at mærke). Denne gang skulle være anderledes med fokus på ro, natur, fordybelse og forhåbentlig virkelig god mad og vin. Og når alt kommer til alt er maden for os også det helt essentielle når vi vælger sted og derudover skal det naturligvis gerne have lidt charme og hygge 😉
Opholdet blev brugt i forbindelse med pinsen 2016, som blev tilbragt på Ærø. Færgen sejler nemlig til Fynshav på Als, hvilket ikke er så langt derfra.

 

Beliggenhed: Dyvig, Nordøst for Nordborg

Kapacitet: Ialt 20 værelser inkl. suiter

Type: Badehotel

 

Fakta

Dyvig badehotel er idylisk beliggende ved den lille bugt Dyvig, ligeud til vandet, lystbådhavnen og frodige skovarealer på Nordals. Stedet har eksisteret som kro siden 1862, men åbnede dørene med nye ejere som badehotel i 2010. Hans Michael Jebsen som i dag står bag har formået at skabe den helt ægte badehotels stemning med dets ydre træhus i rød-hvide bindesbøll og de mange antikviteter og bevaringsværdige genstande som pryder stuer og værelser indedøre. Langt det meste har en helt særlig historie og er gennemført til mindste detalje. De 3 stuer fortæller hver deres historie og især gourmet resturanten “Restaurant Vigen” genskaber alle illusioner om hvordan et badehotel skal være og se ud. Dyvig forpagtes i dag af Hans Michael Jebsen som samtidig står i spidsen for køkkenet. Stedet har flere gange fået stor anerkendelse fra bla. spiseguiden.
Der er en afslappet stemning på hele hotellet og vi oplevede et meget imødekommende og hjælpsomt personale.

Restaurant Vigen, Dyvig

Restaurant Vigen

Skipperstuen, Dyvig

Brasseri Skipperstuen

Anmeldelse

Allerede fra vi stiller bilen bliver jeg ramt af den fortryllende ro der hersker i den lille vig. Da det er hverdag er det begrænset hvad der er af sejlere i bådhavnen, men for mig, som kommer fra en sejlerfamilie, synes jeg nu også kun det er hyggeligt med lidt havneliv.
Da vi kommer ind får vi på ingen tid nøglen til vores værelse og information om kaffe og kage i skipperstuen. Vi har betalt 350 kr. ekstra for at få værelse med udsigt mod vandet. I øvrigt penge vi synes var givet særdeles godt ud. Vi boede på værelse 1 som ligger i stuetagen og derved har egen terrasse med bord og stole. (som en af de få deluxe værelser).  Noget vi nød godt af da vejret viste sig fra sin bedste side om morgenen på 2 dagen. Der er nu noget særligt over at stå dørene op til sådan en skøn udsigt og høre fuglene synge!
Dyvig Badehotel

Værelserne er enkle som hotelværelser nu engang er, men der gemmer sig nogle fine detaljer som at toiletpapiret er foldet og med et lille klistermærke. Alle håndtag er retro og der ligger papir og kuvert klar så man kan skrive hjem. Noget af det jeg synes der især er forskel på er madrasser og disse var nogle af dem der bare omfavner en.
Efter at have kigget lidt på værelset og fået lagt vores ting besluttede vi os for at gå i skipperstuen og få lidt kaffe og kage.

Værelse Dyvig

Dyvig Badehotel

En hyggelig lille krostue kan man vidst godt kalde det. Der er ternede duge på bordene, madam blå og jagttrofæet hænger på væggen.
Da vi ikke er kaffedrikkere får vi hjemmelavet varm chokolade med flødeskum. Vi bliver varslet en ventetid på 10 min da den laves for bundet. Vi har tid nok og det viser sig at være hele ventetiden værd. Nok en af de bedste varme kakao/chokolade jeg nogensinde har smagt! Det siger alligevel ikke så lidt ;). Kagen består af en afbalanceret rabarbertrifli. MUMS!

Kaffe og Kage Dyvig Badehotel

Efter sådan et par lækkerier beslutter vi at gå en tur i området. Bag hotellet ligger skoven med en del vinmarker, så dem beslutter vi er kigge nærmere på. Vi er ikke for heldige med vejret for i stedet for 20 grader og sol mindre end 1 uge forinden er der nu overskyet, lidt våd og ret koldt. Vi griber derfor jakken og begiver os afsted. Det er virkelig idyllisk, men jeg er sikker på et lille solstrejf havde toppet turen.
Mellem træerne gemmer sig en skøn udsigt over bugten som er værd at beundre og som vi gjorde vores bedste for at fange gemme linsen.

Dyvig

Efter gåturen var det tid til at gøre os klar inden spisning. Vi havde fået tildelt en tid 18.30, for at skabe et glidende flow af gæster i restauranten.
Vi blev fint taget imod som nogle af de første og kunne derfor også vælge os en plads med god udsigt. Kort efter kom både vin, hjemmelavet små brød og en lille appitezier.

Menuen bestod af:

 • Appeteizer: Riskiks med aioli og ramsløgsblomster
 • 1 Forret: Norsk kammusling & løgrom
 • 2 Forret: Syltet pighvar og ramsløgshollandaise
 • Hovedret: Gråsten unghane & bøgehatte
 • Dessert: Danske jordbær & mandel

Dyvig Badehotel

Vi følte på ingen måde at menu og vine var dårligere fordi vi brugte spotdeal. (Hvilket jeg ellers havde frygtet). Maden var af gode råvarer, meget veltilberedt og med stor smag. Vinene ligeledes. Begge dele blev flot præsenteret ved bordet. Vi manglede aldrig noget og maden kom i et moderat tempo og i passende portioner. De fyldte sågar vinglasset op når det var tomt :). Det var en helt fantastisk aften med ren forkælelse.

 

Efter en god nats søvn ventede en fin morgenbuffet med alt hvad hjertet kunne begære.
Da vejret viste sig fra sin pæne side ventede vi længst muligt med at tjekke ud og satte os herefter ud i solen med en kold forfriskning. Den perfekte afslutning på et ophold, der overskyggede alle forventninger. Vi var meget enige om at man får utroligt meget for pengene på Dyvig og at det er sted vi utrolig gerne vil tilbage til.

Morgenmad på Dyvig Badehotel

Det eneste sted man kunne sætte en lille finger er at værelserne nogle steder kan virke en smule slidte med lidt afskallet maling her og der, ligeledes på terrassemøblerne og at vandet ikke helt bliver inde i kabinen på badeværelset, men det er nu småting som ikke skal ødelægge et virkeligt skønt ophold.

Dyvig Badehotel

 

HOTELLET TILBYDER FØLGENDE FACILITETER:

 • Anerkendt sted, smukt beliggende
 • Atmosfærefyldte værelser
 • 2 Charmerende restauranter
 • Stor festsal
 • Terrasse med udsigt til bådhavnen og bugten
 • Forskellige temaaftner fx. brunch, fiske buffet mv.
 • Wellness behandlinger
 • Badekåbe og tøfler
 • Strygefaciliteter
 • Papir og kuvert
 • Tv
 • Gratis Internet
 • Gratis Parkering

 

Min rating ud af 6 stjerner:

Beliggenhed:♦♦♦♦♦

Mad:♦♦♦♦♦

Service: ♦♦♦♦♦♦

Værelser: ♦♦♦♦

Faciliteter: ♦♦♦♦

Samlet vurdering:♦♦♦♦♦

 

Lignende indlæg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *