Verdens dyreste kaffe brygget på LORT!!?

Verdens dyreste kaffe

Ja den er god nok 😉 Kopi Luwak kaffe er nemlig lavet af afføring fra det kattelignende dyr, palmeruller!
På Indonesisk betyder ”Kopi” kaffe, og Luwak er navnet på et palmerulleren der er på størrelse med en kat. Vi så dem meget halvdovne, nogle der klatrede i træer og jeg skal love for de vågner hvis man stikker et bær indtil dem 😛

[columns] [span6]

 

[/span6][span6]

Luwak

[/span6][/columns]

De lever af frugt og bær, ikke mindst kaffebær, og er meget kræsne. Palmerulleren udvælger dermed kun de bedste og mest modne bær, hvorefter deres tarmsystem er skruet så heldigt sammen at den kun opløser den frugtagtige skal, hvorefter den hårde kaffebønne kommer ud med dyrets afføring.

[columns] [span6]

Luwak kaffe Bali

[/span6][span6]

 

[/span6][/columns] Det er her kaffen får sin helt unikke smag. Til slut ristes bønnerne ved ca. 250 grader, før kaffen er klar til at blive brygget.
Der bliver kun produceret omkring 250 kg Kopi Luwak kaffe om året hvorfor prisen også kan rende op imod 6.000 kr. pr. kilo! Dette gør den til verdens dyreste kaffe.
Luwak kaffen har nuancer af chokolade og træ. Under fordøjelsen i tarmen angriber enzymer fra mælkesyrebakterier kaffebønnen. Denne proces mindsker indholdet af de proteiner som gør kaffen bitter. Man står derfor tilbage med en unik smag, som bliver siddende i lang tid.

[columns] [span6]

The Bali

[/span6][span6]

The Bali

[/span6][/columns]

Kaffen produceres hovedsageligt i Indonesien og det er et must at opleve hvis du kommer forbi. Vi har i Danmark adgang til en forhandler, nemlig carstensens tehandel som sælger den dyrebare kaffe i begrænsede mængder.
Det var en sjov og meget forargende oplevelse at besøge den lille kaffefarm Satria Agrowisata som også producerer virkelig lækker the. Hvem forbinder lige verdens dyreste kaffe med lort fra en dyr? (Ja undskyld mit sprog, men det er nu engang hvad det er). Til gengæld vil jeg godt have lov at sige at den dufter helt fantastisk, og det kaffedrikkende folk vi var afsted med sagde at det i den grad lever op til duften. Vi overvejede at købe noget med hjem til familie, men det var godt nok lidt af en udskrivning så vi valgte at springe over.

Luwak kaffe Bali

Del:

2 Comments

 1. Alberte
  28. juni 2016 / 22:32

  Hej Helle,

  Da min kæreste og jeg rejser til Bali om en uge, og er glade kaffedrikkere,
  så skal dette selvfølgelig opleves! Brygger de denne kaffe i forskellige byer på Bali,
  eller er det mest udbredt i en bestemt by? 🙂

  • 28. juni 2016 / 22:53

   Hej Alberte
   Det lyder da bare alt for lækkert.
   De brygger det over hele Bali, men især omkring Ubud.
   Ha en fantastisk tur, Bali er skøn!
   //Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?